Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Новият ДСЛР на Никон...
Автор: boni   
Дата:   14-09-05 08:51

...ще бъде отговор на Canon 5D.Ще е в тяло подобно на филмовото F100,ще е с процесора на D2x,ще е с 10мп CMOS сензор и ще снима с 5кад/сек.Цената ще е около 1600-1700$[beer]
Честито!

Отговори на това съобщение
 Re: Новият ДСЛР на Никон...
Автор: roscko   
Дата:   14-09-05 08:52

ма пак с кропче[smilie18] [smilie18]

Дата:   14-09-05 08:55

Стратегията е следната - да ударят ценово 5Д,въпреки по-малката матрица апарата ще е в про тяло и при такава разлика в цената ще удари 5Д,а дори и 20Д

Автор: Avon   
Дата:   14-09-05 08:57

Boni, izviniavai ama stavash smeshen...

Автор: GM   
Дата:   14-09-05 08:57

Честито на Джъмбовци ![smilie24]

Автор: zoomaniak   
Дата:   14-09-05 08:58

Никон форевър [smilie5] [smilie24] [smilie24]

Автор: roscko   
Дата:   14-09-05 08:59

за 5 не знам , ама верно ще удари 20-така[smilie11]

Автор: zoomaniak   
Дата:   14-09-05 09:00

Чей споделя от ония дни като ходих при вносителите на Никон на Красно село си навзех разни яки плакати и на един ама голям като фототапет има по години апаратите с техните имена абе кеф - днеска ще си ги слагам по стената [smilie5] [smilie24] [smilie24]

Дата:   14-09-05 09:01

И що бе Авоне да съм смешен а?
D2x e е отговор на 1Дсмк2 във високия клас.Ползва 12мп Цмос на Сони с кроп 1.5 и удря канона с по-ниската цена.
10мп сензор на Сони е вече факт.Ударът ще дойде точно в нишата между 20Д и 5Д като ще повлияе и на двата.

Автор: Brummaker   

Всъщност ,

някои наистина са смешни / така е, трябва да се чете, но и ТРЯБВА ЧОВЕК ДА СИ ПОДБИРА ОТ КЪДЕ ДА ЧЕТЕ /...

Едва ли тук е мястото да се ревизират маркетингови стратегии, това, кое какво ти дава и при каква цена ...

Тъй че, всеки да е щастлив с избраното [beer]

Автор: onlineivo   

Съгласен с роско, 5цата няма да я удари защото е фул фрейм! ама 20ката...

Дата:   14-09-05 09:04

Ще я удари и нея,както Д2х удари малко или много 1Дсмк2,то е ясно.
Ще я удари с Про тяло и по-високо бързодействие + по-ниска цена.

Автор: Stoyan22   
Дата:   14-09-05 09:06

Kakvo stana sas Sigma , niakoiia nova klyka? 3x5 ili 3x8 ?[smilie11]

Автор: джъмбо   
Дата:   14-09-05 09:11

аре престанете да ме намесвате във всяка тема за никон[smilie9]

Автор: GORBI   
Дата:   14-09-05 09:25

на цената на 20Д.... с кропната матрица.... баси отговора.... умряла работа...... Жалко че няма добър отговор наистина на 5д, че да паднат цените малко....... [smilie7]

Автор: djidji   
Дата:   14-09-05 09:28

Ураааа, ще удари Канон и ще влезнем в Шампионската лига![smilie18] [smilie18] [smilie18]

Автор: TPECHAT   
Дата:   14-09-05 09:49

mda, ama predi tva SONY sha napraat fullframe i sportna kola [smilie21]

Автор: Airborne   
Дата:   14-09-05 09:58

бони е прав от части- ще накара доста хора да се замислят над това какво им трябва наистина, като е на същите пари. от друга страна говорим за коренно различна машина с доста предимства и недостатъци. който си иска (и му трябва) фул-фрейм, ще си купи фул-фрейм. жалко само, че никон не могат да му го предложат. а кажете ми, що е про тяло без фул-фрейм?

Дата:   14-09-05 10:28

И какво е за вас фул фрейм,че не разбрах? 24х36 ли? Ми за мене може да е 6х6,а за други още повече.
Лайка форматът се е появил като компромис за приемливо качество,компактност и бързина при репортажното снимане и с годините и подобряването на технологиите при филмите и обективите се е подобрило и качеството на крайният продукт- снимката.
Така е и сега с 22х15 форматът за матрици .Технологиите се променят,правят се специални обективи за този формат и като се замисля започва да ми се губи логиката защо ми трябва 24х36 матрица...
Широкоъгълни обективи? Купувам си 10-20 DX и имам 15мм обектив(приравнено с 24х36),за какъвто притежателят на т. нар фул фрейм ще трябва да се изръси 2 пъти повече.
Теле обективи? Аз съм фен на теле обективите и там имам предимство ,ясно е защо.Това ми е основния аргумент да не желая 24х36.Обичам телеобективите.
Динамика? Фовеона на 10-ката на Сигма с кроп 1.7 размазва като динамика 1Дсмк2,тва си го пише и в световната специализирана преса,а и се вижда.
Шум ? Логично е този показател да е по-добър ,но не чак толкова,за да оправдае двойна разлика в цената...
И кво остава тогава????
За стилът ми на снимане е много по-удобен форматът 22х15,отколкото 24х36,както и преди да се появят дигиталните апарати ми беше по-удобен 24х36 отколкото 6х6.

Автор: джъмбо   
Дата:   14-09-05 10:29

вече има добре коригирани обективи за кроп дето ми дават 15мм аналог
ми боли ме швепса тогава за фулфрейма
аз не съм извратеняк да се кефя на 8мм обективи дето си снимаш и гърба с тях[smilie21]

Дата:   14-09-05 10:31

хехе Джъмбо тъкмо тва казвах

Автор: volokin   
Дата:   14-09-05 10:35

фул фрейм при Никон няма да има!!! И това не е никакъв аргумент за или против Никон.
Канон си позволяват, съответно апаратите им са доста по скъпи, обаче проблемите в краищата остават нерешени, въпреки по големият байонет (нека не го забравяме това)!!!!!!
Никон решават въпроса с обективчета, некакви проблеми, никакви [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] Бони е прав, мерките на матриците в ерата на дигиталното са произволни, филма беше нужен да се стандартизира, макар и там да има безброи формати, при дигиталната камера "филма" ти е вътре.
Я сега да си представим че отивайки в магазина и казваме един филм за Никон и за жената че снима с Минолта, а сина с Канон, дай ми един Минолта и един Канонски филм[smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Автор: navy   
Дата:   14-09-05 10:41

А кой каза, че 5Д е по-добър от 20Д [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Автор: nanapak   
Дата:   14-09-05 10:44

А напролет като пуснат ЕOS 50D FF на мястото (и на цената) на 20D?!? [ezik] [ezik] [ezik]
[smilie21] [smilie25] [beer] [shtrak] [smilie24]

Автор: todorov   
Дата:   14-09-05 10:47

Фулфрейм та фулфрейм ... Contax като са го пуснали още 2000г. та кво - да не утрепа пазара!

първа  назад  1     всички  напред  последна