Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Архив
 първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна
 Има ли смисъл...
Автор: J0R0   
Дата:   04-05-05 11:51

Напоследък си задавам въпроса има ли смисъл нещо изобщо да се прави? (Освен нещата, които правим срещу заплащане). Примерно - снимаш нещо, показваш, после ти скачат разни хора, които нищо не снимат (или поне нищо не показват) и викат, абе гледай какъв си смешник. И вадят примери от световната класика на по-добре (според тях) направени неща.

Това със снимането е само пример, същите нрави могат да бъдат отнесени и към живопис, музика, литература и каквото се сетите.

Лично аз нямам еднозначен отговор на тоя въпрос. Дали е типично българска черта - кой каквото и да направи, да се намира някой дето да го охули. Ама пък от друга страна - безкритичността също не е изход.

Мен например много ме кефи един бургаски китарист Пламен Ставрев. Знам че не е Клептън, нито ББ Кинг, обаче ме кефи, щото нещата за които пее са ми близки и преживяни. Български са.

Та въпросът ми е кое е по-добре - "Залудо работи, залудо не стой" или "Каквото стори дядо все е хубаво".

Докъде сравнението изобщо е коректно, като метод. И какви са отправните точки. Щото ако сравним София с Улан Батор - столицата ни е върха на сладоледа, но ако я сравним с Виена сме егати мръсния град.

Интересно ще ми бъде да чуя вашите мнения по темата.

Отговори на това съобщение
 Re: Има ли смисъл...
Автор: TheMadMan   
Дата:   04-05-05 11:58

За мен има смисъл ... колкото и чалга и визуални боклуци да има и тук в този сайт има смисъл да се стремя да виждам и правя красиви неща ... [smilie24] аз обичам прогреса и развитието

Вярвам в средата, че тя оказва огромно влияние върху визия, мисли, действие и т.н. ... искам поне мааалко, ако мога да направя някой по-весел, по-щастлив .....

[smilie24]

Автор: borissov   
Дата:   04-05-05 12:03

Жоро, Улан Батаар не е много различен от София :-) Само дето те в покрайнините имат юрти, а ние цигански съборетини. А, и имаме НДК и Сашко Невски.

Автор: slivenski   
Дата:   04-05-05 12:04

Пламен Ставрев rules!!! Напоследък само него слушам почти... [smilie24]
Колкото до това да бъцкаш нещо, даже без да има кой знае какъв резултат - мисля, че има смисъл... Най-малкото се учиш на нещо и помага против полудяване... [beer]

Автор: Frida   
Дата:   04-05-05 12:07

Естествено е всеки да иска да бъде одобрен и приет от другите. И ако някой автор тук ми каже, че не го интересува мнението на другите или поне на няколко други, то единственото, което би демонстрирал е непознаване на себе си. От друга страна трябва да черпиш удоволствие и от самото правене иначе се превръщаш в танцьор, който се криви според вятъра. Така или иначе никоя крайност не върши работа, знаеш. :)

Автор: inmitev   
Дата:   04-05-05 12:07

"... Ние можещите, водени от незнаещите, вършим и невъзможното за кефа на неблагодарните, и сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова дълго време, че вече сме се квалифицирали да правим всичко от нищо!"
"... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един-другиму работата."

13-ий Декемврий лето 1881 - К. Иречек

MadMan [smilie24] [smilie24] [smilie24]

Автор: Bilbo   
Дата:   04-05-05 12:08

Ако сам не намираш смисъл в това, което правиш, едва ли другите биха намерили.
Ако ли пък намираш смисъл, тогава няма значение дали другите го намират. ;)

Автор: kali222   
Дата:   04-05-05 12:08

То и Брюксел сравнен с Виена е коптор... - това така между другото.
Моето дълбоко убеждение е, че трябва всяко нещо да се прави заради удоволствието от създаването му... Всичко, което е направено насила, макар и с умение и майсторство е загубило голяма част от стойността си. Не мисля, че изобщо съществува творец, който да работи само за да живее от това. Не вярвам дори и занаятчия да има с такава философия. Не мога да повярвам, че точно ти си задаваш този въпрос... Вероятно това е резултат от някакво огорчение и разочарование, преживяно наскоро... Има смисъл, разбира се. И не само, че има смисъл, а точно в това е Смисълът.

Автор: Frida   
Дата:   04-05-05 12:09

кали [smilie24] [smilie24] [smilie24]

Автор: kirilius   
Дата:   04-05-05 12:15

TheMadMan [smilie24]

По-добре е да има движение.

Заради самия себе си - не заради другите. Инак ако си стояхме само така, защото някой можел да плюе или защото нямало смисъл... ми то тогава да седнем и да мрем! Все някой ден ще отидем под земята, какъв е смисълът да се мъчим [smilie11]

Подобни мисли често нялягат хората, ама полза от тях няма. Аз предпочитам да мисля по-позитивно.
https://photo-forum.net/joro/emoticons/forum_simp0034.gif

Автор: Todd   
Дата:   04-05-05 12:17

Абе според мен ако много се замисля човек дали има смисъл това или онова , това което прави или това което не е направил накрая ще се стигне че нема смисъл да е жив :) Важното е да го прави с кеф и да не се взема много на сериозно .

А че разни ще го оплюват за нещата де е направил или не - те това е тяхното занимание .Те друго не могат .

Ще има и такива дето ръкопляскат -то пък е тяхното.Така че гледайте си кефа - правете каквото ви се ще и не обръщайте много внимание на екстериора .Вътрешния мир да е наред - другите да се оправят .

Де да знам - за мен моите неща са винаги на първо място .А пък кой какво ще каже ,дали ще плюва , псува или ръкопляска не ме касае кой знае колко.Аз решавам кое ми е важно и кое не !
Понякога правиш едно нещо за мангизи ,друг път същото или сто пъти по-голямо е хей така -за густо .Знае ли човек .Иначе нема да си жив :)

Автор: bobik   
Дата:   04-05-05 12:23

Навсякъде цари подобно отношение, Жоро. И мен ме дразни, обаче глупаци с инициатива има адски много. Като в онзи виц - кара си дебеловратия БМВ-то по булеварда и чува по радиото: "Внимание! Някакъв луд кара по ЦАРИГРАДСКО в насрещното! Пазете се!". "Абе не е един а са много!" възкликнал нашия човек!

Автор: TheMadMan   
Дата:   04-05-05 12:25

много екзистенциално не требе да се гледа ...
нищо нема да си земеме от тая планета като я напускаме, така, че снимане му е майката, ного пътуване и весело [smilie6] [smilie5] [smilie7]

споко само, джази, грууви, фънки и без чувства на спешност [smilie5]

Автор: Amigo   
Дата:   04-05-05 12:29

Важното е да не се взима човек много насериозно[smilie3] [smile] Щото иначе започват големите пукотевици във форума (а и не само тук) кой е по-по-най, че и отгоре[smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie5] Аз съм на принципа "залудо работи, залудо не стой" и "луд умора няма"[smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie6] Хуморът винаги помага, но някои за съжаление са оперирани в това отношение и като се включи такъв в играта глей кво стаа[smilie10] [smilie5] [smilie18] [smilie18] да се търси хармония и красота, но да не забравяме, че и двете са все пак относителни понятия [smilie3] [smile] [beer] [beer] [shtrak]

Автор: Prakticar   
Дата:   04-05-05 12:40

Да, Жоро, има смисъл.

Автор: Георги   
Дата:   04-05-05 12:43

има смисъл.

това е личния принос против чалгата.
(не е малко!)

Автор: luboar   
Дата:   04-05-05 12:44

ako se pravi inteligentno i s fines kakto go pravi stranger, nqmam nishto protiv.

Автор: avi   
Дата:   04-05-05 12:49

дълбок казва аз смисъл има[smilie24]

Автор: mimurka   
Дата:   04-05-05 12:54

...."Мен например много ме кефи един бургаски китарист Пламен Ставрев. Знам че не е Клептън, нито ББ Кинг, обаче ме кефи, щото нещата за които пее са ми близки и преживяни. Български са." - tezi hora, koito ti ska4at, go pravqt imenno za6toto ni6to ne im e blizko i ni6to ne prejivqvat. Te zatova i ne snimat....
Ima smisyl, razbira se...Az naprimer si imam edna tetradka i kogato mi doide mnogo si q otvarqm i si napisvam vsi4ko, koeto mi e na du6ata. I posle si q pribiram nadylboko v 6kafa.
Tam e rabotata, 4e v BG ne6tata gi pravi6 ili za sebe si ili za drugite. Sredno polojenie nqma. Horata use6tat nqkakva vlast v tova, da napadat drugite i da gi opljuvat. Instinkt moje bi, atakata e nai-dobrata za6tita. Za6tita...ot samite sebe si - za6toto opljuvaiki 6umno drugite, zaglu6avat nesigurnostta v sebe si.
Lipsata na samo4uvstvie (i izgrajdaneto na psevdo-takova) ni e problemyt na nas:)
S izvinenie za latinicata[smilie8]

Автор: aemon   
Дата:   04-05-05 13:02

винаги има смисъл! ако поне един се намери да каже "браво", има смисъл!

Автор: azazelo   
Дата:   04-05-05 13:05

Всяко изкуство задоволява определени културни потребности. Това важи и за чалгата във всичките и форми (доколкото може да бъде наречена изкуство). Така че оставете мутрите да си карат в насрещното и да си слушат Сашка Васева или която там е модерна, а ние ще си снимаме и ще си се радваме един на друг, задоволявайки по този начин нашите си културни потребности. Повече смисъл от това на мен лично не ми е нужен!

Автор: Божидар   
Дата:   04-05-05 13:22

Гледам досега само творци са писали по темата, а от другите няма никой, проявена е известна свенливост при подобни теми, защо ли ?:)))... та да взема аз да се изкажа от трибуната на фото-форум.
Другари и другарки, опааа грешка, вече всички станахте дами и господа:))), някои даже лейдита и джентАлмени:))), има и мадами и мисюта:))), та даже сеньорити и сеньори... съъър Бат Жоро.:)))))
Умни хора са казали, че всяко живо същество се бори за внимание. Колко е живо и колко се бори не се доуточнява.:)))
Модерне перефразирано, няма лоша реклама.
В заключение тази ти тема е нищо друго освен автореклама.:))))
Но е възможно и да има в нея носталгични нотки от миналото, където всички пляскаха без изключение на събрания, конференции....
Може би искаш хем да си сър, хем само да ти ръкопляскат.:)))))

Автор: acidness   
Дата:   04-05-05 13:25

няма смисъл

Автор: luboar   
Дата:   04-05-05 13:27

няма смисъл

Автор: ejko   
Дата:   04-05-05 13:40

Според мен показвйки "творбите" си авторът се опитва да възпита у възприемащия естетическото чуство, което той сам притежава! Така творците са нещо като сектанти, който са убедени, че тяхното е най-красиво и показват "правия път" на другите! Защото ако изкуството беше само потребност към себеизразяване нямаше нищо публикувано да видим освен от мецанатите на изкуството, респективно в частния случай в който живеем съвсем нищо нямаше да видим...
А ако горното твърдение е вярно е нормално ответната страна (възприемащия) да оказва съпротива и от своя страна и той да иска да изложи свой светоглед...! И така се заражда конфликт!!! А най-интересно става, когато се намесят и критиците, които сами не творят, но и те имат визия за нещата.. и накрая, манджа с грозде...
Но всички знаем колко упорити са сектантските мозъци, така че според мен няма опасност от намаляване на желанието на хората да вменят в другите собствените си артистични вежделения!
А относно София, според мен градът си е ОК, не съм бил в Монголия, но Ню Йорк е същата мръсотия... Едни познати франсета, които учат архитектура като бяха тук за около година и ми казаха, че не е по мръсно от Бордо... или там от където се бяха пръкнали...
Така че на дали е много страшно тук...

Публикацията е редактирана (04-05-05 13:43)

първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна