Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна
 Как се купува от Ebay ???
Автор: magnetic   
Дата:   22-02-05 16:27

Как се купува от ebay.com като се започне от абсолютната нула [smilie11] Къде да си изкарам кредитна карта ??? Гледам че ЕуроЛайн ти правят такава за кредит до 2000лв. само с/у лична карта (без трудов договор и т.н.)! А Вариант ли са също кредитните карти на М-тел които ти дават когато си член на М-тел клуб ? Сребърната кредитна карта на М-тел май е до 800лв. !? Някой който е минал по този път да помогне !!! След проблема с кредитната карта какво следва как се плаща чрез нея и как се получава закупената стока ???

Отговори на това съобщение
 Re: Как се купува от Ebay ???
Автор: gorba4ov   
Дата:   22-02-05 16:35

Отговорът се крие в името на сайта.....[smilie5] Сериозно и мен ме интересува, но тези карти, които си споменал нямат нищо общо.......

Автор: explorer   
Дата:   22-02-05 16:42

Всички банки издават кредитни карти (Виза класик например), избери си някоя банка и ги поразпитай за условията. Покупката от ebay обаче не е чак толкова проста работа - всичко там е между теб и продавача. Много от продавачите например не изпращат извън щатите или искат определен вид онлайн плащане и т.н.

Автор: Niko24   
Дата:   22-02-05 16:48

Кредитната карта в повечето случаи не е решение, защото мнозинството от продавачите са частни лица, т.е. трябва превод, което от кредитна карта не става.

Автор: erectra   
Дата:   22-02-05 16:48

Май не му е мястото тук на този въпрос,а?[smile] Но щом си го задал - да ти отговорим....По-голяма част от хората(или по-скоро търговците в ebay приемат разплащания единствено чрез системата на PayPal - един вид електронна банка, към която можеш да закачиш своята собствена сметка в лв. например. Проблема е там, че Paypal ни нямат за нищо нас българите и все още не приемат членове от BG. Аз лично до момента съм пазарувала от ebay с американска ДЕБИТНА карта, като самото плащане се осъществяваше с money order, издаден от трети сайт, който си прибираше съответната комисионна. Някои търговци предлагат и 3ти вариант - плащане с чек, ама май в нашите условия това е доста трудно осъществимо.[smilie9]

Автор: nick   
Дата:   22-02-05 16:52

Stava mnogo lesno.registriray se v PayPal, free e,registriray se i v Ebay,sa6to e free,kogato kupi6 ne6to, ti pla6ta6 na PayPal, a te na prodava4a.Ako ne polu4i6 nyakoya stoka, PayPal ti vra6ta parite.

Автор: ivo80   
Дата:   22-02-05 16:54

Ако усепееш да измислиш как се да платиш от България, при това сигурно (без да те оберат много), прочети внимателно инструкциите на ebay - там са описани доста тънкости.
Аз от там съм купувал само докато бях в USA.

Автор: magnetic   
Дата:   22-02-05 16:55

a kak se plashta na PayPal ?

