Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 понеже някой каза че никон тарикатеели
Автор: jumbo   
Дата:   23-04-05 13:44

http://www.dpreview.com/news/0504/05042203nikonnefresponse.asp
явно не са чак толкова тарикати
диалога с фирми за софтуер продължава,
сигурно и те са прави да защитавят своята попзиция относно собствения си софтуер [smilie8]

Отговори на това съобщение
 Re: понеже някой каза че никон тарикатеели
Автор: behemoth   
Дата:   23-04-05 14:29

те не защитават софтуера си а безпроблемното четене на файловете им от друг софтуер и то не технически а правно като криптират част от файла, чието разкодиране нарушава закона...

накрая май само фотографите губят от цялата работа.

Автор: ken   
Дата:   23-04-05 14:32

и защо се сетиха чак като им хакнаха формата? и защо въобще трябва да се криптира? да изкарат някой друг долар от лицензиране или разни plug-in-и за ФШ .... педали много по тоя свят

Дата:   23-04-05 14:35

ken,
хората си гледат бизнеса не са "педали" никой не те задължава да купуваш апарата ако не ти харесва какви файлове прави.

Автор: x.files   
Дата:   23-04-05 15:11

Доста строг и "сталинистки" на моменти стил в коментара на NIKON.

Явно "замитат следите" от гафа...и "здравите" сили ще победят - ура :)

Все пак Adobe PS e доста използван софтуер (industry standard) и всички друго задължително се сравнява с него (засега).

Иначе нищо необичайно - търговска война (глупаво замислена от маркетинга на Nikon). Ще погледаме още малко сейр - и накрая клиента ще спечели пак...

Засега май най-добре беше :
"Phil: I've decided not to comment too fully on this until we understand exactly what it means."

[beer]

Дата:   23-04-05 15:56

очаквах че точно канонаджиите ще проплачат и не чаках дълго

Дата:   23-04-05 16:10

jumbo, кво ти пука нали не си плашаташ за софтуера

Дата:   23-04-05 16:14

може и да съм си го платил вече [smilie5]

Дата:   23-04-05 16:22

ето един хубав плъгин който го има и за фотошоп
ама е скъп [smilie2]
http://www.bhphotovideo.com/bnh/controller/home?O=productlist&A=details&Q=&sku=358983&is=REG

Автор: n1x0n   
Дата:   23-04-05 16:39

Като някой скочи да се оправдава без някой да го обвинява - винаги е много забавно! [smilie18]
Канонаджии били реагирали... очаквал го бил! [smilie5] На това нещо всеки човек с грам акъл в главата ще скочи, защото е простотия!

Като Nikon са толкова готини, защо си свалиха от сайта глупашкото изказване в стил "имате ли нашия софт - фотошоп не ви е нужен"?!
http://www.nikonpro.com/clear_definitions_main.php

Два дни след това взеха да обясняват как не били имали това предвид и как усложняването на живота на юзъра е в интерес на юзъра...

Дата:   23-04-05 16:51

още един канонаджия [smilie5]

Автор: n1x0n   
Дата:   23-04-05 16:54

Е... тва ще кажеш. Като няма друго какво.
Ама нищо радвай си се на остроумието, угаждай си.[smilie18]

Дата:   23-04-05 17:32

Като някой скочи да се оправдава без някой да го обвинява - винаги е много забавно!

да бе прочел малко теми преди това и да видищ че е продължение ама....

Дата:   23-04-05 19:11

абе не знам ама във форумите на dpreview как са раздухали нещата даже некви се отказват да купуват апарата заради това [smilie18]

Дата:   23-04-05 19:27

ами за мен е глупаво да се откажеш от апарат който струва 5000$ заради проблем от 89$ (никон кепчър) а програмата наиста е добра винаги може да я позваш за първоначално настройване а после шопа за сериозна работа

Автор: volokin   
Дата:   23-04-05 19:37

ДА, кампанията, антирекламната продължава, както винаги е било, кой ли стои зад това????
Някой спрели да си купуват апарати [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]
А изказването на Никон изобщо не го намирам за простотия, хората са искали да кажат, няма смисъл да се плашите от фотошоп, той в случая не ви трябва, ние ви предлагаме по-проста програма. Много добре знам как хората като чуят фотошоп и им настръхват косите, при това от хора който не би трябвало да се плашат (визирам един архитект, който работи с далеч по-трудни за усвояване програми).
Друг е въпросът дали това е лоялно спрямо останалите конкуренти.
Много ми е интересно, защо винаги Никон е в устата на хората, никой не спомена Минолта, Пентакс. ОК, основен конкурент са, ама чак пък толкова да са лоши [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]
Много често се говори каква велика оптика била Л-серията, ми то не по-малко велика оптика е тази на Минолта, даже Лайка са използували техни конструкции...
Така както Никон, така и Канон си пазят патенти и т.н. Някой си затварят очите, щото просто са толкова големи, че ако не им потръгне пазара на апарати тази година то пък пазара на принтери, или този на калкулатори компенсира нещата, други просто нямат избор, принудени са да избират между производството на масови боклуци и качествена стока, която си струва парите, едното носи печалба, другото реноме. който умее да балансира между тези двете, той остава.
Пък и ние май не сме хората да съдят Канон или Никон, а тези които избират коя ситема им се иска да имат и ако зад това им желание стоят и по-дълбоки осъзнати принципи, нещата може и да изглежат по друг начин [smilie3]

