Автор: LeBiu
Дата: 04-07-05 23:22
doktore,
и аз мисля, че снимката струва повече...
въпреки, че при първа продажба тръпката струва повече :)
на мен (като аматьор) ми се е случвало на няколко пъти да продам кадри, заради спесификата на работата ми, не заради безумен гений, който да струи от мен.., но чувството е много приятно.. :)
а конкретно по въпроса, от опита който имам личен и професионален и с пожелание към теб за в бъдеще :) :
1. първите си снимки (пейзажи) продадох за календар на една банка - 50$/кадър (бяха към 85лв тогава)
- не ме пише като автор на календара
- оригиналите (някои 6х6, някои лайка) на слайдовете са си при мен и мога да си ги ползвам
- цената е съвсем нормална/прилична за случая.. може да стигне и до 150-250лв.. зависи и кой го снима (отделен въпрос аз дали съм се справил за тази цена :)
2. портрети на (неизвестни) бармани за билборди - над 70бр. - мисля че беше 50 или 55 лв на кадър (за среден формат диапозитив)
3. серия портрети на котки за японско списание (оригиналите са си за мен)
- не знам колко ще публикуват 4-5 мах
- общо към 100$
- тези, за които го направих са ми приятели и не ме интересува колко ще дадат...
+ за справка: великолепните пейзажи на Тодор Янков, който е майстор от класа, се продават в рамка (естествено за лично ползване, като картина у дома) за 90-100лв.
толкоз от мен, а във форума има фантастични фотографи!
лека и успех!
Публикацията е редактирана (04-07-05 23:26)
|
|