Автор: icikonti   
Дата:   22-02-05 18:28

За да купиш от EBAY.COM или DE първо се регистрираш във входящата форма.Там те питат как да получиш входящата си парола , а ти отговаряш , примерно , че искаш да я получиш по пощата.Това в Бе-гето за сега е най- безболезното....След десетина дни като получиш писмото , влизаш пак във формата и продължаваш регистрацията с дадената ти индивидуална парола.
После започваш да участваш/купуваш-продаваш/.От Булгаристан забрави да се регистрираш в електронната система ПейПал.Искат ти сметка в чужда банка , а ти се сещаш , че нямаш.Дори да имаш кредитна карта издадена от Булгарско , не я щат в тая система , щото не е в чужбинско.Ако все пак започнеш регистрация по ПейПал и посочиш някаква сметка в банка , те питат кой ти е номера в нея и ти вземат долар и нещо.Ти естествено не можеш да посочиш последните цифри от тая сметка и ....... си до там.Виж ако има посочен начин на плащане само с такава кредитна карта , номера става.
Другия начин е с money order - или с Western Union или с банков превод Post...... Първото струва много - до 100 $ е 48-50 лева , второто по евтино , но зависи от банката изпращач дали има търговски връзки с банката получател.За една и съща сума различните банки вземат от 10 евро -12 че чак до 22 евро за превода-суифт.Отделно те таксуват върху сумата на суифта примерно 151 евро , някъде към 5-7 евро.При пристигането на превода в чуждата банка , също те таксуват и ти вземат от 5-6 евро до около 20 евро в зависимост от това: 1.размера на суматата и 2.дали си посочил точния номер - EBAN на банката получател .Същевременно ти правиш превод и на сумата необходима за транспорт по пощата /със същия суифт/, както и застраховката /ако има/.Стоката се намира в продавача и повечето такива не поемат никакви гаранции.Единствено можеш да се довериш на написаното под снимката на артикула и на самата снимка.
Ако нещо не е както трябва , пишеш негативна точка на продавача и толкоз....Чорбичката си я духаш сам![smilie23]
Гледай преди да купиш стоката по какъв начин продавача е определил да се купи тя / по кой от начините/.Ако е с ПейПал се отказваш /ако си в майката Родина/.
Виж и до къде може продавача да прати стоката- някои гадове не пращат извън щатите , други са само до Америките , трети до целия свят.На теб ти трябват последните.Имаш право да ги питаш нещо за стоката - като името на питащия не излиза на екрана , а само въпроса и отговора.Обикновено са ми отказвали да пращат стоката , освен в посочените от тях дестинации.[smilie23]
Имаш шансове , тъй като някои от продавачите се оплакват от ПейПала - бил им скъп и искат с банков превод.Излишно е да говорим за чек , щото тук "нема такова жувотно".
[beer]
А бакалъм , както казват швейцарците...[beer]

Автор: Todd   
Дата:   22-02-05 18:47

Не съм го ползвал това чудо ама един приятел изгоря с 3000$ :( Ebay не носят никаква отговорност .Накрая се оказа че адресът на продавача е измислен иначе щеше да бере много ядове ако и да беше в Лондон .Обаче човека пи студена вода и това си е. [smilie23]

Автор: Vinsent   
Дата:   22-02-05 19:17

Аз съм купувал от www.amazon.com. Невероятно коректни. С кредитна карта става. Пратката пристига точно в договорения срок.

Автор: Travis   
Дата:   22-02-05 20:01

T'va e ciala nauka, i ako ima hora koito jiveiat v USA shte ti ia obiasniat v detaili. Az znam tozi...ta znachi kato skormen BG grajdanin:

1)Za da pazaruvash v ebay.com/USA ti triabva MEJDUNARODNA kreditna (ne debitna) karta (CC), nad-dobre VS/MC. Bankite u nas izdavat takiva, makar che sa skapi i malko hora imat (az lichno niamam). ZABRAVI za money orderi, zapisi i drugi takiva, tova e nesigurno i povecheto dobri targovci nikoga ne biha prieli takiva ot BG, zashtoto stavat izmami. Sasho zabravi i za Paypal, pone zasega.

2)Registrirai se v eBay, dai si chestno adresa v BG i CC nomera za registraciata, kato ti go poiska. Niama strashno, niama da cte taxuvat ili otkradnat nomera.

