Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 С какво толкова Canon G3 е по-добър от G2 специално за качеството на изображение
Автор: Pavel   
Дата:   13-03-04 15:41

Честно казано в тестовете по разни сайтове се оказа, че G2 по-добре се справя с хроматичната аберация от G3.Та от гледна точка на качеството на изображението не разбрах с какво G3 е по-добър, аз лично останах с впечатлението че G2 е по-добър, а и на него в следствие на това се спрях да купувам.Именно за това искам и да попитам конкретно вас.
Също така от разни ревюта не разбрах G2 дали снима при RAW в по-малка резолюция от максималната.

Отговори на това съобщение
 Re: С какво толкова Canon G3 е по-добър от G2 специално за качеството на изображение
Автор: junior   
Дата:   13-03-04 19:19

Ще ти спомена най-често казваните (за да започне дискусията):
Diagonal aberrations
barrel distortions
кофти RAW конвертиране

Re: С какво толкова Canon G3 е по-добър от G2 специално за качеството на изображение
Дата:   13-03-04 19:58

Това добре, но функциите Diagonal aberrations i Barrel distortions на хардуерно ниво ли са или софтуерно, тоест фотоапарата сам ли коригира полученото изображение или след (преди) процеса на получаване на изображението аз с някакви настройки се възползвам от тези опции ръчно.
Питам така странно защото освен с един Pentax Optio не съм снимал с друг цифров фотоапарат и бях крайно разочарован на фона на мойта Practika MTL5. Да не говорим за геометрията - под всякаква критика, та сега съм решил да взема нещо дигитално и за това задавам въпроси които принципно са ми ясни,ама за лентовите, а тези дигиталните - пълна объркация,много станаха въпросителните при тях - хем добра геометрия, хем добра динамика, хем добра разрешителна способност, хем правилно цветопредаване, хем да не е и много скъп - е па такова животно нема.За това гледам поне тези проблеми да са с минимални стойности.Бях се засилил за Panasonic DMC-FZ1, ма нещо качеството на картината не ми харесва, оставам на страна 12х и сега съм се спрял на Canon G2 ili G3, поне си мисля че някой тези двата могат да ми удовлетворят изискванията, пък и гнездо за външна светкавица си имат.
Айде да спирам, че се поувлякох:).

Дата:   13-03-04 20:35

Не бе аз ти описах недостатъците на G2,... това са му основните кусури (на изображението), които са поправени вече по-късно в G3... А за функциите - няма да почвам... то е ясно, че G3 по-модерен апарат...

Дата:   13-03-04 20:54

А колко струва G3 в България, понеже не видях по Техномаркет, Технолукс или Метро да го има.
Благодаря за вниманието все пак.:)

Дата:   13-03-04 21:49

аз не знам дали в българия още го продават по магазините, ама последно си спомням цена около 1700 лв. с ддс

Автор: Gafa   
Дата:   13-03-04 22:13

За тая цена изобщо не бихте спорили
G3:G2

Дата:   13-03-04 22:41

Никой не спори, просто си имам въпроси и търся отговори.:)

Автор: boni   
Дата:   13-03-04 23:46

Ами другото в повече при Г3 - има 4х варио.
Има Digic процесот и прави на 4мп Superfine 2.5 кад/сек до 14-15 кадъра в серия ,а на 4мп fine прави цели 30 кад в серия с 2,5 кад/сек !
Да не забравяме че дори 300Д прави само 4 кадъра в серия при 2,5 кад/сек.

Автор: msld   
Дата:   14-03-04 00:44

estestveno e che canon G3 e po-dobar ot G2 - DIGIC procesor i ,vgraden ND filter,intervalometar,funct.Save setings i tn....pri normalno snimane snimkite izglejdat s ednakvo kachestvo,G3 se spravie po-dobre pri po slojni usloviya na snimane..
vaobshte pri seriyata G Canon G3 e edin ot nay-spoluchlivite modeli....
az sum snimal i s Canon G1 i G2 i G3 i G5...
kupuvay G3!

първа  назад  1     всички  напред  последна