Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 ПАРАДЪТ НА ПЛАНЕТИТЕ!
Автор: nsirakov   
Дата:   22-03-04 21:10

Днес е ден, в който планетите се подреждат в тъй наречения "парад на планетите", явление предизвиквало страх и суеверие в миналото....
[smilie4] [smilie25] [smilie25] [smilie25][smilie18]
дано се намери някой професионал днес, който да запечата на лента (или файл - за всички с дигиталки) това интересно събитие!!!!

Ако се намери - моля споделете :)
ПС - аз не успях - признавам си :)

Публикацията е редактирана (22-03-04 21:11)

Отговори на това съобщение
 Re: ПАРАДЪТ НА ПЛАНЕТИТЕ!
Автор: Ronson   
Дата:   23-03-04 11:04

Тоя "парад на планетите" ще се вижда тази цялата седмица. Така, че нищо не си изтървал [smile]

Ето тука има малко снимки от вчера:
http://clubs.dir.bg/showflat.php?Cat=123&Board=astro1&Number=1941306415&page=0&view=collapsed&sb=5&part=1&vc=1

Автор: nsirakov   
Дата:   24-03-04 10:33

ок :) аз пробвах да го снимам, но нищо не стана...затова писах тази тема, някои профи. ако се наеме да ги снима и да пусне снимките тук ;)

Автор: markishky   
Дата:   24-03-04 14:16

Имам такива снимки от предния парад преди години, но не са ми интересни и даже не съм ги скенирал... то не е толкоз атрактивно, щото повечето планети сега са ниско на запад, почти в светлината на залеза и се виждат като средно-ярки звезди. Единствено Юпитер сега е отатък Земята - вместо на запад се вижда на изток веднага след стъмване, така, че горе-долу планетите са на една редица /но не баш!/.

Нека който иска да се стяга за ярката комета С/2002 Т7, която след 10-ти април, до първите утрини на май ще се вижда ниско на изток, рано сутринта. Тогава се надявам да е по-атрактивно. Казвам надявам се, щото яркостта /албедото/ на кометите се предвижда доста трудно! През май ще има втора ярка комета, нещо, което не е бивало от столетия - да се виждат 2 ярки комети за една година и то само през един сезон. В началото на юни /до 10-ти/ ще се виждат и двете комети едновременно на запад привечер, което е най-уникалното! За това писахме в астро-справката в Одисей от месец февруари, като текста там важеше до април и ако от редакцията пожелаят - в майския брой ще сложим подробна справка за кометите къде и как ще се виждат през май-юни.
За тези, които им се четат подробности - да видят тук: http://geocities.com/astronomyforamateurs/C_graphy.htm. Това е моя статия, първата част от която излезе в бр. 5 на вестник Телескоп, а втрата част ще бъде публикувана сега в идния.

първа  назад  1     всички  напред  последна