Автор: night
Дата: 29-05-04 10:17
Според мен пък всичко е адски необективно.
И всеки издържал тежките изпити за НАТФИЗ би следвало да бъде допуснат да завърши. А дали после ще стане репортер на Нешънъл Географик, БТА, 24 часа или ненормиран фоторепортер, или пък ще продава техника и ще сканира снимки... си е негова работа. Просто проктиката ще му "намери" мястото.
Защо ли? Ами доста от художниците, например, дето се търгуват за 5-6 цифрени суми във валута не биха "изкласили" в България на изпитите (няма да имат техника, визия и т.н.). И все пак практиката показва, че си имат поддръжници и то готови да се разделят със суми, с които може да се изкупи цялата колекция на 500-600 автори, на които всичко им е "по правилата".
Що касае литературата също - има къде къде по-добри автори от Блага Димитрова например? Толкова е субективно всичко.
DPA, респект пред творчеството ти, виждал съм някои снимки, и мисля че по моите разбирания си много добър фотограф. Но не си изцяло прав. Не съм сигурен дали ми се влиза в подобна дискусия както в темата за Абаджиев. Просто не мисля, че е точно така поради изцяло сучективния фаткор, както и настъпващите технологии.
Хора има място за всеки под слънцето, това че еди-кой-си се има за мега надарен фотограф на Вас какво Ви бърка? Ако има конкурс нали Вие ще го спечелите? Те такива ми ти работи.
Публикацията е редактирана (29-05-04 15:01)
|
|