Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Мисли за CD-то със снимки от България на Жоро
Автор: photoforce   
Дата:   29-04-05 03:35

https://photo-forum.net/static/forum/2017-04/kxhe6219.JPG
https://photo-forum.net/images/4_1114734205.jpg

"Pictures & Music from Bulgaria" е диск, който изглежда интересен още от първия поглед. Качествената, добре оформена обложка и веселото, но същевременно - дълбоко проницателно настроение струят от малката кутийка още преди самият диск да е бил поставян в компютъра, но именно тогава идва най-голямата изненада : Този диск наистина е страхотен!
Първото ми впечатление беше невероятно. Още с поставянето на медията в сидирома, на екрана се появи страшно приятно и лесно за работа меню, а стаята своевременно се изпълни с наистина добре композирана, абсолютно на мястото си музикална атмосфера. Забравяйки всички други планове, седнах полузамаян пред монитора и преминах целия диск буквално на един дъх, като със всяка следваща видяна снимка едно нещо ме притесняваше все повече - не исках да свършва.
И наистина, предложената компилация от снимки, подредени точно по този начин, перфектно съчетавайки необходимата информация за местата, към които ни отвеждат и уникалната звукова атмосфера са в състояние да извадят най-дълбоките чувства от душите ни и да ги изведат пред нас така, че дори и ние да успеем да ги видим и да се замислим. Сълзи на радост и носталгия, топли тръпки и отминали мигове, неща, които сме забравили с времето и онези, които никога няма да забравим - всичко това са само малка част от местата, на които диска "Картини и звуци от България" е в състояние да ни отведе. И тези места са не само в нашата родина, но също така във нашето минало, бъдеще и в сърцето ни.

Отговори на това съобщение
 Re: Мисли за CD-то със снимки от България на Жоро
Автор: Amigo   
Дата:   29-04-05 08:19

Къде се продава и колко чини?[smile] [smilie6]

Дата:   29-04-05 09:32

По отношение на тази информация, Жоро ще обясни :) Аз само си написах откровеното мнение, защото имах възможността да се докосна до диска. [smilie24]

Автор: nioni   
Дата:   29-04-05 09:42

И на мен ми стана много интересно като прочетох написаното от photoforce...обожавам такъв вид дискове. Едни приятели ми подариха нещо подобно преди година. Дискът беше със снимки от различни прекрасни кътчета на България, един мой познат който си дойде от Франция толкова го хареса, че му го копирах и му го подарих. След като си замина отново във Франция ми писа,че когато му стане мъчно за България си отваря снимките от диска и със сълзи на очи го разглежда....

Жоре, къде мога да намеря твоя диск...продава ли се някъде и къде???[shtrak]

Автор: J0R0   
Дата:   29-04-05 09:58

Честно казано, нямам много представа къде точно се продава. SaS ми е дистрибутор на диска, давам му ги на едро, той ги разпространява.
Снощи си бях определил няколко диска за клубарите и всеки който дойде на сбирката получи такъв.

Автор: asahi   
Дата:   29-04-05 10:41

И да не му копирате ЦД-тата, че Жоро къща храни, бензин сипва и събира пари за следващата Сигма!

Автор: sas   
Дата:   29-04-05 11:12

Аз също съм много впечатлен от лесната навигация.

Когато Жоро правеше диска и ми каза, че ще пусне вътре етно музика от група "Ом" бях леко подозрителен, защото не бях чувал за тази група, но след като чух комбинацията между музика и снимки го поздравих за избора му.

Диска наистина съчетава хубави снимки, снимани с добра техника, обработени по подходящ начин и е един добър подарък.

