Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 HELP!KAKUV OBEKTIV 18-125 /sigma ili canon/
Автор: adichka   
Дата:   19-04-05 21:14

Molia vi prepo4u4ajte kakuv onektiv da si vzema 18-125 ,dali da e Canon ili SIgma,4e ve4e si e vreme i iskam vuzmogno naj skoro da si kupia.?

Отговори на това съобщение
 Re: HELP!KAKUV OBEKTIV 18-125 /sigma ili canon/
Автор: by__nick   
Дата:   19-04-05 23:41

Spored kesiata[smilie3] i za kakvoto shte go polzuvash.
Imam Sigma 24-135,no bih preporachal canonski.
Ne kazvam , che Sigma sa loshi,ama nali znaesh "Chujdata kokoshka e patka"[smile]

Автор: flipbeat   
Дата:   20-04-05 16:40

sigma-po4ti dvoino po-eftin,vse pak....kissess my love[cool] undefined

Автор: _milen_   
Дата:   20-04-05 22:54

и аз бях пред същата дилема преди две седмици, когато си взех 350-ката. дълго мислих и гледах. аз, да си призная не знам за канонски обектив 18-125. тогава намерих канонски 28-135 (~400$) и сигма 18-125 (~290$).

на канонския ми хареса, че има стабилизатор на изображението, но пък не ми хареса много, че започва от 28 (пък и трябва да го х1.6). цената е по-голяма, но не съществено.

после попаднах на един японски сайт със сравнителнх информация за сигмите 18-125 и 18-200. тогава разбрах за съществуването на втория. на 'картинка и статистика' изглеждаше много добре, та ... сега го чакам.
[smilie25]

цената му е като на канона
за: започва от 18; зум 11; оптимизиран за цифрови камери; нов модел
против: няма стабилизатор; не е канонски [smile]

както казват братята амириканци "поживем - увидем". [smilie6]

Автор: vikely   
Дата:   21-04-05 12:31

_milen_ от къде си го поръча, ако не е тайна???

Автор: nanapak   
Дата:   21-04-05 13:02

Адичка, омаза бая нещата.
За канонски 18-125 и аз не съм чувал, като Милен. Канонския 28-135 (май че един от първите IS) e по-добър от филмовите китови, но не много. [smilie8]
За разлика от Милен, моята информация за Сигмовите 18-125 и 18-200 (не си спомням къде точно го четох) е по-различна: освен че са нови Digital APS, основния им плюс остава големия зум и ниската цена (ми Сигма все пак).
Беше подчертана аналогията (особено за втория) със старите филмови Сигми 28-200 и 28-300 (които решително не блестят с високо качество на изображението, дори на филм). [smilie7]
Иначе знаеш - цените на Сигма и качеството на Канон (е, има и изключения) [smilie21]
Май не се получи съвет, а само мнение... [smilie25] [beer] [shtrak]

Автор: PolarBear   
Дата:   21-04-05 13:49

Едва ли големият зум въобще трябва да се счита за плюс, удобен е, дума да няма, но на практика е гаранция за посредствено качество.

adichka, за да получиш правилен отговор на въпроса си е задължително да посочиш на какви тела ще се ползва обективът. Но отсега да кажа, едва ли само с един ще покриеш този диапазон.

Дата:   21-04-05 14:56

Ами апарата ми е Canon EOS 300,знам 4е е по добре да си взема ниаколко вида,но понеже нямам възможност ,а вече ми трябва,за това и питам кой модел е най -добре да си взема ж този диапазон/от 18 до- 125,200/ ще се радвам да споделите мнение и опит ,защото вече доста време отлагамhttp.Разбира се и цената е вагно да е под 1000 лева.!Ще се радвам да ме информирате:)))

Дата:   21-04-05 14:57

ами аз всъщност сега имам китовия, който най-вероятно ще продам. след два дни ми идва сигмата с канон 50/1.8

аз съм наясно (поне така мисля) за канонските Л-ки, но ... засега не мога да си ги позволя.

затова тръгвам с тази сигма като 'штатник', с който да разуча възможностите на новата си придобивка (350Д).
с китовия снимах доста, но ... често изпитвах ограничения от горната граница на фокусното разстояние.
иначе ми е ясно - вземам една фиксирана Л-ка и действам с крачния зум. [smilie25]

та ... след това смятам да си купя нещо качествено в късия диапазон, а по-нататък и в дългия - над 200мм та чак до 500мм. ех ... мечти ... мечти [smile]

ако канон имаше 18-1ХХ обектив, със сигурност бих си взел него, но ... страдаме и ние, а и те от маркетингови стратегии. [smile]

иначе сигмата идва от В&Н купен директно от тях. по интернет не ме обслужиха. но затова пък бързо ме билнаха 1495$, които сега ми връщат. [smile]

... so me ми ти works ...

