Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 КОЙ СПЕЧЕЛИ ОТ КОНКУРСИТЕ
Автор: J0R0   
Дата:   04-11-03 09:57

(опит за равносметка)

Първо - честито на всички победители! Те определено спечелиха, но не това е истински голямата награда. И не това е целта на този сайт - няколко човека да спечелят по някой апарат или кутия филми.
Мисля, че най-голямата печалба - беше за клуба като цяло, за всички нас, снимащите.
От една страна, като се конкурираме се сравняваме един с друг, учим се от снимките и коментарите на другите и от грешките си и ставаме все по-добри.
От друга страна - никой от нас САМ не може да си позволи да отдели три бона за си наеме пространство в НДК, да направи изискан коктейл, да събере медиите и фотографския елит на София. НО ОКАЗА СЕ, ЧЕ ВСИЧКИ ЗАЕДНО МОЖЕМ! Всеки от нас поотделно е достатъчно малък за да бъде забелязан от големите. Но събрани заедно, сме достатъчно големи за да впечатляваме фирми и медии.
Вярвам, че нито една добра фотография няма да остане незабелязана. Затова си позволявам да твърдя, че най-голямата печалба беше за всички нас - заедно. Каква по-голяма награда за един истински фотограф от това снимките му да бъдат достойно показани на подобаващо място и хората да им се радват.
Възможно е за някои от вас това да е първата крачка по дългия път към фотографското изкуство. Много ми се иска да е така...

Вярно е, че има и недоволни.
Най-вече от ниските оценки и обидните коментари (предимно от анонимни и измислени никове).
Но искам да ви попитам, какво значение има това - техните ли снимки ще ги гледат хората?
Не, те ще си останат анонимни и никому неизвестни. Ще продължават да се опитват да изместят темата върху разни странични проблеми, как някой си бил недооценен, как не знам си кой линк на сайта не работел или как сървърът спрял за половин ден... Но всеки от вас може да прецени в крайна сметка кое е важното и кое е маловажното. Кое работи за развиването ти като фотограф и кое се опитва да ти свири на тънката струна на завистта и честолюбието. Тази категория хора ценя, които поставят фотографските си амбиции над личното си чувство за непогрешимост. На тях им се радвам, на тези над 50 сериозни фотографи, които ми донесоха и изпратиха своите снимки на хартия. Те явно разбират за какво става въпрос. Надявам се бройката им за в бъдеще да се увеличава. Клубът ни да набира все повече авторитет и популярност. И да се гордеем, че сме част от него.
В един постинг Бони го формулира най-добре. Полезният сигнал е слаб, без носещата честота, той не може да стигне далече. Носещата честота е само щум, но притежава мощност...
Това е.
Гответе се за следващата изложба.

[beer]

Ще се видим на 12.11 в НДК

Отговори на това съобщение
 Re: КОЙ СПЕЧЕЛИ ОТ КОНКУРСИТЕ
Автор: momo   
Дата:   04-11-03 13:59

Joro - dobri dumi... Vuv vruzka s izlojbata - ako vse oshte se tursiat hora za pomosht po okachvaneto, bih mogul da doida, za sega niamam neshto planirano tochno za tozi den osven otkrivaneto razbira se.

Автор: Brummaker   
Дата:   04-11-03 17:22

[smilie24]
Добри думи,казани на място.Успехи на всички тук! [smilie24]

Публикацията е редактирана (04-11-03 18:43)

Автор: alice   
Дата:   05-11-03 19:04

Mnogo dobre kazano! Sled oshte 2-3 konkursa mislia che shte se saberat oshte po-dobri fotografi na tozi sait. Pohvalno e che se razviva taka. Bravo na organizatorite, koito davat takava vazmojnost za iziava na mladite hora. Zashtoto na drugite konkursi i izlojbi obiknoveno se plashta. Cheta za Varnenskia salon i za Fotografska akademia, hem se plashta, hem niama garancia che kato platish shte uchastvash.

Автор: icikonti   
Дата:   06-11-03 08:52

В цял свят обаче е така-искаш да участваш-плащаш.С тези пари организаторите плащат наеми на залите , отопление , осветление паспарту , покани , организационни разходи и т.н.Нито един Фиапски конкурс в Европа , не е безплатен /от 10 до 25-30 евро/.На всичкото отгоре им пращаш плик за обратното връщане на снимките.Един добър познат ги жули без такса и гадовете си задържат част от снимките , като компенсация.[beer]

Дата:   06-11-03 09:35

Да кажа по тоя повод: и ние мислим след изложбата да не връщаме снимките, не защото ни трябват, ами идеята е - така и така има готова изложба, паспартирана и рамкирана, със супер снимки, грехота ще е да не се опитаме да я покажем и на някое друго място.
Тука тънкия ми намек е към пловдивчани, мисля си дели не могат да уредят нещо и да я покажат в Пловдив, все пак някои техни хора спечелиха основни награди, радост за съгражданите, гордост за града и т.н. :-)
После ще се опитаме да я покажем и на следващата Фотоканция и на Фиестата...
Все пак не всички ще успеят да я видят в НДК, за краткия период от 5 дни.

Автор: dreamweaver   
Дата:   06-11-03 10:34

Слушай, това е идея и знаеш как нещата раждат следващите неща...Не съм никакъв организатор, но защо не напишеш какво точно е необходимо да се направи/намери и да видим дали ще изскочи кой да го свърши. Пловдив заслужава това, надявам се самата изложба също![smile]

Автор: Yang   
Дата:   06-11-03 12:09

Ot dva dena sa otvorili mnogo simpati4no bistro galerija v Lozenetz, ta horata koito go durzat sa otvoreni za idejata za fotoizlozbi, puk e i gotino za piene na bira[smile]

Дата:   06-11-03 13:06

Sorry - бистра и кръчми - категорично НЕ!
Колкото и да са готини.
Освен това ставаше въпрос за организация в други градове, а не в Лозенец.
В София който иска да я види ще дойде в НДК.

Автор: Ivan_A   
Дата:   06-11-03 14:33

Разбрах тънкия намек, но това, което мога да предложа е доста далече във времето - по време на Панаира на изкуствата "ИМПРЕСИЯ", който се провежда на териториата на Междунар. панаир - 07-13.06.2004.

Тази година гостува биеналето "ФОДАР", при много облекчени условия.

Вдигането на изложбата ще организирам, но без никакви пари /за Панаира-с фактура, не за мен!/ - няма да може.

Дата:   06-11-03 15:04

Ivan_A, приятелю, ако на теб ти е по-ясно какво и как, нека го обсъдим, защото тук става въпрос за нещо през ноември - декември 2003, ако правилно съм разбрал. Как да се складира една цяла изложба за 7-8 месеца, а и защо, ако можем да уредим нещо по-рано?...[smile]

Дата:   06-11-03 15:30

Съгласен съм, но аз само за това се сещам.
Ако може по-рано - добре, да го обсъдим! [smilie24]

Дата:   06-11-03 15:50

Ето, изпращам ти и-мейл с телефоните си, нека се видим и го обсъдим.[smile]

Дата:   06-11-03 16:00

На работа съм, а мейла ми е вкъщи. Сл. ми тел. е 90-23-63, а може да се обадя довечера.

първа  назад  1     всички  напред  последна