Автор: volokin
Дата: 17-06-05 10:56
нееееее, джъмбо, не неподготвен!!
Това изказване издава някакъв конфликт мижду изказващият се и фирма Никон...
Не знам от къде тези наблюдения, обаче аз живея от доста години извън страната и имам точно обратните...а именно, че Ф100 е може би най-сполучливата камера относно тяло/функции/цена/компактност (нарочно не казвам най-, макар да клони към тази дума, щото не я обичам)
Ф100 има един единствен недостатък, заключването на огледалото. Това е големият и недостатък, има и един малък, а това е невъзможността когато се прави мултиекспозиция да се включи и таймера, ама това се решава с дистанционното, така че това е малък недостатък.
Останалото са само суперлативи. Относно 96-те % е смешно да се твърди, че това я правило аматьорска камера, най-малкото, че това е точно онази част от полето които се виждат и при диапозитива сложен в рамка. А не познавам аматьорска камера с 96 % поле, нека някой да ме светне
Ф90, ми вижте и цените в И-бей, там цените говорят много. Все пак това е камера доста стара генерация някога позиционирана в профи сектора, сега има доста полуаматьорски апарати които могат повече от нея, просто живеем в други времена, иначе не е лоша а ма да се твърди че била по- от Ф100 е чиста преднамереност (или глупост, за което не вярвам)
|
|