3) Ottam si izberi kakvoto iskash da pazaruvash (gledai feedback-a da e nad 97% + i nad 100-200, t.e. prodavacha da e pechen). Ako priema samo PP, zabravi go (moje da se opitash da mu pishesh i da go pitash, no shansa e mnogo malak). Ako priema DIREKTNO CC (pishe go na site-a), togava mu pishi meil che si v BG, che iskash da platish s CC i che iskash da ti dade kolko shte struva shippinga do BG. Ako ti kaje "ne" - t.e ne priemam CC ot chujbina ili ne prashtam v chujbina, kaji "merci". Ako ti kaje "da", prodalji, specheli targa, zvanni mu po tel. i mu dai nomera na CC. Kak shte se razberete kakvo da pishe na kutiata za mita/DDS, zavisi ot nego.

Sigurno ima drugi nachini, no az tozi znam. Samo ne plashtai s nishto razlichno ot CC, zashtoto ima shas da te izlajat.

Автор: Thor   
Дата:   22-02-05 20:49

хм ,всичко е много лесно и не губиш нищо от далаверата с PayPal ,не съм гледал точно каква е таксата ( но не е ,такава която би те накарала да подминеш ,някоя добра далавера ) ,но при мен ми взимат само при конвертирането в US$ или в парите на каквито продава продавача от eBay - което при мен в моя случай всяка банка от която имам ме глобява една такса от минимум 2.5% от конвертитаната сума така че дали PayPal или банката която ти е издала кредитната карта с две три думи се получава " танто за кукуригу "..
така значи с PayPal - никакъв проблем ,всичко става толкова смуууутли че като видя продажба на нещо което не мога да купя чрез PayPal колкото и да ми се иска да го купя го подминавам ,а когато не мога да го подмина задавам въпрос на продавача дали би се съгласил да му го платя с PayPal - повечето които имат сметка PayPal се съгласяват като искат да им платя таксата която плащат при получаването на сумата ,а пък които не искат ами ,направо ги подминавам...
после ми тези които искат да си продават само в USA си го пишат че продават само за купувачи от USA
тези които продават само за Америките също го пишат само за USA и Canada
а пък болшинството продават Worldwide така че - не виждам проблем - тъй като дори и да си от Germany ,след като пише ,че продажбата е само за USA купувачи пак не можеш да го купиш....
99% от проблемите при покупка от eBay ,възникват от прекалена лакомия за неща които са прекалено хубави за да бъде истина ,че се продават на нищожна цена както и при прибързани покупки и купуване по методи без никаква застраховка ,като плащания с чекове ,Western Union и други от този род несигурни ,както и след като не се вземат мерки за установяване дали продавача не е някой измамник при големи суми ,но това всичко си го пише как този който иска да пазари от eBay може да предотврати такива измами
е аз например не купувам много неща ,като например филми които трябва/изискват определени условия за съхраняване - е може и да греша ,но...........

така че според мен единствения проблем ще да е ,ако примерно има проблем с използуването на издадена кредитна карта от българска банка ,което ми се струва много невероятно ,особенно ако тази банка е клон на някоя голяма европейска банка ,но това може да се провери на място в банката ,после при контакт с PayPal ..
е и митниците ..е там има изненади ..но не са ..чак толкова солени особенно ако се предвидят и ако си заслужава дори и с тях удоволствието от покупките по eBay става сублимно/върховно ,когато нещо което на магазина за да купиш трябва да се изръсиш 5-10-15 пъти повече от колкото като си го купиш и го получиш от eBay ...[smilie6]
въпреки всичко аз съм на далавера за сега от/при покупките ми по eBay .....[smilie6]

[smilie7]

Автор: ace_of_spade   
Дата:   22-02-05 21:14

Виж тази тема,човека е обяснил как точно става всичко:
http://hardwarebg.com/forum/showthread.php?s=&threadid=33224&perpage=25&highlight=колонки&pagenumber=2

Thor, BG ne e v PP sistemata
Автор: Travis   
Дата:   22-02-05 21:24

Thor, ot BG ne mojesh da poluchish (legalno) PP account - te ne rabotiat s BG, a az ne sam otkril oshte nachin da gi izlajesh.

Ako niakoi znae kak se otkriva PP account ot BG - da ni otkrehne

Дата:   22-02-05 21:35

Travis ,ми ако е така ,значи остава само с кредитна карта ( както казваш -това и според мен е най безболезнения начин ,е според зависи де този отсреща как ще ти използува данните които ще му дадеш на кредитната ти карта - спред как ще те излъже и какви даани ще му дадеш ) ,в противен случай нямам идея ... [smilie8]

или освен ,някой познат от чужбина да купува и продавача да ги праща на Българския адрес ..това ми се вижда най интересно в случая за да става възможно най бързо покупката и да не се чака завръщането на въпросния приятел със закупената стока по eBay ,месеци след покупката ...[smilie6]

Автор: splunge   
Дата:   22-02-05 21:41

Ebay e izkliuchitelno opasno mqsto priqteli! ot 1.4 godini nasam sum totalno pristrastena kum toz vseobhvaten virtualen magazin. Moqt suvet e, po-dobre ne zapochvai, shtoto trudno se spira [smilie8]

A tva ot US do BG spored men ne si zaslujava riska i izgubenoto vreme. I shte imash problemi s mitata ako e neshto golqmo (koeto assume-vam che e ako zadavash takuv vupros). A paypal inache e mnogo udobno, tz tz Bg-to za nishto go nqmat, mnogo me draznqt takiva uj 'podrobnosti ot peizazha'. [smilie9]

Spored men, pomoli nqkoi priqtel da ti vzeme kakvoto ti trqbva, tova e edinstveniq nachin.

Автор: ace_of_spade   
Дата:   22-02-05 22:00

Абе вие не сте ли чували за http://www.moneybookers.com./

Автор: George89   
Дата:   22-02-05 22:36

izteglete si karta ot firs inves bank do 10 000euro [smilie7]
10lv e taksata za prevod ot 4ujbina

Автор: digitalstore   
Дата:   23-02-05 06:09

Kam tezi v BG-otkajete se,nesi gubete vremeto.
Kam tezi v 4ujbina-niama smisal,nesi gubete vremeto da demonsrirate kolko mnogo znaete.

Дата:   23-02-05 06:24

digitalstore ,
за всички има място под слънцето ,нито сте биле първите нито ще останете последните на плажа ,за да разчитате на някакъв респект/уважение от просотлюдието , по добре си стойте и си правете бизнеса в раздел базар ,ако нямате какво да напишете по темата , то поне си трайте .......[smilie6]

[beer] [beer] [beer] [beer] [beer] [beer] [beer]

[smilie7]

Автор: digitalstore   
Дата:   23-02-05 06:54

4ove4e pi6at se gluposti ot koito polza niama.Moga da ti napi6a 5 stranici za ebay,no nevijdam smisal pri polojenie,4e ot BG nemoje6 da kupi6 ni6to.Tova e vse edno da drazni6 ku4e sas salam bez da moje da go opita.Kato si izpisal 30 reda kak si pazaruva6 ot tam,misli6 li,4e si pomognal mnogo?Az izkazvam moe li4no mnenie,4e e bezmislena temata.
Abe kakvo sam sednal i az da se pravia na znae6t,kato vseki e gotov s pone 3 otgovora.
Chao

Дата:   23-02-05 07:57

абе ..просто не пиши ... същите приказки ми ги говорят и търгашите край мене и ако ги бях слушал до сега да си им бях пълнил на тях гушите ,а при най голямата ми покупка си спестих над 2000$ купувайки по нет-а ,а не от такива многознайковци които се опитваха да ме убеждават как нямал съм да имам гаранция ако съм бил купувал от USA и как щели да ме излъжат по нет-а и как на митницата щели да ме съдерат от такси ,а то какво се оказа ,че през една две пратки даже и не ме карат да плащам такси ,е по някога плащам и без да трябва ,но и това се урежда с малко чакане ...
хах последния фрапиращ случай ,купих си Macro–Takumar за 60US$ ,а те ми го предлагат за 200US$ ....таааааааа каквито и такси да бях платил пак щях да имам достатъчно да си купя два и половина такива по eBay с малко повече дебнене...хайде да не изреждам всичките покупки ,че ги имам и документирани ...а вчера получих Zeiss Softar I да не ти казвам че тук при мен са с 30% по скъпи от тези най евтините които продават в B&H ..

