Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 ?
Автор: J0R0   
Дата:   28-06-05 17:45

Бях чел някъде как се е зародило техното. Компютрите били толкова слаби, че нямало как да възроизвеждат сложна музика, затова към игрите прикрепяли някакво малко музикално файлче, орязано откъм ниски и високи честоти, което представлявало някаква кратка музикална фраза, повтаряща се до безкрай.
Геймърите обаче, като седяли по цял ден пред компютъра, дотолкова привикнали с тоя звук, че почнали да го харесват и да го търсят.

Мисля си, дали пък масовото навлизане на евтините фотоапарати, с ниска динамика и изкривени цветове не са на път по същата схема да възпитат цяло едно поколение да харесва именно тоя вид изображения?

[smilie11] [smilie11] [smilie11]

Отговори на това съобщение
 Re: ?
Автор: Stoevmobile   
Дата:   28-06-05 17:49

Трябва да сканирам снимка, дето е Разпечатена, от дигитално кодак-че..... Собственика казва, че не е много добре, ама бива....
Може би е най-добрият отговор на темата ти..[smilie5]

Автор: PolarBear   
Дата:   28-06-05 17:56

Парадоксално, но мисля точно обратното. Тези, дето фотосапунерките ще възпитат щяха без тях да си останат без всякакви предпочитания и да харесват всяка снимка, на която се познаят. Достъпните фотоапарати обаче ще накарат сравнително голям процент от тях, след като се нащракат на воля, да се замислят (тук идва и дълбокоразвращаващата роля на фф.нет и други такива [smile] ) и да продължат по-нататък...и да си купят по-сложна сапунерка...и накрая, както е казал PolarBear, "Човек и добре да живее (снима), накрая си купува ДСЛР".

Автор: svetal   
Дата:   28-06-05 18:08

PolarBear [smilie24] [smilie24] [smilie24] много си прав на мен ми трябваха 6 месеца от както за първи път пипнах сапунерка до закупуването на ДСЛР[smilie5]

Автор: GM   
Дата:   28-06-05 18:14

работя във фото и забелязвам как хората привикват към лошото качество на дигит.сапунерки /тип photoclip,benq ,praktica samsung i t.n./ и gsm-и [smilie11]
Важното е да се снима!

Автор: djore   
Дата:   28-06-05 18:20

доста глупаво сравнение... направо се чудя що за ограниченост от умни хора[smilie23] [smilie23] [smilie23] И в техното има "ДСЛР"... и що е то електронна музика и техно съм убеден, че е ясно...
П.С. казвам мнение за конкретната тема, не се заяждам с автора и [smile]

а! и още нещо :) възпроизвеждането на звук и визия за игрите и "слабостта" на компютрите също е тема

Публикацията е редактирана (28-06-05 18:24)

Автор: athom   
Дата:   28-06-05 18:58

Хех...техното...като че ли техното е единствения стил, базиращ се на повтарянето на семпли...

Амбиент, хаус, транс, псайкъделик, минимал...къде са?
И са пълни с толкова разнообразие (дори и в рамките на една композиция), че може да ти се завие свят.

В една композиция на Astral Projection например има в пъти повече разнообразие отколкото в която и да било песен на Еминем, Бритни, Пеесе цента, ЖейЛо, бляблябля...и прочие "звезди"...

Та така...

Автор: sentero   
Дата:   28-06-05 19:27

Не съм съгласен, защото от масата идват и единиците, които ще стигнат до Фотографията. Сапунерките помагат, а не вредят на процеса. Колко по-трудно е било преди години и колко по-малко хора са се докосвали до фотографията ... това е другата страна на нещата. Сега поне има достатъчно апарати и всеки може да избира според възможностите си. Така че, според мен няма нищо лошо, всеки който иска да се задълбочи, ще го направи. Разбира се, вие професионалистите може да сте на друго мнение,но всичко си е наред, според мен.

Автор: papi   
Дата:   28-06-05 19:28

абе какво техно бе,наше си е...[smilie18] [smilie18] [smilie18]

Автор: Stoevmobile   
Дата:   28-06-05 21:03

Навлизането на евтините и недотам евтините дигитални фотоапарати, продаване и на изплащане за по 12 месеца, може да насърчи собствениците на компютър да си вземат след мишката и дижиталка.