А на въпроса къде може да бъде намерен ето тук има списък с магазини където разпространяваме малките книжки, в повечето магазини се предлага и диска.

http://www.simetro.com/books/bookmarket.php

Автор: stoevmobile   
Дата:   29-04-05 12:28

J0R0 [smilie24] [smilie24] [smilie24]
[shtrak] [beer] [shtrak] [beer] [shtrak] [beer]

Дата:   29-04-05 13:16

А, OM са върха, на мен са ми любима група, откакто им чух албума Ritual places in Bulgaria. Групата свири и на 2000 Нова година на площада, има и много други концертни изяви. Всеки който не е слушал тая група мноооого е пропуснал. За мен са по-добри от световните образци в тоя стил, като Трилок Гурту и Закир Хюсайн с Ян Гарбарек.

Съжалявам, че не мога да кача някъде това като презентация (то снимките ми сте ги виждали в профила ми и в личния ми сайт) Но в договора ни е записано изрично, че музиката нямам прамо да я качвам в интернет на разни сървъри, мога да я използвам само в диска си.

Автор: volokin   
Дата:   29-04-05 13:41

''Трилок Гурту и Закир Хюсайн с Ян Гарбарек.''

Това ме заинтригува, Жоро. Сега ще поръчам на братчето ми да ми я прати! Навремето твърдях че ''АКага'' са ако не над, то поне на световно ниво, ти ме уби с тия ОМ!!
Браво за диска, не съм го гледал, но вярвам, че е хубав!
Ще ти дам един тип: опитайте се да го разпратите по българските културни дружества из света, това е важен ход, за популяризиране на България, щото по тези места е пълно с неща от старото време и не е много силна рекламата за България. [smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24]

Дата:   29-04-05 13:45

А и понеже знам че си фен на Гарбарек, един въпрос:
да си чувал за съвместна негова работа с Arild Andersen, Edward Vesela -------> Triptykon , наречена Рим?
Сори за отклонението !![smilie3]

Дата:   29-04-05 14:00

Ами, аз преди време ходих в Министерството на финансите, прочетох във вестника, че имали отдел за реклама на България. Показах им предния си диск, а те ми казаха, много хубаво, можем ли да ти използваме картинките като си правим брошури.
[smilie18] [smilie18] [smilie18]
Викам им - не не може, това е продукт предназначен за гледане, а не да си копирате от него картинки.
А те ми викат, ами ние ще си го купим, нали струва 10 лева... преди време една фирма ни донесе 3 диска х 10 лева, пълни с картинки, сега си ги ползваме тях...

Това не е виц. Истина е за съжаление. После разговора потръгна така - аз им викам ми купете си бройки и си ги раздавайте където намерите за добре.
А те - ами нямам право да търгуваме с частни фирми и лица.
А аз, ами тогава за какво ви е тоя отпуснат бюджет, който оповестявате.
А те - ами за развитие на отдела :-)))
Което в превод ще рече - имоме правото да си похарчим тия пари дето са ни отпуснати, ама без да си купуваме неща от частни лица и фирми.

После ходих в БАТА (българската асоциация по туризъм) - същата сбъркана логика движи и там нещата.

[smilie18] [smilie18] [smilie18]

Автор: tenax   
Дата:   29-04-05 14:06

JORO, по скоро не ги движи нещата.
преди малко си купих диска от Пловдив и много ми хареса.

Дата:   29-04-05 14:11

Да, няма какво да кажа. Сега ще пусна един линк пак не по темата, ама долу горе показващ как функционира администрацията в България:

http://ide.li/modules.php?name=News&file=article&sid=593

Това не съм аз, получих я от брат ми, но понеже са ми са случвали подобни неща и затова реших да я линкна, пак се извинявам за офтопика, а ти нищо не каза за въпроса с Ян Гарбарек и Ко.?

п.п. Спред мен има един начин да се справи човек с абсурдите: да не се предава, а всеки път когато си търси правата да вика и да блъска с всичка сила по главите на помазаните, дори да се приземи на тяхното ниво (не, да се подземи, щото те всичките са червеи, лазейки по камъните на властта) докато им омекнат главите и се опитат да им влезе нещо в тях!

