Автор: ben36
Дата: 12-08-05 12:28
Здравейте !
Преди 4 месеца закупих от ф. "Стемо"- HP R507. Работеше безотказно, докато абсолютно самоволно не се спука дисплея. Това стана без никакво механично вмешателство - просто един час след последното снимане, нормално изключване и прибиране в калъф, фотоапарата при изваждане и включване показа "странно" изображение - оказа се че екрана е пукнат.
Пукнатините тръгват извън видимата зона на дисплея - някъде под ръба на рамката която го обгражда, вероятно от самият край на кристала, но това не се вижда. По екрана и пласмасовият корпус, който го обгражда няма следи от наранявания, т.е. моето мнение е, че произхода на повредата не е вследствие на механичен удар.
Занесох камерата в "Стемо" и я оставих за ремонт. След седмица получих обратно фотоапарата и протокол, че повредата не е гаранционна.Не може да се отремонтира и ми предложиха да си закупя нов апарат. Аз все пак смятам, че повредата не е по моя вина. В Интернет намерих доста интересни материали ( виж например http://bizrate.lycos.com/marketplace/product_info/overview/index__cid--402,pid--11484755.html ).
Моля Ви, ако някой е имал подобен проблем или други неотремонтирани повреди за апаратите HP да ме информира.Смятам че това което се предлага на българския пазар е некачествено. За моделите който се предлагат на американския пазар не открих лоши отзиви за разлика от нашите.
|
|