Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 nikon f100
Автор: nikond100   
Дата:   17-06-05 08:01

Moje li njakoi da mi kaje (ot lichen opit) kakvi sa plusovete i minusite na nikon f100.

Отговори на това съобщение
 Re: nikon f100
Автор: ahab   
Дата:   17-06-05 08:33

От гледна точка на любителя единствените недостатъци са, че е тежък за носене, няма вградена светкавица и е 2х скъп.
От гледна точка на професионалиста обаче това не са недостатъци а си е в реда на нещата.

Оттук нататък започват предимствата му. Основния кеф е че мери с всички обективи на Никон произвеждани през последните десетки години. Друго няма да изброявам защото списъка е огромен. С една дума е върха на сладоледа дори закупен втора употреба.

Ако парите са притеснение за теб и имаш стари обективи - Ф90 е твоя герой. Ако тепърва ще купуваш обективи и те ще са АФ - подходящ е Ф80.

Автор: papi   
Дата:   17-06-05 09:06

ahab как можа да го напишеш това - "От гледна точка на любителя единствените недостатъци са, че е тежък за носене, няма вградена светкавица и е 2х скъп."
че то и Д2х ми тежи ама какво сега,да хвана да кажа че е недостатък и недостатък е че няма и светкавица...
все пак хората са написали,че това е по малкия брат на Ф5 и че този апарат спада в класа на професионалните тела
пък Ф90 е по стар като модел,този е модел от 1999 година,докато Ф90 е с няколко години по стар като модел...

с две думи това е профи тяло,не е за любители

Публикацията е редактирана (17-06-05 09:09)

Автор: papi   
Дата:   17-06-05 09:11

абе все пак питайте джъмбо,той го познава много добре този апарат

Автор: Mobby_Dick   
Дата:   17-06-05 09:28

F5/6 e професионалният Nikon дето си струва размера и парите!
F100 няма дори пълнокадрово 100% поле във визьора (а този факт е толкова важен и очевиден, че няма смисъл да го тълкуваме от какво значение е)! Една вградена призма, и размер доста голям с много компромиси, но и много електроника. Въпрос на вкус разбира се.
Прави ми впечатление, че F90 е доста по-широко предпочитан от пътуващи фотографи и репортери, заради размерите си, а също и надежността (ползват 2 тела - не толкова заради надежността, колкото заради "модулната" конструкция в този случай).[smile]

Автор: jumbo   
Дата:   17-06-05 10:44

някой пак се изказа неподготвен [smilie18]
[smilie18] [smilie18]

Автор: volokin   
Дата:   17-06-05 10:56

нееееее, джъмбо, не неподготвен!!
Това изказване издава някакъв конфликт мижду изказващият се и фирма Никон...
Не знам от къде тези наблюдения, обаче аз живея от доста години извън страната и имам точно обратните...а именно, че Ф100 е може би най-сполучливата камера относно тяло/функции/цена/компактност (нарочно не казвам най-, макар да клони към тази дума, щото не я обичам)
Ф100 има един единствен недостатък, заключването на огледалото. Това е големият и недостатък, има и един малък, а това е невъзможността когато се прави мултиекспозиция да се включи и таймера, ама това се решава с дистанционното, така че това е малък недостатък.
Останалото са само суперлативи. Относно 96-те % е смешно да се твърди, че това я правило аматьорска камера, най-малкото, че това е точно онази част от полето които се виждат и при диапозитива сложен в рамка. А не познавам аматьорска камера с 96 % поле, нека някой да ме светне [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]
Ф90, ми вижте и цените в И-бей, там цените говорят много. Все пак това е камера доста стара генерация някога позиционирана в профи сектора, сега има доста полуаматьорски апарати които могат повече от нея, просто живеем в други времена, иначе не е лоша а ма да се твърди че била по- от Ф100 е чиста преднамереност (или глупост, за което не вярвам)

Автор: boni   
Дата:   17-06-05 11:14

F90 ne moje da raboti s VR obektivi....

Дата:   17-06-05 11:15

...и е пластмасова [smilie3]

Дата:   17-06-05 11:26

Mnogo vi blagodarja za savetite. Ne sm profi, no obicham vsjako neshto da stava maksimalno dobre. Patuvam chesto i ne iskam da stavat greshki pri snimane.

Za kakvi pari moje da se kupi vtora upotrba nikon f100?

Дата:   17-06-05 11:29

http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&category=26063&item=7522832361&rd=1
това е една прекрасна цена за този апарат [smilie24]

Автор: ahab   
Дата:   17-06-05 12:00

papi - както съм казал:
"От гледна точка на професионалиста обаче това не са недостатъци.."

Ф100 - rules.

Цената в София е 1000лв - познавам един щастливец който би се разделил с неговия. Всички го знаем.

Дата:   17-06-05 13:03

Daite telefon ili e-mail za vrazka.

Автор: borissov   
Дата:   17-06-05 13:47

Опа, Джъмбо ша черпи и за ф100 май :-)

Автор: 12myxu   
Дата:   17-06-05 15:00

f100 emnogo dobar aparat ,az li4no imam F5 koito e po -dobar,no ne6totokoto haresvam v f100 4e zonata na fokus sveti dokato fokusirash na mnogo tumno ,no ako imash pari F5

Автор: jumbo   
Дата:   17-06-05 22:47

ф100 отдавна пое......

Автор: Mobby_Dick   
Дата:   18-06-05 00:18

F90 не е по-добър от F100, а по-предпочитан в цитираните от мен случай /поне както доста съм чел/.
И аз в много случай хващам Canon A1, AE1, T70 или дори AV1 /вместо F1/ като съм в движение и не върша претенциозни снимки. Визьорите им не могат да се мерят с този на F1, нито като разнообразие нито като площ, но пък и размера на камерата е по-компактен/лек, + автоматика.
Въпрос на вкус, навик и задачи.[smilie7]
Все пак ако имам само една камера и трябва да върша предимно проф.задачи с нея предпочитам това да е ...всеки знае лидерите в съответните марки[smilie5]

първа  назад  1     всички  напред  последна