Дата:   23-04-05 19:40

[beer]

Дата:   23-04-05 19:43

volokin, в случая Adobe хвърлиха бомбата като казаха че никон за си "заключили" файловете...
Никон искат всички да използват техния SDK за да им конвертират файловете така всички конвертори ще са еднако бързи/бавни ще се различават само по външния вид...

Абе важното е зрелища да има [beer]

Автор: volokin   
Дата:   23-04-05 19:53

Ми, рабрах, искат да печелят пари, нищо лошо, нали все пак този софтуер са го развили, вкарали са време, мангизи и т.н. Между другото, като техен юзър, ще спомена че софтуера им за сканиране е също много добър, поне сравнен с този силвър фаст който имам, бих казал, че е по-лесен за боравене, а като качество изобщо не им отстъпва. И като наблюдение върху софтуера на Никон изобщо, бих казал, на много високо ниво, не е само за отбиване на номера, което означава, че е правен от хора разбиращи си от занаята и съответно искащи да бъдат оценени (платени) добре. Да, на нас ни остава да плюем, без много много да знаем за какво става дума изобщо...Те и немците плюят по Лайка, ще плюят докато изчезне, тогава ще остане легендата....
И напред към глобализацията, към роботизацията на човека (визирам Китай, и изобщо тази част на Азия, визирам дори България, която е еднакво използувана както и Бангладеш) Да живее новият вид робот, този от плът и кръв ![smilie2] [smilie2] [smilie24] [smilie2] [smilie24]

Автор: ken   
Дата:   23-04-05 22:21

не са заключили файла а само леко са криптирали информацията за бялото :) няма нищо .... какво ще кажете за това че веднъж плащате за ФШ и веднъж за плъгина? супер нали. Както и ще плащате веднъж винетка и веднъж такса за магистралата ... схващате ли ? нормалната бизнес практика в случая си е чисто извиване на ръцете ... търгаши ... да вземат да си направят и техен формат карти ... и от тва да припечелват, явно са я закъсали здравата що до там са я докарали ....

Дата:   23-04-05 22:33

ти не си в ред

Автор: x.files   
Дата:   24-04-05 00:02

Аха – докато цял ден бях на снимки, тук междувременно отново се е развила форумна "драма" :):):)
jumbo определението "канонаджия" и "никонаджия" си е жива обида ... Или си фотограф и снимаш добре или не си - останалото са детски приказки.
Ти, разбира се, ако искаш може да наричаш себе си както си искаш, обаче не е коректо да „лепиш етикети” на другите във форума. Аз се старая да не обиждам никого – включително и тебе.
За мен т'ва да има клуб на еди коя си там (разбира се винаги "най-добрата") марка си е дело на мозъци промити от маркетинга на съответната фирма ...и лично аз глупостта я наричам винаги глупост, независимо кой я е наравил.
И за да има още "за писане" ще пусна в профила си едно "scan"- че за пазара на фототехника в Япония (процентите са 101, защото са закръглени + изследването е дело на Olympus и е представено от японската фондова борса).

https://photo-forum.net/images/9_1114289583.jpg

И Лека нощ и купон да става !

Публикацията е редактирана (24-04-05 00:05)

Автор: stoevmobile   
Дата:   24-04-05 00:21

зема да кажа две думи и да бутна темата нагоре...
Аре, наштееееееееееееееее!

Дата:   24-04-05 09:12

ок щом твърдиш че съм пристрастен от днес започвам да изкарвам всичко мръсно и тъпо на канон
щото съм забелязал че поребителите на тази марка точно това правят пусни скан на форума ако щеш ще видиш че всичко писано потив никон е пуснато от..... от кой ли??????
ти ми бе поредния пример с предишната тема
в която даже се изказа по некоректно от когото и да е било тук намесвайки хора и фирми нямащи нищо общо

защото в един момент ми писва да се държа толеранто с всички марки при положение че се псува само една определена и то от другия лагер

първа  назад  1     всички  напред  последна