Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Съвет за покупка на фотоапарат?
Автор: Boby_   
Дата:   29-04-05 10:01

Здравейте!
Имам намерение да купувам цифров фотоапарат на цена докъм 1000 лв. Рових доста по българските сайтове и си харесах 2 апарата, които горе-долу отговарят като цена на сумата, която съм готов да дам. Става дума за Praktica Luxmedia 5008 и за Casio EXILIM Pro EX-P505. И двата апрата са с матрица едва 5 мп, но за тия пари толкова. Обективът на Практиката е с по-голямо фокусно разстояние, а и цената му е по-ниска, затова засега той ми е фаворит. Имам много съмнения по отношение и на двете марки и ви моля за съвет - има ли фотоапрати в този ценови клас, които да са по-добри от тези, на които съм се спрял? Ако не, кой от тези двата бихте предпочели вие?

Предварително благодаря за отговорите!

Отговори на това съобщение
 Re: Съвет за покупка на фотоапарат?
Автор: Todd   
Дата:   29-04-05 10:08

Панасоник FZ20 -за около 1000 .Не чети .
http://www.kkelectronics.com/product_detail.php?product_id=09011453

Автор: Георги   
Дата:   29-04-05 10:08

ако няма да е огледално-рефлексен (потърси из форума какво е това и как се консумира, какви обективи ще ти трябват и какви са разликите) мисля че за тия пари Panasonic Fz10 или там май вече е Fz20.

практика не стават вече.
касио не съм пипвал, но не мисля че ще сбори панасоника така или иначе :)

Автор: Alice   
Дата:   29-04-05 10:11

Почти всички останали марки апарати са по-добри от Практика и Касио. Трудно ще намериш по-лоши. Съветвам те да си вземеш апарат от някоя утвърдена марка. Има прекрасни модели апарати в този ценови клас от Канон, Олимпус, Панасоник и Сони.
И не гледай чак толкова мегапикселите, един апарат от 3 МП с хубава оптика ще ти даде много по-добро качество, отколкото 6 МП с куче-марка обектив.

Публикацията е редактирана (29-04-05 10:12)

Автор: Георги   
Дата:   29-04-05 10:14

ценови клас и канон заедно в едно изречение звучи малко смешно да знаеш :-)) ама това е друга тема

Публикацията е редактирана (29-04-05 10:14)

Дата:   29-04-05 10:22

Благодаря на всички за отговорите!

А какво ще кажете, кой от тези два си струва повече парите:

FUJI FINEPIX S-7000
PANASONIC DMC-FZ20EG-K

Автор: дени   
Дата:   30-04-05 09:05

може би това ще помогне.
Аз лично съм за Panasonic-a, но решението си е твое[shtrak]

Публикацията е редактирана (30-04-05 09:16)

Автор: boreto   
Дата:   30-04-05 09:25

Паналайката е връх!

Автор: Ivan_A   
Дата:   30-04-05 09:40

Panasonic FZ4, FZ5, FZ20 - връх са!

От 10-на дни ги сравнявам с Canon10D i Nikon D70 - при ISO 64-100 разликите в полза на DSLR /Canon s 2.8/100macroUSM, Nikon s 2.8/80-200Nikkor/ са толкова малки, че вече не виждам смисъл от DSLR.

DSLR - само за професионална - арт и комерсиална работа, които не търпят компромис с качеството на изображение.

За удоволствие от снимането, от доброто изображение, от "камера ВИНАГИ с теб" - не DSLR![smilie5]

Автор: look   
Дата:   30-04-05 13:17

цена в москва на fz 20 551 dolara с чантата

Дата:   30-04-05 19:41

Е, последвах съвета ви и си взех Panasonic Lumix FZ20. [smile] Първите ми впечатления са много добри - прекрасна оптика, стабилизацията на изображението е добра, има достатъчно много възможности за ръчни настройки. Като недостатък ми се струва това, че не могат да се ползват АА батерии, т. е. трябва да се купи още една. В комплекта не е включен и адаптер, за да може да се снима, без да се хаби батерията, когато наоколо има контакт. Капачката не е вързана за апарата и все някой ден ще я изгубя.
В сравнение с HP PhotoSmart 945, с какъвто снимах доскоро, FZ20 фокусира доста бързо. Но преди няколко дни държах в ръце Canon EOS 350D, така че скоростта на FZ20 малко ме разочарова. Отдавам толкова голямо значение на скоростта на фокусиране, защото снимам аквариумни рибки, а това поставя доста изисквания към апарата и към нервите и търпението на задапаратното устройство. [smile]
Още не съм си взел по-голяма карта и не съм се захванал сериозно да снимам с новия апарат. Но като поснимах така за "загрявка", изкарах доста добри снимки и съм изключително ентусиазиран.
Отново много благодаря на всички за съветите! Мисля, че направих чудесен избор с ваша помощ! [smile]

Автор: dircho   
Дата:   30-04-05 19:42

konica minolta z3 ili z5[shtrak]

Автор: CYPER   
Дата:   30-04-05 22:50

Boby_ дай някакви коориднати - ICQ, Mail, че и аз си взех същия апарат преди 2 седмици и да обменим опит [shtrak]

Автор: bosilek   
Дата:   02-05-05 02:49

Ами без да имам много опит - опитай да правиш серии от снимки. Вместо да чакаш да стане дадено събитие, когато ти се струва, че ще има нещо интересно, фокусираш на някое водорасло или друг неподвижен обект и пускаш една серия и от няколко серии по няколко снимки през 0,5 сек. все ще извадиш нещо. Още повече, че траекториите на движение могат да се предполагат в някаква степен.

Автор: Momiche   
Дата:   02-05-05 11:08

Защо казвате, че Практика не струват вече ?

Автор: Todd   
Дата:   02-05-05 11:14

Щото отдавна нямат нищо общо с оная Практика дето си чувал за нея .Само името е продадено на
жълтия народ !

Дата:   02-05-05 12:38

Добре де, аз се интересувам от конкретни слаобости на цифровите Практики. А доколкото знам .. много от техниките , които се продават в България се правят от "жълтия народ", но т.к. процесът за сглобяването им е механизиран, това не е такъв проблем .

Чувам какви ли не неща за Практика и никой нищо конкретно не казва ...

Автор: boreto   
Дата:   02-05-05 16:06

Според слуховете, китайчетата са купили само името, без немския дизайн, немската оптична технология и немската система за качество. Поне до сега никой не ги е опровергал.

Дата:   02-05-05 20:44

Ako някой има някаква цифрова Практика (или е имал)... нека моля да сподели нещо. Защото все слухове чувам :(

Публикацията е редактирана (02-05-05 20:44)

първа  назад  1     всички  напред  последна