Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Архив
 първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна
 И все пак някой ще помогне ли?
Автор: Momiche   
Дата:   04-05-05 13:14

Пиша на кирилица и наистина имам нужда от съвет. Търся си цифров фотоапарат до 600лв.
Бях си набелязала една Практика luxmedia 4008, всички казаха, че не струва- отказах се от нея.

Реших, че Коника Минолта не са зле и ми допадат, но се оказа, че са ми скъпи.

Гледах Пентакс оптио s5i, оказа се че цената му е 600лв и не мърда (това за българия) - ами не съм сигурна , че ми се дават толкова пари точно за това.

В крайна сметка съм отчаяна. Искам клипчетата да са неограничени от към време. Искаше ми се да не е сапунерка и да навява някакви мисли за що годе качествени снимки. Но ми казаха какви ли не неща... В крайна сметка може и да е сапунерка, така и така нищо не разбирам .. Още повече, че малкият фотоапарат поне е удобен за носене където и да е.

Но не мислех , че 600 лв са малко пари, с които нищо качествено не може да се вземе...

Моля ви кажете нещо и не пропускайте тази тема просто така.

Отговори на това съобщение
 Re: И все пак някой ще помогне ли?
Автор: Георги   
Дата:   04-05-05 13:19

на базар се продава един CANON S50 за подобни пари който си е един прекрасен апарат. помисли и за този вариант?

ето ти темата:
https://photo-forum.net/forum/read.php?f=2&i=9771&t=9771&phorum_uriauth=

есто спецификации на апарата

http://www.dpreview.com/reviews/specs/Canon/canon_s50.asp

ето и примерна галерия със снимки с този апарат

http://www.dpreview.com/gallery/canons50_samples/

Публикацията е редактирана (04-05-05 13:22)

Автор: zinoviev   
Дата:   04-05-05 13:21

Нещо не ми става ясно какво точно искаш?Да не е сапунерка или да е сапунерка?За 600лв или за повече............????????????????/

Автор: chukov   

Не мога само да разбера защо изобо се коментират клиповете, които прави един фотоапарат. За всеки нирмален човек с нормални изисквания към видеото, което иска да гледа, е ясно, че видео се снима с КАМЕРА, не с апарат и обратно - снимки се правят с ФОТОАПАРАТ, а не с камера или телефон.

Разбирам, че искаш съвет, но не поставяй изисквания за видеоклиповете, които прави апарата.

Абсолютно нормално е да са ограничени по време, тъй като зависят от наличната ти памет във фотоапарата, а тя не може да е безкрайно голяма. Освен това, колкото по-качествени искаш да са клиповете, толкова повече памет гълтат те.

Автор: krassimire   

Да, цифровите апарати все още са ненужно скъпи.

Автор: ejko   
Дата:   04-05-05 13:22

s50 e super...

Автор: J0R0   
Дата:   04-05-05 13:24

И аз мисля, че за тия пари, това е много добър избор

Дата:   04-05-05 13:30

A аз не мога да разбера какво лошо има в това да ми се иска клиповете да не са ограничени. (от към време, не от към памет -това е ясно). Аз НЯМАМ пари за камера и за фотоапарат. Т.е. решила съм и съм преценила за себе си , че е по-важно да имам фотоапарат. Но ми се иска да не са му ограничени филмчетата. Ясно ми е, че няма да са качествени и т.н., но за мен е глупав факта, че примерно всички Канони правят филмчета до 3 мин. Ами ако интересното се случи точно 3тата мин, а имам 1 гб карта...

Както и да е.. това беше ненужен коментар, но все пак ти благодаря за него. Аз съм си мечтала за фотоапарат без ограничение на филмчетата и сега когато имам някакви пари, никога няма да си купя такъв.

Честно казано няма значение дали е сапунерка или не. Въпреки, че второто определено ми се искаше повече. Но щом нямам парите за това...

Просто чета от толкова време и вече просто искам да чуя и чуждо мнение. А най-лесното е нищо да не си взема :(

Фотоапарат втора употреба не бих си взела. Предпочитам да е по-смотан модел, но поне да съм сигурна, че не е изпускан.

Наистина много благодаря на хората, които се отзовават...

Някой ще каже, че не знам какво искам... аз знам, но се чудя какво е най-хубавото , което бих могла да взема за тези пари... А иначе се надявам да дойде и моментът, когато парите няма да са от значение.

До 600 лв.

Дата:   04-05-05 13:33

Ами виж, не знам как да се изразя по-точно, ама ограничението по време идва от ограничението в паметта. Ако Канончето, за което говориш, има повечко памет, вероятно няма да прави само 3 минути клип.

Моето Sony е така.

Автор: nanapak   
Дата:   04-05-05 13:34

Мило момиче, не се обиждай, но за 600 на повече от дигитална сапунерка не можеш да се надяваш!!! [smilie7]
Ако не беше писала тия бози за клипове и т. н. - тоест ако имаше мааалко по-сериозни фотографски мераци - можеше да се говори за някакво филмово СЛР с някое и друго обективче за тия пари, но явно си (още) далече от тая категория [smilie25]
Успех! [smilie24] [shtrak] [beer]

Дата:   04-05-05 13:34

Не, не идва от ограничението в паметта. Когато няма ограничение - си пише " unlimited".

