Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Още за апаратите HP R507
Автор: ben36   
Дата:   12-08-05 12:28

Здравейте !
Преди 4 месеца закупих от ф. "Стемо"- HP R507. Работеше безотказно, докато абсолютно самоволно не се спука дисплея. Това стана без никакво механично вмешателство - просто един час след последното снимане, нормално изключване и прибиране в калъф, фотоапарата при изваждане и включване показа "странно" изображение - оказа се че екрана е пукнат.
Пукнатините тръгват извън видимата зона на дисплея - някъде под ръба на рамката която го обгражда, вероятно от самият край на кристала, но това не се вижда. По екрана и пласмасовият корпус, който го обгражда няма следи от наранявания, т.е. моето мнение е, че произхода на повредата не е вследствие на механичен удар.
Занесох камерата в "Стемо" и я оставих за ремонт. След седмица получих обратно фотоапарата и протокол, че повредата не е гаранционна.Не може да се отремонтира и ми предложиха да си закупя нов апарат. Аз все пак смятам, че повредата не е по моя вина. В Интернет намерих доста интересни материали ( виж например http://bizrate.lycos.com/marketplace/product_info/overview/index__cid--402,pid--11484755.html ).
Моля Ви, ако някой е имал подобен проблем или други неотремонтирани повреди за апаратите HP да ме информира.Смятам че това което се предлага на българския пазар е некачествено. За моделите който се предлагат на американския пазар не открих лоши отзиви за разлика от нашите.

Отговори на това съобщение
 Re: Още за апаратите HP R507
Автор: rolla   
Дата:   12-08-05 12:52

бе,навсякъде са едни и същи злета.Дали се е пукнал сам или не,никой не може да опедели.

Автор: asahi   
Дата:   12-08-05 12:57

Дори и да не си виновен сервизът не може да поеме недоказана вина. Гориш по стечение на обстоятелствата.

Автор: ZENTEX   
Дата:   12-08-05 13:20

По принцип дисплея наистина може да се пропука сам.Това се дължи на кофти изчислена вътрешна конструкция на камерата.ТФТ дисплеите струват жълти стинки,останалото е шибана политика на сервизите и дилърите[smilie7]

Автор: Todd   
Дата:   12-08-05 13:32

И още - в 735-цата на НР дисплея е Casio и не е разработван специално за фотоапарата .Просто някакъв ТФТ дисплей.На него си има номер и модел .
На твоя сигурно рамката ми е била стегната и от температурните разлики се е пукнал.За жалост се случва понякога .

Автор: ZENTEX   
Дата:   12-08-05 15:20

Верно Todd,точно така се получава,само че всички дилъри в БГ са идиоти които си нямат хабер от техниката.

Автор: bygcho   
Дата:   12-08-05 17:26

Хм. А я си представи следното:
Правя си аз някаква джаджа, да кажем фотоапарат. Продавам я на някого. Той ми я носи след няколко месеца счупена очевидно механично, и ми казва "ми аз не съм я напъвал, просто се счупи. Температурни разлики, вътрешни напрежения, калпава изработка, дъра-бъра... Искам нова"
Познай кога ще я сменя!
Просто си жертва на обстоятелствата.
Ако сменят твоя, ми нали утре аз ще си изпусна моя, ще му счупя дисплея и ще искам и моя да ми сменят!
btw, това че са я вземали (не са те отрязали веднага) означава, според мен, че все пак са се опитали да я пробутат на HP.

Автор: rolla   
Дата:   12-08-05 17:36

Бе всеки си намества ситуацията по негов вкус.Един пример:
Един ден си паркирам колата в центъра на града (Верно беше горещ ден).След няколко часа се качвам в колата и гледам една дъъълга пукнатина на стъклото,отивам веднага в застрахователното,където след огледа ми казаха че стъклото се е пукнало само,не е щета от катастрофа или умишлено счупване и не могат да ми покрият разходите.
Ми ако беше стока с гаранция и отидех в гаранционния им сервиз кво ли щяха да ми кажат там:"Ааа ,не!Стъклото не може да се пукне само.Имало е удар и ние не може да поемем смяната му с ново."
И кво става то....

Автор: Георги   
Дата:   12-08-05 17:47

ми земаш една тухла, оглеждаш се и прассс. и ще кажеш ебати някъв вандал ми е строшил стъклото баси :(

Публикацията е редактирана (12-08-05 17:48)

Дата:   12-08-05 17:49

Ами аз съм го пробвал .Викам един приятел , удря му един чук и се спасява .И тогава викаш застрахователя.:)))
Даже и свидетели има:))

Дата:   12-08-05 18:34

А нашите техници не могат ли да подменят само дисплея ?[smilie19]

Дата:   12-08-05 18:40

Кои са вашите техници ???
Трябва ти кадърен човек дето си разбира от занаята .И да е наясно с модерните технологии , всички начини на инет заявки и доставки и всичко останало .
С някакви техници нема да стане.

Дата:   13-08-05 17:47

Някой сменял ли е LCD на фотоапарат?

Автор: Стоев   
Дата:   15-08-05 00:57

Бен36,
ZENTEX със сигурност е сменял, за друг форумец не се сещам...

Дата:   16-08-05 00:03

Изпратих писмо до един от основните сервизи на фотоапарати в София, който поддържа снимачната техника на много от ежедневниците и научни институти.
Познайте какъв беше техния отговор?-"Той се подменя с нов, но при наличност.Просто трябваше да се консултирате с нас преди покупката." N.B.!

Дата:   16-08-05 09:22

Мога да ти дам един съвет -нещо дето съм се сблъсквал с него .
На едим мой приятел детето беше ударило сонито
му в земята при отворен обектив и обектива беше блокирал .И той да се направи на техник си го беше разглобил сам и вместо да оправи обектива скъсал лентовия кабел на матрицата .Донесе го при мен , и с 1000 зора го оправих а той през това време си купи същия от Ebay за 50$ със счупен дисплей .
Та и това е решение - чрез Ebay някой бастисан със здрав дисплей ти върши работа .
Можеш да пробваш и тоя номер .

първа  назад  1     всички  напред  последна