Публикацията е редактирана (29-04-05 14:12)

Дата:   29-04-05 14:18

Не, не съм го чувал този албум.
А в случая не става въпрос, че са ми потъпкали някакви права, става дума за нещо от което бихме имали взаимна полза.
То така се прави бизнес - и двете страни да имат полза - иначе нема смисъл.
Но тука още мисленето е такова, че бизнес е мръсна дума и означава "аз да гепим фрии, квот можем".
[smilie18] [smilie18]

Автор: Avi   
Дата:   29-04-05 14:19

е тия заслужават да бъдат съдени за авторски права върху снимки... :(

ма кво се учудвам като на световено първенство по щанги дет са гледа от незнам колко си милиона по евроспорт зад щангистите стената е пълна с реклама на ДОМКО и МТЕЛ на кирлица... има реклама на ГЪРЦИЯ ... а няма "велцоме то бугариа" ебаси...

Дата:   29-04-05 14:27

ми Жоро, това да нямаш определени свободи, като това да си направиш бизнес с държавата е форма на потъпкване на права. А това идва от това че на държавата гледат като на нещо от което може да се цуца... А то бизнес правят, но пак помазаните, обикновения човек, не може...а изобщо е дълга тема както и да е, няма да правя офтопици тук, като се видим [smile]

А относно с Гарбарек, всъщност това е моето първо запознанство с него. Имам един албум, ''нот фор сейл''
''Now and Then'' питах те, щото това е смесен албум на различни изпълнители, като Charles Lloyd, Ralph Towner, Dino Saluzzi Group, Terje Rypdal и др. Та търся този албум на Гарбарек, помислих че може да го имаш, но май чичо гугъл ще попитам. Мога да ти го брен-на на ЦД, но засега чак на есен .....

Автор: niro   
Дата:   29-04-05 17:33

Групата "ОМ" беше на една от Фотоваканциите /мисля '99/ с Пепа Николова.[smilie21] [beer]

Автор: plamennk   
Дата:   29-04-05 18:07

Прочетох линкчето дето го пусна ВОЛОКИН
Просто нямам думи[smilie2] [smilie2] [smilie2] [smilie2] [smilie2] [smilie2] МЪКА ГОЛЯМА МЪКА
ДА ГО [smilie19]

Автор: Avi   
Дата:   29-04-05 18:15

пълен потрес... не толкоз от историята, колкото от коментарите отдолу...

[smilie11] [smilie11] [smilie11] [smilie11]

Автор: kali222   
Дата:   29-04-05 19:14

volokin,това ли е албумът, който търсиш - TRIPTYKON
Jan GARBAREK
ECM, 1992. Enregistrement 1972.

1 Rim / 2 Selje / 3 J.E.V. / 4 Sang / 5 Triptykon / 6 Etu hei! / 7 Bruremarsj

Jan GARBAREK Saxophone ténor, Saxophone soprano, Saxophone basse, Arild ANDERSEN Contrebasse, Edward VESALA Drums, Percussion.

, защото този го имам...

Дата:   30-04-05 07:30

Това е!!!! Има ли възможност нещо да се направи. В момента Върджин във Виена е в ремонт, от доста време, даже не знам дали изобщо ще го пуснат.
Аз имам едно парче само от албума, но някога когато го чух, бях онемял, тогава изобщо се запознах с Гарбарек, някъде 93 или 94 ще да е било. Случайно ми попадна една касета която беше правена за радиото май, и т.н. това няма значение...Но това е албума [smilie24] [smilie24] [smilie24]

Автор: kali222   
Дата:   30-04-05 16:07

Щом е това, идната седмица ще ти пиша на мейла от профила ти по въпроса да не занимаваме цяло село с това... :)

Дата:   30-04-05 18:45

А'ре верно, недейте. Тук става дума за диска на Жоро. [smilie24]

Автор: Тони-К   
Дата:   01-05-05 08:04

Измих си внимателно ръцете три пъти със сапун, и с трескав унес и блясък в очите разпечатих целофана на обложката на сидирома

"Pictures & Music from Bulgaria" и о, Дево! Пред мен заблестя невероятната палитра на трибагреника, преплетен в една абстрактна символика! Сите пиксели заедно заблещукаха в нежна хармония, пред очите ми се сменяха гледки, хора, пътища и автомобили на една непозната България! Преливаха бавно една в друга под заглъхващия стон на контрабаса, гъдулката де. Какво е това чудо, нима тази кутийка ме превърна в екстрасекс!? Започнах да се плаша. Чуствах се недостоен!

Ръцете ми притрепераха и отказваха да продължат девилското дело с разпечатването, с дефлорацията на кутийката. Наложих си да броя до сто и да мисля за нещо неприятно, но не се получаваше. Взех малко кислород на балкона и викнах приятел, които се шляеше отдолу с уокмен с надута чалга. Той извърши тази неприятна манипулация, докато гледах на другата страна и тихо плачех. Обърнах се и се стреснах когато чух стона на CD writer-а. Неее!! Страдах от клаустофобия и недоверие към техниката. Как ли се чуства този невинен диск (какво плоско име), този кръг - символизиращ кръга на Земята, кръга на планетите, туптящи около Слънцето, кръга на Галактиката? Как ще се почуства този атомен кръг, който допреди минути блещукаше върху мен със целият спектър на светлината и щедро и закачливо ми пращаше фотон след фотон при всяко мръдване? Как ще се почуства клетият посредник, когато в тънкият черен процеп върху му с бухалски очи се вперят лещите и заблестят лазерите на сидирома, докато го тършуват и вадят безкомпромисно всяки един негов засекретен бит, всеки таен звук, стон, всяко едно чуство!?

Докато изпадах в тих ужас обаче, пред очите ми се засменяха картини и аз изпаднах в транс. Вероятно у мен сработи егоистичното консуматорско чуство, което приглушаваше другото - чуството на нежна съпричасност. Въртеше се една невероятна хармония, един рай за сетивата, един триумф на креативността. Ушите ми долавяха нежните звуци, които сякаш четяха пикселите от картините и се стремяха да им предложат най-доброто от себе си. Дълбоките класически пейзажи с бахово звучене се заменяха от тънки цветни мотиви с моцартова небрежна съвършенност! Дълбоките мажорни тонове се преплитаха с игриви минорни.

Разлиствах го наново и наново, въртях го трескаво и яростно. Първоначалният ми ужас от дефлорацията премина в едно диво надпрепускане, в един наркотичен транс, в един луд бяс. Забравях да свърша. Не исках да свърша. Чуствах още сили, които прииждаха сякаш от ...екрана пред мен и невидимите звуци на пищялките. Всяка снимка ме замайваше и даваше сили за следващата. Пред мен беше един парад на чуства, неподозирани, забравени в душата ми. То (CD-то) успяваше да ги извади наяве, от малката ми душа, със сръчността на гине..зъболекар., да ги увеличи чрез лупата си и ми ги покаже пред мен!

Почуствах се малък и нищожен. Почуствах се ужасно малък, толкова малък, че стона, който излизаше от гърлото ми "о миг поспри, тъй съвършен си ти" не можеше да се чуе, никой не можеше да ми помогне. Продължавах да се въртя в лудите Х48 и да се замайвам от хипнотичен транс... и така, докато спря тока! Примрях в тиха шизофренична ярост и безсилие срещу тази фрапающа неправда! Стопих се на дивана.

Усетих се чак на другият ден, прималял и изнемощял, но сълзи на радост и носталгия, топли тръпки и отминали мигове, неща, които сме забравили с времето и онези, които никога няма да забравим - всичко това са само малка част от местата, на които диска "Картини и звуци от България" е в състояние да ни отведе. И тези места са не само в нашата родина, но също така във нашето минало, бъдеще и в сърцето ни.

Купих си не, сдобих се с нови, по-добри очи и уши. Какво съм живял аз досега напразно върху грешната Земя!?

С треперещи пръсти на зависим наркоман посегнах към Ц/К бутона на PC-то.

първа  назад  1     всички  напред  последна