Автор: J0R0
Дата: 04-11-03 09:57
(опит за равносметка)
Първо - честито на всички победители! Те определено спечелиха, но не това е истински голямата награда. И не това е целта на този сайт - няколко човека да спечелят по някой апарат или кутия филми.
Мисля, че най-голямата печалба - беше за клуба като цяло, за всички нас, снимащите.
От една страна, като се конкурираме се сравняваме един с друг, учим се от снимките и коментарите на другите и от грешките си и ставаме все по-добри.
От друга страна - никой от нас САМ не може да си позволи да отдели три бона за си наеме пространство в НДК, да направи изискан коктейл, да събере медиите и фотографския елит на София. НО ОКАЗА СЕ, ЧЕ ВСИЧКИ ЗАЕДНО МОЖЕМ! Всеки от нас поотделно е достатъчно малък за да бъде забелязан от големите. Но събрани заедно, сме достатъчно големи за да впечатляваме фирми и медии.
Вярвам, че нито една добра фотография няма да остане незабелязана. Затова си позволявам да твърдя, че най-голямата печалба беше за всички нас - заедно. Каква по-голяма награда за един истински фотограф от това снимките му да бъдат достойно показани на подобаващо място и хората да им се радват.
Възможно е за някои от вас това да е първата крачка по дългия път към фотографското изкуство. Много ми се иска да е така...
Вярно е, че има и недоволни.
Най-вече от ниските оценки и обидните коментари (предимно от анонимни и измислени никове).
Но искам да ви попитам, какво значение има това - техните ли снимки ще ги гледат хората?
Не, те ще си останат анонимни и никому неизвестни. Ще продължават да се опитват да изместят темата върху разни странични проблеми, как някой си бил недооценен, как не знам си кой линк на сайта не работел или как сървърът спрял за половин ден... Но всеки от вас може да прецени в крайна сметка кое е важното и кое е маловажното. Кое работи за развиването ти като фотограф и кое се опитва да ти свири на тънката струна на завистта и честолюбието. Тази категория хора ценя, които поставят фотографските си амбиции над личното си чувство за непогрешимост. На тях им се радвам, на тези над 50 сериозни фотографи, които ми донесоха и изпратиха своите снимки на хартия. Те явно разбират за какво става въпрос. Надявам се бройката им за в бъдеще да се увеличава. Клубът ни да набира все повече авторитет и популярност. И да се гордеем, че сме част от него.
В един постинг Бони го формулира най-добре. Полезният сигнал е слаб, без носещата честота, той не може да стигне далече. Носещата честота е само щум, но притежава мощност...
Това е.
Гответе се за следващата изложба.
![[beer]](https://photo-forum.net/forum/smileys/smiley20.gif)
Ще се видим на 12.11 в НДК
|
|