както и да е, явно не сме се разбрали :)

Автор: Andromeda   
Дата:   04-05-05 13:36

Грешиш, че Каноните имат ограничение за филмчето. Аз с моя мога да правя до толкова минути, колкото позволява картата.

Дата:   04-05-05 13:36

Аз наблегнах на факта , че нямам сериозни фотографски мераци....
Както и да, очаквах , че ще получа само характеристика за моята личност.. и никакви конкретни предложения (КАКТО и за "сапунерки").

Просто благодаря на хората, които си направиха усилието...

Дата:   04-05-05 13:38

Ами тогава ей това горе-долу ще свърши работа:
http://www.technomarket.bg/product_detail.php?product_id=09011608

Добре, приемам забележката.
Това беше нещо НАИСТИНА полезно, което разбрах за Каноните.

Автор: Andromeda   

А ако мислиш, че новите не ги изпускат много се лъжеш [smilie25]
Просто нямаш представа какво правят хамалите при разтоварването. Аз съм гледала и съм в шок [smilie18]

Автор: Георги   
Дата:   04-05-05 13:39

ми купи си някой мустек или дейзи мултимедия.

до 9/13 се надявам да нямаш грижи. особено лятото при хубава осветеност. проблема е знаеш ли къде? че като си го купиш. като мине известно време и дай боже започнеш да поразбирваш малко кое и защо. ще се окаже че си се набутала за чисто нов апарат, който си е бая боклук. после връщането назад е доста по неприятно.

моя опит:
преди година и някой друг месец тръгнах да си купувам апарат. бях си харесал точно тоя canon s50 и тука струваше малко над 1100 лева. нямах ги налични точно за апарат. всичко под него беше някакви апарати без никакви ръчни настройки и супер измислени за по 300-400 лева. я от метро, я от технополис. имаше и среден вариант. що годе сносно нещо от вида на canon a70 (беше към 700 лева), canon a75 (около 800) и canon a80 който си гонеше 900 лева.

взех си fuji s602z. на старо (от приятел, ползван под година на немалко кадри). на около цената на canon a70. направих (поне по мое мнение) доста добри неща с него. включително две изложби. апарата е още в мен и още го ползвам.

мерси на краси (кънчо), че ме разубеди тогава да си купя samsung 3 megapixela (ония самсунги без да се сърди бони бяха голям шит, никакви настройки и никаква картина, сега са по-различни де). че бях се и запътил. ново апаратче, 350-400 кинта с батерийки и супер. сигурно никога нямаше да стигна до тук с него.

те така.

но си е въпрос на личен избор.
дано да съм ти бил от полза с писанията си, и сори за малките букви но ми е стар навик от нета да не ползвам големи (интернет все пак е = свобода, все още, поне донякъде)

Дата:   04-05-05 13:41

Разбира се, че знам и не искам да обидя фотоапарата ти. По това, което видях е наистина нещо , което си заслужава. [smilie24]

Но разчитам или поне се надявам, че за едната година гаранция би показал дефекта си.

Иначе има и издържливи на изпускане... За пентакс точно това знам например.

Дата:   04-05-05 13:42

Иди на "търсене"

и напиши нещо от сорта "апарат до 600 лв."

Такива постинги се появяват почти всеки ден и е много вероятно да намериш изчерпателен отговор на това, което търсиш.

Дата:   04-05-05 13:44

Добре де, Momiche видя ли все пак моя линк?
Не съм го ползвал лично, и със сигурност не е върха на сладоледа, но прилича много точно на това което искаш.

Дата:   04-05-05 13:46

Точно в момента го гледах. И си абсолютно прав :) Сега подробно ще потърся и снимки правени от него, но наистина ми допадна много!

Автор: borissov   
Дата:   04-05-05 13:47

"Пиша на кирилица и наистина имам нужда от съвет"
Вече ми е симпатична тази девойка :-)
За съжаление не виждам как мога да ти помогна. Помисли си все пак за тези клипчета - така или иначе са с ужасно качество.

Автор: hash   
Дата:   04-05-05 13:51

И на мен ми стана симпатична :)
С риск да ме разкъсат ще ти кажа да погледнеш Самсунг. Например това:

https://photo-forum.net/samsung/v5.htm

Нямам опит с апарати то този клас и не мога да кажа от личен опит нищо. А и цените на Самсунг в БГ са много добри.

Автор: boreto   
Дата:   04-05-05 13:54

Перфектният за твоите изисквания апарат е
Panasonic FZ3.
Виж това:
https://photo-forum.net/forum/read.php?f=2&i=9788&t=9788&phorum_uriauth=

Дата:   04-05-05 14:01

Да, Георги, беше ми от полза.
Радвам се, че все пак се намериха хора, които някак си ме разбраха за какво говоря. И такива, на които дори успях да стана симпатична [smilie6]

Ами аз продължавам с четенето и когато го избера и взема ще се похваля. Но поне ми помогнахте да не съм прекалено зациклила, защото това се беше получило последните три дена.

Радвам се, че ми отговорихте.

първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна