Автор: tsarpepe
Дата: 08-02-05 23:00
Една идея от photo.net...Който е ходил на сайта, сигурно е видял, че те имат доста изпипана система за анотиране на снимки. Под (почти) всяка снимка се изписва с какво е правена и (често) как. На мен лично ми омрьзна в този форум да попадам в следната ситуация: видя снимка, която ме интригува, искам да разбера с какво е снимана, кьде, с какви филтри, какво и правено вьв Photoshop, итн; всеки пьт трябва да питам отделно, авторьт да отговаря (или не). Знам, че не можеш да задьлжиш авторите да пишат каквото и да било. Но може да се улесни процедурата. Вьв photo.net всичко започва от профила. Когато се регистрираш, имаш вьзможност да вьведеш всички джаджи, които използваш при снимане: камери, обективи, филтри, филми, скенери, итн. После, когато качваш снимка, просто избираш от личното си меню нещата, с които си я правил. Ясно, не всички го правят, но с времето все повече хора се научават. Цялата система изглежда много професионално. Още нещо: когато вьвеждаш екипировката си, има опция за вьвеждане на серийните номера на апарати и обективи. Това, според мен, е много полезно в случаи на открадната техника. Хората от форума могат лесно да проверят дали това, което им предлага някой, не е откраднато от друг член на форума. Струва ми се, че в малка страна като нашата, това ще работи много по-добре, отколкото вьв photo.net, който е световен форум.
Сега сьм готов да бьда разпьнат за поредната "утопична" идея, която пускам. Ето, вече виждам как идва papi да ми се кара, че се опитвам да предложа нещо, което не е записано в правилата на photo-forum.net.
|
|