Автор: J0R0
Дата: 04-05-05 11:51
Напоследък си задавам въпроса има ли смисъл нещо изобщо да се прави? (Освен нещата, които правим срещу заплащане). Примерно - снимаш нещо, показваш, после ти скачат разни хора, които нищо не снимат (или поне нищо не показват) и викат, абе гледай какъв си смешник. И вадят примери от световната класика на по-добре (според тях) направени неща.
Това със снимането е само пример, същите нрави могат да бъдат отнесени и към живопис, музика, литература и каквото се сетите.
Лично аз нямам еднозначен отговор на тоя въпрос. Дали е типично българска черта - кой каквото и да направи, да се намира някой дето да го охули. Ама пък от друга страна - безкритичността също не е изход.
Мен например много ме кефи един бургаски китарист Пламен Ставрев. Знам че не е Клептън, нито ББ Кинг, обаче ме кефи, щото нещата за които пее са ми близки и преживяни. Български са.
Та въпросът ми е кое е по-добре - "Залудо работи, залудо не стой" или "Каквото стори дядо все е хубаво".
Докъде сравнението изобщо е коректно, като метод. И какви са отправните точки. Щото ако сравним София с Улан Батор - столицата ни е върха на сладоледа, но ако я сравним с Виена сме егати мръсния град.
Интересно ще ми бъде да чуя вашите мнения по темата.
|
|