http://www.bhphotovideo.com/bnh/controller/home?O=productlist&A=details&Q=&sku=14562&is=REG

а пък този който купих даже не му личи , че и някой ,ако въобще някой го е слагал на обектив преди мен и то само за 36US$ всичко ,значи ако го бях купил от B&H щях да се изръся най малко 120US$ ,ако го бях купил от търгашите край мене ,дето са много любезни щяха да ме порежат 160US$ ......[smilie6]

https://photo-forum.net/static/forum/2006-01/xkix7121.JPG
http://img.photobucket.com/albums/v689/canata/Digi.jpg

та таквизи ми ти работи стореДигитал ..когато фактите говорят ......[smilie8]

пък дали е губене на време ,ще го разбера ,ако съм в България и го проверя лично аз ,затова и си пиша моите премеждия ,а това как е в България скоро ще го разбера и ..специално за тебе ще пусна тема във форума ..кое как става ,дали става и кой е на лесния път по който може да стане ,ей така ме амбицират ..такива като тебе да си загубя малко от времето за да разбера каква е истината ...[smilie6]
ае наздраве ...[beer] [beer] [beer] [beer] [beer] [beer] [beer]

[smilie7]

Автор: George89   
Дата:   23-02-05 11:38

[smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24]

Автор: volokin   
Дата:   23-02-05 11:59

В отговор на писаното на Тор, мога да дам няколко примера: Yashica GS Electro в съседния магазин струва 190 Еврона, в Е-бай струва максимум 50 !!!
Камера Робот (навиваща се и снимащас големи за времето си скорости) в Е-бай 40-50 Еврона, в магазините за стара техника надхвърля 200 !!!
Никон Ф100 ----> може да се намери за 650 в Е-бай. в магазина 900-1200 !!!
Други примери няма да давам, само ще спомена, че всичко що имам като апарати с едно единствено изключение Никор 50мм/1,8Д щото го купих точно като излезе и го нямаше по нет-а, е от Е-бай, включително диапроектор Лайка (цена на ново 300 Еврона), включително и дозата за проявяване Патерсон 10 еврона в Е-бай ----> 70 еврона в магазина :-)
Някой по-горе беше писал че е опасно пазаруването, да така е опасно е, щото ставаш като дрогиран, следиш нон-стоп цени, купуваш, продаваш, като на борсата е [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] Това е единствената опасна страна, щото може да се окаже, че си купил повече отколкото имаш пари :-)
И още няколко примера: Лайка М6 1200-1500 еврона, в магазина не пада под 2000, Никон ФМ3А съм я виждал за 400, в магазина 700-800 и т.н. двойно поне, понякога тройно по-ниски цени!!!
Е-бай даде на такива като мен (а предполагам и Тор) да си осъществт някой от мечтите.
Относно регистрацията от БГ незнам, но едно е ясно, ако е възможна, то купуването няма проблем, по-скоро продаването на стоки от един юзер от източна Европа би било проблем, поради голямото недоверие на хората от по-на запад. Доста народ продава с опция за цял свят, а дори да не е така, то с контакт с юзъра е възможно да се договори евентуално продаване извън описаните от него региони, при мен поне се е случвало многократно. Парите могат да се приведат с Уестърн Юниън, стоката се получава едва когато продавача получи парите. Един превод е около 20-тина еврона, които като се има предвид ниските цени си заслужават!!!
Аз досега един единствен път съм имал проблем.....с един българин....да, така е! [smilie3]

първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна