Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Архив
 първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна
 Малиииии, какво правят вече руснаците...
Автор: pinko   
Дата:   25-03-04 16:40

Цифрови гърбове в принудително охлаждане за Хаселблад, Броника, Мамия..е, вярно е, матрицата е на Кодак, ама все пак, евала...[smilie7]

http://www.digimeq.ru/

CK4040CF is a high-resolution chipback for middle-format cameras (Mamiya, Hasselblad, Bronica, etc.)

CK4040CF lets the user have quality digital images and either immediately transmit them into computer or store them in the memory of the chipback. The main advantage of the chipback in comparison with a classic film holder is the possibility of immediately making a photograph, ready for review and editing with the help of modern computer technologies.

The CCD-chip capturing allows you to photograph moving objects and use photoflash in feeble light.

Integrated thermoelectric converter cools the chip and ensures better images.

Uses are beyond the bounds of studio photography. Very high image quality, small size and user-friendliness are sure to appeal to the general user. On the basis of CK4040CF we plan developing a device that will work independently of a camera.

Specifications for CK4040CF:

- max file size: 48 MB for 8-bit RGB, 96 MB for 16-bit RGB, 64 MB for 8-bit CMYK, 128 MB for 16-bit CMYK
- fits middle format cameras
- capture area 36,7 x 36,7 mm
- resolution 4080 x 4080 pixels
- synchronized with mechanical shutter: integrated photosensor, photoflash contacts.
- 36-bit data transmission channel
- FireWire (IEEE 1394) interface
- data transmission time does not exceed 2,7 seconds
- operating systems MAC OS 8,9,X, WIN 98/2000

Ето извадка и от руския форум:

Может ли завод имени Ленинского комсомола сделать "Мерседес"

Не знаю как там "завод имени....", но при желании все решаемо....
Вот тут цифровые задники отечественного производства (правда матрица Кодак) к среднему формату
http://www.digimeq.ru
...........
CK4040CFP - это полностью автономная цифровая насадка высокого разрешения на профессиональные средне форматные камеры. Захват изображения с помощью CCD матрицы без элементов механического сканирования позволяет использовать ее для съемки движущихся объектов, а также применять фотовспышку при слабой освещенности. Встроенный программируемый термоэлектрический преобразователь охлаждает матрицу для получения более качественных снимков. Внутренняя буферная память обеспечивает скоростную съемку (до 8 кадров) без интервалов на подготовку. С помощью встроенного дисплея можно управлять режимами работы камеры, просматривать сделанные снимки, при необходимости стирать ненужные.

CK4040CFP

Технические данные:

- размер файла RGB 8бит/16бит - 48/96 Мбайт CMYK 8бит/16бит - 64/128 Мбайт Grayscale 8бит/16бит - 16/32 Мбайт
- подходит для среднеформатных камер
- рабочая область - 36,7х36,7 мм
- разрешение - 4080х4080
- синхронизация с механическим затвором : встроенный фотодатчик контакты для фотовспышки
- 36 битный внутренний канал съема и передачи данных
- буферная память на 8 кадров
- встроенный накопитель: CompactFlash или Microdrive Позволяет сохранять до 64 полноформатных снимков (без компрессии зависит от используемого накопителя)
- полноцветный дисплей для контроля и просмотра снимков видимая область - 80,6х60,5 мм разрешение - 640х480 точек
- сменная аккумуляторная батарея: перезаряжаемая полностью заряженной батареи хватает на съемку не менее 100 кадров
- интерфейс - FireWire (IEEE 1394)
- время сохранения кадра не более 16 сек
- операционные системы MAC OS 8,9,X, WIN 98/2000

Публикацията е редактирана (25-03-04 16:42)

Отговори на това съобщение
 Re: Малиииии, какво правят вече руснаците...
Автор: asahi   
Дата:   25-03-04 17:02

цифровые задники - интересно звучи някак си.
100 кадъра с една батерия?

Автор: Mobby_Dick   
Дата:   25-03-04 17:07

Това е доста скромно..само където името му е "за среден формат". Остави друго, но грехота е обективи за проф.апарати до 6/9 да проектират върху матрица 36,7х36,7 мм

Имам информацията, че за Хаселблад, Броника, Мамия, Зонар има вече матрица в допълнителна касета 6/4 см.,23 Млн.пиксела(според касетата за всеки модел) и на лято ще се продава вече, та и у нас има кои да я продава. Няма да има карти към нея, а ще има вградена памет...колкото си я поръчаш.
Не го очаквах толко бързо този момент, но знаех, че ще доиде.Те профи апаратите не се правят капсуловани отзад :)))
Е, разбира се, това удоволствие ще струва ~60000 лв., но факта е радостен.

Дата:   25-03-04 17:13

Че какво му е скромното, 16,6 Мп. за 9500 долара, евтиния...

"Западните" гърбове със същите параметри са от 15 000 долара нагоре

Публикацията е редактирана (25-03-04 17:13)

Дата:   25-03-04 17:26

Техн.данни са скромни, особено 36,7х36,7. Може да подхожда донякъде само на 645 модел камери ..ама няма как да им го сложиш на тях /на всички де/, и пак ще е с чуствителен кроп-фактор.На Mamiya например, ще може да е на RB67...PRO..SD;7II, а не на 645 E..PRO TL, SVX...а и те са спряни от производство. Въпроса не е до пикселите, а ДО ИЗОБРАЖЕНИЕТО, КОЕТО СЕ ГУБИ, А ОБЕКТИВА Е ПРОИЗВЕДЕН ДА ПРАВИ ДОБРО ИЗОБРАЖЕНИЕ ВЪРХУ 6/7 например.
Но ако сравняваме с Канон 300Д, това са космически висоти.

Автор: marto   
Дата:   25-03-04 17:32

Моби,вече всички разбрахме,че не харесваш 300Д[smilie19]

Дата:   25-03-04 17:34

Моби, явно не си в час с цифровите гърбове за среден формат, ВСИЧКИТЕ са със кропфактор 1,5, и по късата страна са ~37мм (1,5")

Това е положението, ако те бяха попитали десетките производители, изобщо нямаше да се захванат да произвеждат такива боклуци, ама на, не са те питали теб, че да ги светнеш...[smilie7]

http://www.dpreview.com/news/0312/03121901fujifilmback.asp

http://www.eyelike.de/temp/produkte.php?language=2&column=2

Дата:   25-03-04 17:35

marto , харесвам го..ама ако си го намеря, а не да го купувам...защото "не съм толкова богат, че да си купувам 300Д"., но не това е въпроса.

Кашалота пак заплещи глупости...
Автор: GenaDP   
Дата:   25-03-04 17:38

Обектива бил направен да прави добро изображение в/у 6х7 напр. - значи, на по-малка площ няма да може да го направи, а?

Бе я къш от темата, че сега ще разпратя лични съобщения на всички от форума за това кой си и къде работиш!

Дата:   25-03-04 17:40

Това което ми пращаш е • 52 x 37 mm (2.0 x 1.5 in)
20,680,000 effective pixels
А това което коментирам и по късата и по дългата страна си е 37мм. ИМА РАЗЛИКА ОТ КРОП ДО КРОП, като от Канон 300Д до Канон 1ДС.
А това, за което аз ти говоря го няма в ДПревю и е 60/40мм. Те не са ме питали, но го произвеждат.
Та така.

Re: Кашалота пак заплещи глупости...
Дата:   25-03-04 17:41

Мани го тоя всезнайко, Гена, хем не знае, хем си вре гагата навсякъде...

Да те питам, да се свържем с тия руснаци, морски, ~14 500 лева е добра цена за такова гръбче, да внесем едно, кво ще кажеш, а?

Абе Пинко...
Дата:   25-03-04 17:44

...той гърба може и да е готин, ама имаш ли клиенти, които да оправдаят купуването му? При мен поне такива не виреят...

Автор: lucky   
Дата:   25-03-04 17:54

Gena,dove4era pak pri Borko 4e e ostanala vodka za doizpivane.....

Еми може...
Дата:   25-03-04 17:56

...ама ще дойда след 20:00, че имам малко работа в залата...

Дата:   25-03-04 17:58

Там аз където работя, такива като тебе не могат да си доближат з.р...а, защото се иска доста тапии и професионализъм, а не голи простотии и арогантна душица.
Забавляваше ме до някое време, затова поговорих с твоя скъп приятел Фуджинон П...н, и му сведох малко дезинформация по въпроса. Други двама твои познати ще ти кажат други две различни версии. Във всеки случай работя на доста достоина работа, за разлика от тебе, но си достатъчно нисък, че да разбереш, че нито това е темата, и че по този начин се излагаш за н-ти път.

Re: Абе Пинко...
Дата:   25-03-04 17:59

Имам няколко идеи, ще поразпитам познатите "халтураджии", мисля си евентуално да взема едно гръбче и да го давам под наем, както правят и братушките.

Иначе 300Д-то скоро ще си избие паричките, пък нека е халтура, снимаме всичко, обувки, халва, лютеница, вече 5200 кадъра за около месец, хехе...

Дата:   25-03-04 18:23

pinko , не знаех, че твоят бизнес бил всъщност темата. Сори, излизам. Добре е, да ги озаглавяваш темите правилно.
А за "всезнаико", и ти щеше да знаеш този очевиден факт, ако контактуваше с дистрибуторите на тази техника у нас, не само в Севиля.
Горе никъде не СЪМ те обидил с подобен епитет, а ако ще е за "завирането на гагата", прави си теми, и казваи кои може да си завира гагата в тях. Админа може и да направи опция - като в лафчето на дир.бг.
Защо ли ти многократно си влизал в темите, дето съм откривал, пускал си плакати за затрудняване на трафика - сигурно защото съм се държал прилично, и не съм ти говорил за гагата.
Чао приятелска дружинка, оформихте си се и тука в тази дискусия за н-ти път., поведение достоино за анималс планет. Питам се, е ли обществен този форум, или на няколко човека.

Дата:   25-03-04 18:45

Добре де, не се обиждай сега, издразни ме с това, че се изказваш, без да познаваш КОНКРЕТНАТА материя, а именно цифровите гърбове за среден формат. Хем контактуваш с дистрибуторите, хем не знаеш, че по принцип вече 4 (четири) години гърбовете за среден формат са с матрици 1,5"(Фуджи преди месец-два пусна въпросната матрица 1,5"х2", което беше почти революция в бранша. Мога да те свържа с рекламни и продуктови фотографи, да си поговориш с тях, да ти кажат, че именно факта, че при по-малките матрици се използва централната част на обектива НЕ САМО ЧЕ НЕ ВЛОШАВА, А НАПРОТИВ - ПОДОБРЯВА качеството на полученото изображение и затова никой не се напъва да прави пълноразмерна матрица, ПЪК И ДА Я НАПРАВЯТ, ТЯ ЩЕ Е НЕОПРАВДАНО СКЪПА(КАКТО ТИ ЦИТИРАШ 60 000 ЛВ)

В тоя бранш се снима за пари, човече, ЗА ПАРИ, никой не е на заплата, като купиш някакъв апарат или техника трябва да си избиеш парите максимално бързо и да излезеш на печалба, иначе умираш. Не ми пука с какво снимам, дали е никон, канон, минолта или каквото и да е, не робувам на някаква марка, както казах, снимам халва, ел. радиатори, лютеница, микровълнови печки, обувки, боя за коса и всякакви простотии, клиента иска почти веднага файл, който да даде за предпечат, 300д-то е на няма и месец и вече е направило повече от 5200 кадъра, може да не те кефи апарата, ама аз нямам заплата като теб, а Канона честно и съвестно ми позволява да печеля с него пари, това е положението[smile]

Не се сърди, ама в случая не беше прав[beer]

Дата:   25-03-04 20:38

Познавам материята, и откога има матрици за среден формат, и кога пуснаха Фуджи матрица 1,5"х2", и колко струва, знаеш ако не друго, че поне следя дискусиите по тези въпроси.
Това, за малките матрици и продуктовите фотографи си е твое мнение, нека да не го обсъждаме. Аз не познавам някои, които да не се стреми към по-голяма матрица - ако ползва оптика за такъв размер на кадъра, и да смята по-малката за по-добра.
Цената - и тя няма общо. Да, неоправдано скъпа е, особено за у нас, но тя спада с годините.37х37 е квадрат,правоъгълника от това е = точно на лайка формат. Това не е ТРАЙНО решение. Мен цената не ме интересува, тук съм за да дискутирам хубавата техника и тази която отваря по-широки хоризонти, това няма общо с факта, дали аз или някои друг около мен ще снима с нея веднага, и дали ще и избие парите. Аз когато вземам нещо, то не може да се пусне след 2-3 месеца на втора употреба /след като му се вземе живота, или морално остарее/, затова критериите ми за избор са други.
Ти просто гледаш единствено от твоята гледна точка. Ако бях като теб, и аз щях да снимам с 300Д, след като преди да мине още година и да се скапе физически и морално, ще съм го продал, и ще снимам с нещо друго.След като този апарат ще снима само в офиса ми.
Аз не мога да го продам после на битака и да реинвестирам парите от него, и избирам техниката по други критерии, и не го правя само аз и не може да бъде друго яче. Не, че не са правени подобни неудачни експерименти.
Но дори да ми се случи да работя в твоя бранш, и ъпграде на техниката да е най-рентабилно - във форума не правим бизнес, а дискутираме всевъзможни апарати. Мен ме привличат върховите постижения и фирми, без значение е, кога къде работя и с какво, и дали снимам точно с тях. Не бих ги принизявал от техн.гледна точка с по-ниски модели.
Ще се радвам ако общуваме с подобен цивилизован тон, и да гледаме от по-широк ъгъл нещата. Нищо не започва и свършва с най-удобния за работата ни фотоапарат в момента. Затова има различни модели.https://photo-forum.net/forum/smileys/smiley20.gif

