Автор: timeless
Дата: 05-06-05 22:37
Скоро говорих с приятел, един от старите Варненски фотографи, който директно си каза че фотографите-мъже са най-големите е*ачи. Та същият индивид, вече на години, всяко лято обикаля плажовете от Балчик до Галата и без капка срам снима наред що мацки има (напук за срамежливите). Аранжирал си е студио в тях и като се запознае с някоя мадама, я води да и прави "сесия". Та същият ми каза че по времето на Бай Тошо, като е бил млад демек, всяко лято е омайвал сума ти Полякини, Чехкини и Рускини пак по същият начин. Та пича като си пихме биричката ми каза две неща (цитирам):
"Фотограф който не е спал с модела си - не е фотограф"
"Една жена ако се съгласи да е снимаш, значи е почти съгласна и да е е**ш"
Та не бих пуснал тази тема ако точно почти същият разговор не се повтори с друг човек но този път фотожурналист. Той обаче ми добави че най-големият враг на фотографа е стеснителността и срамежливостта. Същият пич, пред мен, отиде и директно си пита 2 гаджета които бяха седнали на една маса разстояние дали може да ги снима. Не само че се съгласиха но и му оставиха емайли за връзка да си получат снимките. След 2 седмици ми каза че е спал с едната..
Та се питам, има ли мит в цялата история или наистина една мадама като ти застане пред обектива е вече "готова"...?? Какво мислите за горните изказвания?
Някой да е пробвал от вас тактиката да се разкарва из плажа и директно да си предлага услугите...?? Не мислите ли че Българският фотограф е прекалено консервативен ?
|
|