Автор: boni
Дата: 27-05-05 23:07
Понеже много изписахме на тема кои снимки са хубави и кои не,а и всеки скочи да си защитава тезата(обикновено с празни приказки) на гърба на горкия автор на някоя нарочена снимка ви предлагам следното :
Да отворим конструктивни теми, в които всеки да си даде мнението,подкрепено с примери относно това как според него трябва да се снима по определена тематика.
Ето аз давам пример и предлагам на вашето внимание темата:
Как да направим интересни снимки на някое забележително място - исторически град,село държава и т.н.
Повод да се замисля по въпроса беше една снимка от стария Пловдив,за която говорихме в една друга тема.
Замислих се как хората посещавайки такова място започват да снимат с голям ентусиазъм и много често резултатите не са по различни от това което гледаме по туристическите картички. Това ли е целта обаче? Биха ли ни направили впечатление снимки,които сме виждали по каталози и рекламни брошури хиляди пъти? Едва ли.
Един от любимите ми фотографи на Нейшънъл Джиографик ,Дейвид Алан Харви ,казва,че най-важното,когато снимаш на такова място е "да откриеш символите"
Тези символи,които не могат да се видят на рекламните картички и брошури. За мен тези символи са скрити в особената гледна точка,в детайлите и често в характерното ежедневие на хората от района .
Ето един албум на Дейвид Алан Харви от Куба:
http://www.digitaljournalist.org/issue9910/cuba_index.htm
Нека всеки да покаже любимите си снимки на подобна тематика,независимо дали от нашия сайт или от другаде.Надявам се,че това ще бъде полезно за много хора
|
|