О, бяла краставицо...
Дата:   25-03-04 20:39

...значи нямаш нищо против да казвам на всеослушание къде работиш, след като мойта информация е неверна, а?

Затуй ли рава кат заклана уфса на Жоро - да ми звъни и да ме моли да не пиша повече по темата?

А колко ти е достойна работата - можем и да поспорим по тоя въпрос, като гледам тая службица, дето работиш за нея, как се е накъсала от бачкане... и ква безкрайно полезна работа е свършила досега... Лапаш държавни пари, дето аз съм ги изкарал, това ти е накратко заниманието. И тая Лайка, дето я вреш в носовете на всички - имам чувството, че пак с народни пари е купувана, нали? Както и сичката друга техника, с която работиш. Тъй че недей да лаеш много, ами си налягай парцалките, и се омитай от темата. Въри да се прайш на мъж пред онея, с които работиш.

Жоро
Дата:   25-03-04 21:03

"Затуй ли рава кат заклана уфса на Жоро - да ми звъни и да ме моли да не пиша повече по темата?" -
Жоро, като админ. вземи отношение по въпроса, звънял ли съм ти, и молил ли съм те да звъниш на този тип по въпроса да млъкне.
Ако психиатриите са препълнени, или пък са оборудвани с нет, или поведението и лъжите на определени лица някъде се толерира - добре. Ще изчакам резултата.
Мисля, че е коректно да има някаква система за игнориране на определени лица, като "опашка" в дискусиите и репликите - когато нито ги питаш, нито ги търсиш, нито имаш желание да разговаряш с тях, се натрапват. Игнориране на възможните им мнения и оценки ПОД собствените снимки. Така е в добрите форуми, знаеш го, защото ИТ явно отключва много комплекси , арогантност и ниски страсти.
примери:
photoforum.ru
photosihgt.ru и други.
Внеси яснота по въпроса, и по въпроса дали сайта има някаква визия по този, според мен наболял проблем. Толкова е просто.
Трябва да го направиш, за да знам, дали присъствието ми тук има смисъл.

Автор: junior   
Дата:   26-03-04 01:02

Моби, не ме интересуват дрязгите ви с Гената. Само ще кажа, че това, което предлагаш, е цензуриране на неудобните и отрязване на критиката.
В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ!

(В прочем не се учудвам, че тоя номер въври в братската Съветска страна)

Автор: GuruMMX   
Дата:   26-03-04 01:50

Mobbi, sorry che ti se "vrja" pak v diskusijata bez da si me vikal, ama iskah samo da popitam... Ti v red li si be choveche????
Ja se vzemi malko v ruce..
Ili naistina milish che si naj znaeshtija sred vsichki poseshtavashti tozi forum???

ae sus zdrave!

Абе гадино...
Дата:   26-03-04 02:07

...що ми редактираше админ-а постингите, дето ставаше дума, че работиш при ченгетата, а? Или марсианците са го правили?

Щом не си изявявал такива мераци, значи мога спокойно да си пиша, че си фотограф към главно следствено управление?

ОК, няма проблеми...

Re: Абе гадино...
Автор: GuruMMX   
Дата:   26-03-04 02:10

xa xaxaxa :) verno li be Mobby he heehhe
shte padna ot smjah :)
za tva li si tolkova otvoren hahahaah :)

pulna ludnica...

chengetata vun!!!

първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна