Автор: Mobby_Dick
Дата: 25-01-05 16:54
Днес бръкнах в архива, да извадя файла за арт-изложбата, и реших да дам за диги-копи 10-ина снимки /защото има по големи отстъпки/..и другите ще си запазя за моя изложба, ако ми хрумне:)
Та докато се ровех, реших, че при нас не са пускани "тестове" правени на филм.
Това, което ще пусна не е тест..но става за сравнение на качество.
Филма е Кодак Голд 200 !!! (намерих едни ментета за по 2 лева, и купих 50 лятото. Нарязани са до 33 к. но...имат доста добра разделителна способност /за 200 АСА/ и цветопредаване. Фотографската ширина не е голяма. Това разбира се, установих след купуване и тестване на пробен филм).
Филма е проявен ръчно, в Тетенал. Копиране 9/12 см., сканиране в 1200 дпи на HP scanjet 5500C. Файл ~ 14 МБ.
Обектив LEICA SUMMICRON-R 1:2/35 mm Leica за разлика от другите фирми дава ДОСКОНАЛНО ИНФО за обективите си, графики MTF, както и характеристики за всички бленди/разстояния.Искам да спомена, че има още и LEICA R 1.4/35...както и LEICA SUMMICRON-M 1:2/35 mm
Сега направих един кроп и го пускам. /Тея дни ще получа и копията 20/30/.
Мисълта ми е, че прекалено много се говори за резолюции. Ето един евтин филм, една сканирана снимка с евтин скенер...но един супер-обектив. Мен такъв резултат ме удовлетворява за АРТ :))
/кропа е компресиран на степен 7 JPG за да мога да го постна тук. Цялата снимка е около 100 к...според старите правила./
цял кадър
кроп
Участъка извън WC е пипан с PS. Идеята ми е само сравнение на резолюцията при горните условия де съм писал:) За динамика и цветове не трябва да се сравнява:)
Та мисълта ми е, че обектива е много важен, ако ще снимаме на 35 мм.
|
|