Автор: cristo
Дата: 10-02-05 11:56
ами това е една много интересна за мен търговска марка апарати и обективи - Porst са верига от магазини за фото-техника в Германия и явно едно време са поръчвали някой да им прави апарати и стъкла и са ги продавали под свое име
много съм търсил по нета информация за тях и досега освен обяви в eBay.de, на почти нищо друго не съм попадал (освен инфо за един от малкото интересни техни обективи - 55мм 1/1.2!)
кой им е производителя на апаратите и стъклата, така и не разбрах . в ранните години използват М42 резба, после минават на Пентакс К-байнет, а успоредно с това (или по късно) на някакъв май Фуджи байонет (ако има такова животно) и за съжаление точно от тогава са им по-приличните модели.
и никъде не намерих инфо за това от кога до кога какво се произвежда, кой модел е на резба, кой на байонет, какъв точно, съвместимости, характеристики и т.н. - абе тъмна Индия дето се вика
а съм се ровил за тях защото са без пари направо в Германия - един такъв комплект може да се купи за 30-40 евро, а съм ги виждал да минават на такива цени заедно с алуминиеви куфари и стативи в комплекта!!! обаче като не знам какво купувам :( тъпо
ако имаш някаква дигиталка под ръка, снимай ги моля те и ми прати снимки на cristo_n@mail.bg , ако нямаш, поне ми пусни модела на тялото и някакво описание (характеристиките) на обективите поне
|
|