[shtrak]

дай боже (канон) всекиму L-ки 0-1000/1.4L !
[smilie18]

Дата:   21-04-05 15:17

добре де ,ма на мен не ми трябва чак толкова дългофокосеб обектив.А нещо в този диапазон в който ти казах.Защото искам и камера да си купя,а не мога да заделя 2000 лева.Така 4е нещо с добро ка4ество на минимална цена,колкото и да е трудно това?[smilie8]

Дата:   21-04-05 15:19

_milen_ А междодругото с какво ти доставиха от щатите техниката?

Публикацията е редактирана (21-04-05 15:22)

Автор: nanapak   
Дата:   21-04-05 15:25

Ако непременно ти трябва ТОЧНО 18-125, взимай Сигмата, пък после ще добавяш. Ако още не си решила какво ТОЧНО ти трябва, мини тънко с китовия и руско-немски стари стъкларии, докато се избистри пазара и изтестват новите "дигитални" обективи, пуснат още по-нови и т. н. [smilie24] [beer] [shtrak]

Дата:   21-04-05 15:28

Виж, adichka, сега след като каза за какво тяло е, нещата малко се променят. Съветите от по-горе за обективи, оптимизирани за дигитални тела няма да ти свършат работа. Внимавай, има такива нови обективи, с чудесни качества и много добра цена, които обаче стават САМО за цифрови тела и то с размер на матрицата в определен диапазон.

1000 лв. не са малко пари. Аз бих постъпил по следния начин:
1. За под 200 лв бих купил един Канон 50/1.8. Той е рязък, светлосилен и се използва най-често. Каквото и (по-непртенциозно) да купиш след това, този обектив ти дава възможност да правиш анистина качествени снимки в повечето случаи;
2. Един преходник и един качествен широкоъгълен обектив на резба на старо. Механичен.
3. С остатъка от парите един канонски или сигма или тамронски обектив за да покриеш диапазона 28-125(135) от средно качество.

Точка 1. за мен е задължителна.

Дата:   21-04-05 15:38

ако не ти трябва толкова дългофокусен и, ако не те притеснява 28 (х1.6) в началото, може би е добре да си вземеш канончето със стабилизатора. тук вече нека се обадят в негова защита гордите форумце с такава придобивка.

ако пък като обърнеш една [smilie21] и ръката ти спира да трепери [smilie5] , то тогава можеш да си вземеш малката сестричка на 18-200, а именно сигма 18-125 http://www.bhphotovideo.com/bnh/controller/home?O=productlist&A=details&Q=&sku=324385&is=REG

ето как изглежда и канонецът:
http://www.bhphotovideo.com/bnh/controller/home?O=productlist&A=details&Q=&sku=149629&is=GREY

в този случай вече разликата в цените е съществена, но доколкото съм чел, имало за какво.

та ... нека пише и някой който е пипал поне единия от обективите.

аз дълго се триумях. и понеже тук все се пише, че при снимането най-важното е задапаратното устройство, то реших, че не си струва да инвестирам много в предапаратно устройство, докато не подобря задапаратното. [smilie25]
та ... като имам предвид задапаратното устройство в моя случай, пробвах да снимам само с тяло без обектив, но не стана, та затова сега вземам сигмата. [smilie18]

тя моята сигма (и канончето) ще дойде тук след ден-два, но пък мен няма да ме има следващите 10 дена. като се върна ще пусна малко рекламни снимки, за да покажа, че не съм се прецакал. [smile]
като пожелавам някой да ме изпревари! [smile]

[shtrak]

Дата:   21-04-05 15:41

e da no za to4ka edno ima li snisal,za6oto moia obektiv v momenta /38-76/vliza v tozi diapazon,vupreki 4e e ve4e malko skapan?
Za 1000 leva kak 6e uspeia da vzema vsi4ki tezi ne6ta?Pri poloenie 4e sigma ili canon ,novi ,vse sa po 500-600 i nagore?[smilie2]

Дата:   21-04-05 15:43

след 300-та няма ли Д? ако няма, аз почти напълно поддържам мнението на мечока
[smile]

Дата:   21-04-05 15:49

Blagodarq vi za mneniata:)
milene- ne6tata koito mi pokzva6 sa tolkova va 6atite ,no tuk sa baia razli4ni cenite?A i magaznite ne sa mnogo.Koi magazini 6e mi preporu4ate?:)

Автор: thor   
Дата:   21-04-05 16:01

[smilie6] [smilie6] [smilie6] [smilie6]
преди да вземеш какъвто и да е обектив ,разгледай да речем ето тук ,колкото се може повече картинки ,правени с различните обективи твърди или зумове ,така ще можеш все пак да добиеш представа горе долу какво може да очакваш от различните обективи [smilie6] [smilie6] [smilie6] [smilie6]

http://www.pbase.com/cameras/canon/ef_85_18u

http://www.pbase.com/cameras/canon/ef_50_18ii

http://www.pbase.com/cameras/canon/ef_28135_35

пък ако имаш желание можеш да се спреш и на други обективи ..е според картинките които дават и цената им ,ако те устройва ..

http://www.pbase.com/cameras/canon

лично аз бих ти препоръчал като бялата мечка ,един преходник с един механичен широкоъгълен от добра марка ,но за аутофокусен според мен най голямата далавера от всички EF аутофокусни обективи е EF 85mm f1.8 USM ,по добър цена/качество/поливалентност солидна конструкция бърз аутофокус и чудесно извънфокусно размазване Bo–keh ,за цената на този обектив няма .....[smilie6] [smilie6] [smilie6] [smilie6]

[smilie7]

[beer]

Дата:   21-04-05 16:02

adichka: има смисъл. За да имаш възможност за качествени снимки. А парите стигат май точно. Всички магазини у нас са скъпички. Най-добре пусни един постинг в "базар" че търсиш това и това, вкл. нови, вкл. понякога с фактура и с гаранция...мисля, че в разумен срок ще получиш разумни оферти...а може да се обади и някой, който предлага внос по завка...

И още нещо, не е казано, че всичко се купува наведнъж. Дори парите да са налице, чака се малко да изскочи добрата оферта.

А и посъбери още някое мнение, аз минах основно на точно тези обективи, които не стават на филмовите тела...да видим какво ще кажат колегите, които използват другите.

Дата:   21-04-05 16:08

PolarBear,

ти с какви обективи конкретно си се оборудвал?

Дата:   21-04-05 16:19

_milen_: Ами в момента се забавлявам с новата Сигма 18-50/2.8. Много приятно нещо за цената си - 2.8 по цялата дължина е нещо, което при Канон и за фул-фрейм би струвало едно малко състояние. Това е последната придобивка, но подобни неща почна да прави и Тамрон, както пишат. Проблемът е, че за лайка формат не стават, но за тези пари - толкова. Сигмата в Щатите е УСД 500, при този курс на долара е много, много добре. За който може да си я достави оттам, моята е от по-близо... [smilie2]

За дълга пушка ползвам една Сигма 70-300/4-5.6 АРО Macro Super, тежка механика, но оптически е изненадващо добре. И накой и друг канонски къс фикс, но май с новата сигма няма да са нужни много-много...

Дата:   21-04-05 16:53

аз също събирам пари от закуска за същата сигма 18-50/2.8 като следваща покупка.

за теле се двуомя между
*) SIGMA AF50-500mm f/4-6.3 APO EX RF HSM
и
*) Tamron SP AF200-500MM F/5-6.3 Di LD
като оптика под $1К.

спирам се на тях пак като компромис, тъй като не ми достигат няколко хилядарки за качествена, стабилизирана и т.н. оптика. [smilie2]

тъй като наскоро започнах да събирам информация, то не съм много наясно от старите неща какво може да се намери и да е читаво. но, ако попадне нещо, не смятам да го изпускам.

останал съм с впечатление, че Thor има читави стари стъкла. ако няма ограничение в постинга на съобщенията, може да сподели списъка си с нас. [smile]

Автор: fotocolor   
Дата:   21-04-05 17:14

Abe ne znam,no az imam 28-135 IS USM,28-80 Ultrasonic,75-300 USM-vsi4kite sa Canonski.28-200 ID Tamron.Stra6no sam dovolen ot vsi4ki tizi obektivi,no istinata e 4e dobroto struva naistina pari.[smilie24]

Дата:   21-04-05 17:28

molia dajte savet ot kade na prili4na cena v BG da si vzema obektiva?

Публикацията е редактирана (22-04-05 12:47)

Дата:   22-04-05 12:47

?

първа  назад  1     всички  напред  последна