Автор: Stoevmobile
Дата: 28-06-05 21:03
Навлизането на евтините и недотам евтините дигитални фотоапарати, продаване и на изплащане за по 12 месеца, може да насърчи собствениците на компютър да си вземат след мишката и дижиталка.
Собственикът на това Sony е обикновен средностастистически турчин със средно образование, получаващ средна и под средната за Турция заплата за 52 работни часа седмично, като "служител" в частна фабрика, което значи, че извънредният труд не му се заплаща, и който много ме разпитваше "какъв фотоапарат да взема", с последващи коментарии "това е много скъпо"...
Накрая купи сапунерка от веригата местни супермаркети BIM на промоция и на изплащане. Вместо "поносимите" €320 плащане в брой, избрал желаните €436, за изплащане в срок от една година (сумите иначе са в нови турски лири, пресметнах ги в евро по днешният курс). В промоцията влизала освен нормалната карта 16МБ и една допълнителна 256МБ.
Та веднаж сдобил се с това хапаратче, човека и момиченцето му, дето е една много сладка малка "фотографиня" в началното училище, снимат на поразия и видеоклипове правят, после гледат на екранчето и трият, за да отворят място на картата и пак снимат, радост да има...
Туй за връзката с компютъра - не се бяха сетили нещо......
Накрая апарата попадна при мен, защото трябвало да отиде на нечия сватба, а собствениците искали да си запазят някои от клиповете и снимките....
Врътнах им ги на VCD, за да могат да си гледкат спомените на домашният плейър, не пропуснах да си ударя няколко снимки, дето ми се оказа малко трудно - от десетина и повече си избрах това долу - само то излезе "на фокус", ма нейсе, спомен със Sony ....
„Най-хубавите” им снимки и клипове, които си бяха запазили, бяха на светлинни години по „качество” от тази мазня, дето аз си оставих....
Каквото е у турско, не е по-различно и у бг
Не съм сигурен в момента, кой точно 4.1 мегапикселен модел е фотощрака, но има една невероятно добра черта – работи с SD карти, за които имам слот на лаптопа.....
Има малко истина у въпроса на JORO, намирам че PolarBear не е прав в случая - когато собственик на фотощрак те загледа с някаква завист у апарата и пита не какво му е качеството, а колко струва, то..............
Ето го и писателя на толкова дълги глупости, да не му се вържете сега де
https://photo-forum.net/static/forum/2006-01/yauq6679.JPG
http://img.photobucket.com/albums/v203/Stoevmobile/Sony.jpg
Публикацията е редактирана (28-06-05 21:05)
|
|