Автор: pinko
Дата: 25-03-04 18:45
Добре де, не се обиждай сега, издразни ме с това, че се изказваш, без да познаваш КОНКРЕТНАТА материя, а именно цифровите гърбове за среден формат. Хем контактуваш с дистрибуторите, хем не знаеш, че по принцип вече 4 (четири) години гърбовете за среден формат са с матрици 1,5"(Фуджи преди месец-два пусна въпросната матрица 1,5"х2", което беше почти революция в бранша. Мога да те свържа с рекламни и продуктови фотографи, да си поговориш с тях, да ти кажат, че именно факта, че при по-малките матрици се използва централната част на обектива НЕ САМО ЧЕ НЕ ВЛОШАВА, А НАПРОТИВ - ПОДОБРЯВА качеството на полученото изображение и затова никой не се напъва да прави пълноразмерна матрица, ПЪК И ДА Я НАПРАВЯТ, ТЯ ЩЕ Е НЕОПРАВДАНО СКЪПА(КАКТО ТИ ЦИТИРАШ 60 000 ЛВ)
В тоя бранш се снима за пари, човече, ЗА ПАРИ, никой не е на заплата, като купиш някакъв апарат или техника трябва да си избиеш парите максимално бързо и да излезеш на печалба, иначе умираш. Не ми пука с какво снимам, дали е никон, канон, минолта или каквото и да е, не робувам на някаква марка, както казах, снимам халва, ел. радиатори, лютеница, микровълнови печки, обувки, боя за коса и всякакви простотии, клиента иска почти веднага файл, който да даде за предпечат, 300д-то е на няма и месец и вече е направило повече от 5200 кадъра, може да не те кефи апарата, ама аз нямам заплата като теб, а Канона честно и съвестно ми позволява да печеля с него пари, това е положението
Не се сърди, ама в случая не беше прав
|
|