Автор: volokin
Дата: 23-02-05 11:59
В отговор на писаното на Тор, мога да дам няколко примера: Yashica GS Electro в съседния магазин струва 190 Еврона, в Е-бай струва максимум 50 !!!
Камера Робот (навиваща се и снимащас големи за времето си скорости) в Е-бай 40-50 Еврона, в магазините за стара техника надхвърля 200 !!!
Никон Ф100 ----> може да се намери за 650 в Е-бай. в магазина 900-1200 !!!
Други примери няма да давам, само ще спомена, че всичко що имам като апарати с едно единствено изключение Никор 50мм/1,8Д щото го купих точно като излезе и го нямаше по нет-а, е от Е-бай, включително диапроектор Лайка (цена на ново 300 Еврона), включително и дозата за проявяване Патерсон 10 еврона в Е-бай ----> 70 еврона в магазина :-)
Някой по-горе беше писал че е опасно пазаруването, да така е опасно е, щото ставаш като дрогиран, следиш нон-стоп цени, купуваш, продаваш, като на борсата е Това е единствената опасна страна, щото може да се окаже, че си купил повече отколкото имаш пари :-)
И още няколко примера: Лайка М6 1200-1500 еврона, в магазина не пада под 2000, Никон ФМ3А съм я виждал за 400, в магазина 700-800 и т.н. двойно поне, понякога тройно по-ниски цени!!!
Е-бай даде на такива като мен (а предполагам и Тор) да си осъществт някой от мечтите.
Относно регистрацията от БГ незнам, но едно е ясно, ако е възможна, то купуването няма проблем, по-скоро продаването на стоки от един юзер от източна Европа би било проблем, поради голямото недоверие на хората от по-на запад. Доста народ продава с опция за цял свят, а дори да не е така, то с контакт с юзъра е възможно да се договори евентуално продаване извън описаните от него региони, при мен поне се е случвало многократно. Парите могат да се приведат с Уестърн Юниън, стоката се получава едва когато продавача получи парите. Един превод е около 20-тина еврона, които като се има предвид ниските цени си заслужават!!!
Аз досега един единствен път съм имал проблем.....с един българин....да, така е!
|
|