Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1  2  3  4     всички  напред  последна
 MF или AF, автоматичен или механичен
Автор: plamennk   
Дата:   17-04-04 14:30

С фотография се занимаах от 7 клас до каде 23 години, сега след голямо прекъсване от 11 год. реших да си подновя хобито (на чисто любителско ниво). От както съм се регистрирал в форума наблюдавам големи спорове около техниката, кой автофокус бил по бърз, кои обективи били с стабилизатор и т.н.и т.н., а никаде не се спори за качествата на добрите стари MF апарати. В същото време почти навсякаде се твърди, че не апарата прави фотографа а е важно "задапаратното устройство" - цитат.
Да наистина в форума има много добри снимки и не чак толкова добри (то си зависи и от гледната точка на оценяващия де).
Та да си дойда и на въпроса, по мое скромно мнение притежателите на по скромна техника влагат много повече труд в една снимка от колкото притежателите на набъканите с електроника автоматични апарати. И друго, не мислите ли, че ако на някой уж добър фотограф който работи с супер техника и прави технически издържани добри снимки, ако му дадеш да снима с някой механичен апарат няма да може дори да фокусира.
Това разбира се не се отнася за старите кримки, а най вече за младоците дето не знаят какво е примерно "Смяна 8" но иначе се правят на голяма работа и дават "КОМПЕТЕНТНИ МНЕНИЯ".

Отговори на това съобщение
 Re: MF или AF, автоматичен или механичен
Дата:   17-04-04 14:39

Да си добавя и още нещо, не отричам, че при екстремна фотография автоматичните апарати вършат по добра работа (по бързо се фокусира и т.н.) ама иначе???

Автор: Krassy   
Дата:   17-04-04 14:41

Яка тема [smilie24]
Забележи, че на всички професионални обективи има режим ръчен фокус.
Според мен за добрия фотограф е важно най-вече апарата да отговаря в дадената ситуация с технически параметри, които той е искал. Като нисък шум при определена чувствителност, дълбочина на рязкост и дори голям и бърз буфер за серия от кадри.
Един по-стар професионален модел би вкарал доза дискомфорт, но не и влошаване на качеството. [smilie7]
Според мен добрата фотография е изкуството да уловиш необходимата светлина под необходимия ъгъл [smilie19]
Ко са правя и аз на разбирател, ама нали FUN да става.... [smilie18]

Дата:   17-04-04 14:46

Вярно е че има MF, ама колко го използват и колко от "младоците" биха се престрашили да хванат в ръка Практика например да снимат с нея, а какво остава да напрявят хубава снимка с нея, много малко са според мен.

Дата:   17-04-04 14:50

А и вижте колко от авторите в форума са си посочили с каво снимат. Според мен е важно.

Бре-бре...
Автор: GenaDP   
Дата:   17-04-04 15:21

Готино диалогче сте заформили. Приказвате си самички - като лудите...

И я да видим що един фотограф да не може да направи снимка с Практика?

Дата:   17-04-04 15:32

GenaDP, не успях да те питам... [smilie7]
Ти си професионален фотограф. [smilie24]
Като GuruMMX и другите, т.е. ПРОфесия ти е. [smilie24]
За мен е ясно, разкрихте ме каква ламя съм. Нищо че мога да покажа свои творби реално напечатани. Сега въпроса ми е, понеже си съгражданин. Дай да видя нещо правено.
Някой сайт, брошура, клиент. На всички други фотографи съм виждал творбите все пак [smilie19]

Дата:   17-04-04 15:45

Гена от начало уточнявам за кои фотографи става въпрос ти не си от "младоците"

Автор: Gafa   
Дата:   17-04-04 15:45

Пламене много от нас и то повечето са комерсиални фотографи ,тоест това им е професията и за това са необходими скъпи и бързи фотоапарати и тн.
Мога също да кажа че еднин любител фотограф може да прави много по добри неща от профвсионалистите става въпрос за артъ
Аз примерно много повече уважавам снимка направена на пълно ръчен режим също так и копирана ръчно ,действително отнема доста време .И аз като дете още в 4 клас съм се занимавал с фото "имах една тъмна баня на втория етаж която не се ползваше"
Така че снимай с каквото имаш под ръка и хайде да нее със смена 8 Практиката е по добра

Дата:   17-04-04 15:59

Майката му е ако можеш да вадиш някой лев от това - да го правиш, незавизимо какъв 'некадърник' те изкарват. Сигурно ще да е от завист, понеже ако продължаваш да го правиш явно не си некадърник [smilie19]
Пак избягахме от темата, а?
То прозвището 'фотограф' и 'професионалист' толкова е фасулско напоследък като гледам как се снима в рекламата, така че какво значение има ОТКЪДЕ ПОЧВАМЕ, след като резултата е НАЛИЦЕ? [smilie7]
Така че не ме гледайте в ръцете господа! Или какви ги дрънкам [smilie5]
Вижте резултатите...
Ай наздраве казах ли? [beer]
Събота е все пак !

Дата:   17-04-04 16:04

Не искам да говотим за комерсиалната страна на въпроса, там е ясно. Но пак повтарям не е нормално "МЛАДОЦИ" дето не са виждали друго освен цифрова сапунерка да се правят на голяма работа. И в тая връзка си е целесъобразно всеки да си посочи в профила с какво снима. Щото и аз като Гафа бих сложил по висока оценка на снимка която е снимана с по обикновен апарат от колкото с цифров примерно.

Автор: machine_head   
Дата:   17-04-04 16:13

е тука се събрахте ебати капацитетите...

че каква е разликата с кво снимаш...

Дата:   17-04-04 16:17

Има разлика и то голяма, ама явно ти не си наясно. При единия вид се изисква по голямо мислене. Ха познай при кой?

Публикацията е редактирана (17-04-04 16:18)

Дата:   17-04-04 16:18

Ако накарам Simon да постне моя снимка с неговия nick за експеримент.... колко ли злата ще обера ?[smilie19]
Ха Ха Ха
Опитвам се да оригиналнича [beer]

Дата:   17-04-04 16:20

И това Краси го има донякаде, че много често снимките се оценяват по това с кво си снимал (не всички но...)

Дата:   17-04-04 16:24

Krassy веки трябва сам да си извоюва авторитет Симо е пускал и такива снимки на които не сее гласувало както трябва
По добре си стой така не претенциозен "ако направиш нещо хубаво като снимка е добре дошло за теб ако е някаква боза е голяма работа "За разлика от нас ,да речем за Симон него хванахме на мушката,всяка негова снимка трябва да бъде перфектна иначе ще му се стовари върху главата огромно количество критика
Така че пак си помисли на кой е от полза да пуска твоя снимка :))))
[beer] наздраве нали казваш че е събота

Дата:   17-04-04 16:25

Че той май снима с А70 доколкото забелязах някуде ...[smilie11]

Дата:   17-04-04 16:26

Повечето са му на лента

Дата:   17-04-04 16:36

Гафе да ама за такива като нас любителите нито се гласува, нито критика. Давайте поне критика за да се учим, не мислиш ли че така би трябвало да е. Ако ме критикува някой от профитата добре ама да вземе да ме критикува някои от "МЛАДОЦИТЕ" (знаеш какво имам предвид)[smilie19]

Дата:   17-04-04 16:40

Пламене, поствай някой сочни гаджета и коментари ще имаш в изобилие [smilie19]

Дата:   17-04-04 16:42

Да зема да пробвам а?

Дата:   17-04-04 16:44

Plamene какво да ти кажа тука във форума толкова много се вдигна летвата
добрите фотографи са се отеглиха и не пускат вече снимки тука за да гледаме и да се учим или да откраднем по нещичко ,в много от категориите съм гола вода
И не съм добър фотограф ,много ясно че ако е някоя аматиорска снимка никой няма да и обърне внимание

Дата:   17-04-04 16:46

Щом форума ми стана по-интересен от албума.. смятай [smilie19]

Дата:   17-04-04 16:50

За мене има разлика между аматьорска и любителска

Дата:   17-04-04 17:09

прегледах снимкитет ти на бързо имаш 3-4 снимки хубави и там са се отзовали хората и са гласували добре за тебе ,така че нямам за какво да се оплакваш
има потребители с над 100 снимки и сигурно събрани всички заедно няма да наберат 100 точки

първа  назад  1  2  3  4     всички  напред  последна