Собственикът на това Sony е обикновен средностастистически турчин със средно образование, получаващ средна и под средната за Турция заплата за 52 работни часа седмично, като "служител" в частна фабрика, което значи, че извънредният труд не му се заплаща, и който много ме разпитваше "какъв фотоапарат да взема", с последващи коментарии "това е много скъпо"...

Накрая купи сапунерка от веригата местни супермаркети BIM на промоция и на изплащане. Вместо "поносимите" €320 плащане в брой, избрал желаните €436, за изплащане в срок от една година (сумите иначе са в нови турски лири, пресметнах ги в евро по днешният курс). В промоцията влизала освен нормалната карта 16МБ и една допълнителна 256МБ.

Та веднаж сдобил се с това хапаратче, човека и момиченцето му, дето е една много сладка малка "фотографиня" в началното училище, снимат на поразия и видеоклипове правят, после гледат на екранчето и трият, за да отворят място на картата и пак снимат, радост да има...

Туй за връзката с компютъра - не се бяха сетили нещо......

Накрая апарата попадна при мен, защото трябвало да отиде на нечия сватба, а собствениците искали да си запазят някои от клиповете и снимките....

Врътнах им ги на VCD, за да могат да си гледкат спомените на домашният плейър, не пропуснах да си ударя няколко снимки, дето ми се оказа малко трудно - от десетина и повече си избрах това долу - само то излезе "на фокус", ма нейсе, спомен със Sony [smilie5] ....

„Най-хубавите” им снимки и клипове, които си бяха запазили, бяха на светлинни години по „качество” от тази мазня, дето аз си оставих....

Каквото е у турско, не е по-различно и у бг [smilie3]

Не съм сигурен в момента, кой точно 4.1 мегапикселен модел е фотощрака, но има една невероятно добра черта – работи с SD карти, за които имам слот на лаптопа.....

Има малко истина у въпроса на JORO, намирам че PolarBear не е прав в случая - когато собственик на фотощрак те загледа с някаква завист у апарата и пита не какво му е качеството, а колко струва, то..............[smilie23] [smilie23] [smilie23]

Ето го и писателя на толкова дълги глупости, да не му се вържете сега де [ezik] [ezik] [ezik] [ezik] [ezik] [ezik] [ezik] [ezik] [ezik]
[beer] [beer] [shtrak] [beer] [shtrak] [beer] [shtrak] [beer] [shtrak] [beer]

https://photo-forum.net/static/forum/2006-01/yauq6679.JPG
http://img.photobucket.com/albums/v203/Stoevmobile/Sony.jpg

Публикацията е редактирана (28-06-05 21:05)

Автор: Crossblade   
Дата:   28-06-05 21:17

Аз не съм средностатистически тъп турчин и знам какво е връзката с компютър, но .... НЯМАМ DSLR , защо ли [smilie25] Е не е, защото не ми харесва, друга е причината [smilie6]

"Обичам" нашата страна [cool]

Автор: PolarBear   
Дата:   28-06-05 22:17

stoevmobile: Ами що да не пита, напротив, може да е от простотия, ама може и да е съвсем друга работата...я си представи, че някой зане що е то ДСЛР по принцип и знае, че каквито и да са му качествата, това просто е друго ниво...и че всъщност именно парите са му проблемът...и че пита именно за да си помисли как и за колко време ще спести от залъка за да има апарат с качества...мислиш ли, че такава ситуация е невъзможна? 90% от фотолюбителите си купуват най-добрия (което с незначителни отклонения означава и най-скъпия) апарат, който могат да си позволят. Говоря за фотолюбители, а не хората, които си купуват апарат само да снимат семейството. макар че евтините апарати ще направят впоследствие някои от тях също любители, апетитът идва с яденето.
Малко са тези, които имат материалната възможност да си купят всичко, но се въздържат ако решат, че засега не са изцедили всичко от това, което имат...
Само си помисли колко хора в този форум въобще биха си купили ДСЛР ако форумът го нямаше...за качествени снимки за удоволствие стига всеки нов компактен апарат от Сони 717 и Канон Г3 нагоре.

първа  назад  1     всички  напред  последна