Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна
 NATFIZ fotografiq !?!?
Автор: magnetic   
Дата:   04-02-05 06:53

Ima li nqkoi koito da e student tam ili da e bil !? Da razqsni kak stoqt vaprosite sus izpitite i dolu gore kakva tehnika shte mi trqbva za izpita tam ???
Vuv saita i foruma na akademiqta ima mnogo oskudna informaciq i ne e dostatu4no [shtrak]

Отговори на това съобщение
 NATFIZ sucks !!
Автор: teteatete   
Дата:   04-02-05 07:17

мирише даже [smilie7]

Re: NATFIZ fotografiq !?!?
Автор: jumbo   
Дата:   04-02-05 09:59

като за начало трябва да си се занимавал доста усърдно с фотография защото там азбука не се учи...

Автор: nemchev   
Дата:   04-02-05 10:04

a pak ne e samo natfiz...probvai na drugi mesta.

Дата:   04-02-05 10:09

особенно ако не си се занимавал доста с фотография направо тръгвай към НБУ там приема е лесен и се учи от началото

Автор: m.o.p   
Дата:   04-02-05 10:16

Hora koito sega sa reshili teparva da se zanimavat s fotografia niama da nameriat miasto v NATFIZ osven ako ne sa sincheta ili shterki na niakoi vatreshen!!!!Taka che ako ne si ot tezi kategorii naistina po dobre tragvai kam NBU!!!!!

Публикацията е редактирана (04-02-05 10:22)

Автор: BuzzFuzz   
Дата:   04-02-05 11:14

Ot opit glava ne poli ! Az 6te se probvam.
Po dobre probvai za da ne si kaje6 sled godini ex 6to ne se probvah koga trebe6e u NATFIZA prez leto Gospodne dveiledo i peto !!

V momenta Ima edin kurs v NATFIZ koito se Vodi ot Rumen Georgiev - Rum ako ima6 vuzmojnost otidi da proveri6 kak sedqt ne6tata dali 6te moje da se prisuedini6 pone za 2q semestur ! 225lv
Ima i drugi kursove raztarsi se v f-f.net skoro ima6e 2-3 oferti za takiva kursove!

Автор: MechoPuh   
Дата:   04-02-05 12:04

От Р.Г.-Рум мажеш да научиш страшно много, както впрочем и от П.Абаджиев, И.Русева, Ат.Кънчев и останалите преподаватели в НАТФИЗ, но тук приемат на година само 5-6 човека и битката е яка.

Дата:   04-02-05 12:21

Izoboshto ne sam saglasen s teb BuzzFuzz mnogo se izviniavam ama ima hora koito sa se skasali da uchat fotografia godini nared i ne vlizat!!!Kolkoto i dobar prepodavatel da e Rumen Georgiev ne moje za edin tolkova kas kurs da nauchi daden chovek na fotografiata ot A do IA!!!!Zashto ne mojesh da me ubedish che primerno az koito sam uchil 5 godini fotografia i edin chovek koito e otishal na edin kurs shte me izmesti!!!Moite uvajenia kam saita no v goliamata si chast toi e amatiorski i ne osobeno obektiven vav fotografski dostoinstva i tova che tuk si poluchil niakoia druga tochka ne oznachava che si se nauchil da snimash(ne viziram nikoi po specialno)!!!!S teb shte se vidim na izpitite v NATFIZ samo che az shte se probvam operatorsko!S cialoto si sarce ti jelaia uspeh v izpitite..

Дата:   04-02-05 13:48

аз И. Русева съм скептик.... нещо не са доволни нейни ученици щото ги тъпче с история на фотографията
аз залагам на румен георгиев (а и е бил оператор)

Дата:   04-02-05 13:54

Neshto ne te razbiram Jumbo izviniavaiBi li mi raziasnil

Автор: behemoth   
Дата:   04-02-05 14:05

Zashto ne mojesh da me ubedish che primerno az koito sam uchil 5 godini fotografia i edin chovek koito e otishal na edin kurs shte me izmesti!!!

та mop от къде викаш че не може да те измести...

Автор: laguna   
Дата:   04-02-05 14:12

Magnetic, ако имаш бакалавърска степен, можеш да кандидатстваш и в АМТИ в Пловдив, фотография. На нас също ни преподава доц. Русева и повярвайте ми не ни тъпче главите само с история на фотографията. А и няма нищо лошо да знаеш и да се учиш от старите майстори. Дори бих казала, че е задължително.

Дата:   04-02-05 14:23

Koe tochno ne mojesh da razberesh behemoth?Imam predvid che s edin kurs ne se stava fotograf!!!!!

Дата:   04-02-05 14:32

да де ама звучи така все едно работиш в предприятие и някакъв ще дойде с различна диплома/курс и те ще махнат теб - него ще сложат.

затова думата изместване звучи смешно в случая.

Дата:   04-02-05 14:37

Izviniavam se v takav sluchai prav ,nepravilno sam podbral dumite.Inache ti na kakvo mnenie si?

Дата:   04-02-05 14:46

ами думата фотограф е разтеглива ако имаш предвид човек на който по-голяма част от доходите са от фотография тогава образование не е задължително.
но пък и на никого не е попречило да стане по-добър.

за мен всеки си преценява какво иска да учи в случая ако успее да иде в чужбина ще е най-добре най-малкото заради връзките които ще създаде и възможностите които ще има след това.

Автор: snooper   
Дата:   04-02-05 14:57

Ako skoro si pochnal/a da se zanimavash s fotografia ne hrani nadejdi za natfiz, chesnto kazano az se gotvia ot 2 godini za tam i sam si postavil za cal da vliaza v blizkite 4 godini - tova izglejda realistichno. Da mislish, che shte te vzemat ot parvia pat si e smehotvorno, osven ako ne si mnogo dobar gotograf, mnogo goliam (ama mnogo) kasmetlia, ili sluchaino ne si plemennik na rektora [smilie5] [beer]

Ze drebni zanmavki ima NBU - tam pone zimat mnogo lesno i ako si nahodchiv i ti varvi naiama da se natovarvash osobeno, moje da pouchish tam 3 ili 2 godini i posle da probvash v Natfiz... ako imash tolkoz parichki za gluposti de, az tam ne stapvam, predpochitma da ne izpuskam bachkane[beer]

Дата:   04-02-05 14:59

Mersi za mnenieto i dvamata sme pravi za sebe si!!!Nai nakrai da si drasna niakoi drug red s niakoi bez da si "skochim na vejdite"mersi za koeto!!!

Автор: Andro_R   
Дата:   04-02-05 16:05

Vsi4ko e v podgotovkata, ne si mislete 4e za 6 meseca ili puk za edno lqto 4ovek moje da se podgotvi za kandidatstvane v natfiz, nezavisimo kakva specialnost bilo to fotografiq ili operatorstvo. Izklu4itelno vajno v podgotovkata e da snimash neprekusnato. Takiva neshta kato ami sega nqmam vduhnovenie ili napravih super portret - zna4i moga da snimam dobre, ne minavat. Trqbva da se snima vseki den. Zashtoto po-kusno osuznavash kolko e vajen opitut. Edna, 5,10 dobri snimki ne te pravqt dobur fotograf. Ako te priemat togava mojesh da si pozvolish malko otpuskane no samo malko, zashtoto ot momenta v koito si v natfiz zapo4va konkurenciqta, da tq ne se vijda na pruv pogled no ti se izpravqsh sreshtu 20 ravnostoini na teb 4oveka i vseki se bori za svoqta poziciq. Nai-vajnoto e da se razvivash neprekusnato, nikoi ne se e rodil nau4en!

Дата:   04-02-05 16:25

Bravo moi chovek napalno sam saglasen s teb!!!!!!!!!!!

Автор: BuzzFuzz   
Дата:   04-02-05 17:08

Andro_R Absolutno si prav kakto i m.o.p.

Spored men tozi kurs malko ili mnogo podgotvq za NATFIZ sus sigurnost nqma da uspeq samo s nego , trqbva da ti idva ot vutre i kakto Andro_R kaza Non Stop snimate praktikata e nai-vajna .
No tova 4e si u4il 5 godini v NATFIZ ne te pravi po-dobur fotograf ot nqkoi lubiteli !
A tva s vnuk-a na lektora vruzkite i mnogoto pari e navsqkade !!!
Az sum kazal 6te se probvam ,znam 4e ot raz nqma da stane kakto kaza Snooper ima i drugi mesta .

Дата:   04-02-05 17:16

BuzzFuzz neshto mai sam izpusnal koi e uchil 5 godini fotografia v NATFIZ?

Автор: cooler   
Дата:   04-02-05 17:58

Фактите говорят: Подготваш се за НАТФИЗ, успяваш да влезнеш с цената на много усилия и подготовка и после 2 (две) години тъпчеш като гъз на място.Говоря за фотографията и всеки, който е бил там го знае отлично. За да покриеш изискванията за изпита, трябва да си на едно доста напреднало ниво на подготовка. Това поражда един вакуум в следващите 2 години. Според мен, а и като се запознах със системата на обучение в Европа, НБУ са по-напредничави, защото не изискват да бъдеш полу-профи на приемния изпит. Там отиваш като желаещ да учи фотография и започваш от 1-во ниво. От друга страна ценза на НАТФИЗ все още тежи повече. Не съм сигурен това обаче до кога ще продължи, защото някои от преподавателите го напуснаха и отидоха да преподават в НБУ. Моите наблюдения са че в НБУ човек не губи време, наслаждавайки се на академичната атмосфера 2 години, а напредва доста по-динамично във фотографско отношение. Пак казвам това са лични впечатления, но събирани 12-13 години. Твоето решение Магнетик, а и на всеки друг би трябвало да се базира на куп неща, като пари, време, ангажименти и т.н. и т.н. За това няма да ти давам съвет, въпреки че съм завършил НАТФИЗ, а пък симпатизирам повече на НБУ. За мен Академията на Раковски е едно закостеняло място, което лежи на стара слава и плаши кандидат студентите с конспекти и изпити със съдържание, което те трябва тепърва да учат. И с грохнала материална база също. Ще съм щастлив ако някой успее да ме убеди че там нещо се е променило.Наистина. Колкото до изпита той всяка година е горе долу еднакъв, ама само горе долу. Най-добрият начин е да минеш един курс там и да се ориентираш. Нямаш никакво време за НАТФИЗ освен ако не си малко наясно какво е сребърна фотография и ако веднага не си оборудваш фотолаборатория, където да прекараш голяма част от времето, когато не снимаш. Успех и не се отчайвай.Изглежда стрескащо, ама няма задача, която ако хванеш на сериозно дане може да бъде изпълнена.[smilie3]

Дата:   04-02-05 18:33

cooler , това със сребърната фотография звучи зловещо направо

първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна