Автор: volokin
Дата: 23-04-05 19:37
ДА, кампанията, антирекламната продължава, както винаги е било, кой ли стои зад това????
Някой спрели да си купуват апарати
А изказването на Никон изобщо не го намирам за простотия, хората са искали да кажат, няма смисъл да се плашите от фотошоп, той в случая не ви трябва, ние ви предлагаме по-проста програма. Много добре знам как хората като чуят фотошоп и им настръхват косите, при това от хора който не би трябвало да се плашат (визирам един архитект, който работи с далеч по-трудни за усвояване програми).
Друг е въпросът дали това е лоялно спрямо останалите конкуренти.
Много ми е интересно, защо винаги Никон е в устата на хората, никой не спомена Минолта, Пентакс. ОК, основен конкурент са, ама чак пък толкова да са лоши
Много често се говори каква велика оптика била Л-серията, ми то не по-малко велика оптика е тази на Минолта, даже Лайка са използували техни конструкции...
Така както Никон, така и Канон си пазят патенти и т.н. Някой си затварят очите, щото просто са толкова големи, че ако не им потръгне пазара на апарати тази година то пък пазара на принтери, или този на калкулатори компенсира нещата, други просто нямат избор, принудени са да избират между производството на масови боклуци и качествена стока, която си струва парите, едното носи печалба, другото реноме. който умее да балансира между тези двете, той остава.
Пък и ние май не сме хората да съдят Канон или Никон, а тези които избират коя ситема им се иска да имат и ако зад това им желание стоят и по-дълбоки осъзнати принципи, нещата може и да изглежат по друг начин
|
|