Автор: Pavel
Дата: 13-03-04 19:58
Това добре, но функциите Diagonal aberrations i Barrel distortions на хардуерно ниво ли са или софтуерно, тоест фотоапарата сам ли коригира полученото изображение или след (преди) процеса на получаване на изображението аз с някакви настройки се възползвам от тези опции ръчно.
Питам така странно защото освен с един Pentax Optio не съм снимал с друг цифров фотоапарат и бях крайно разочарован на фона на мойта Practika MTL5. Да не говорим за геометрията - под всякаква критика, та сега съм решил да взема нещо дигитално и за това задавам въпроси които принципно са ми ясни,ама за лентовите, а тези дигиталните - пълна объркация,много станаха въпросителните при тях - хем добра геометрия, хем добра динамика, хем добра разрешителна способност, хем правилно цветопредаване, хем да не е и много скъп - е па такова животно нема.За това гледам поне тези проблеми да са с минимални стойности.Бях се засилил за Panasonic DMC-FZ1, ма нещо качеството на картината не ми харесва, оставам на страна 12х и сега съм се спрял на Canon G2 ili G3, поне си мисля че някой тези двата могат да ми удовлетворят изискванията, пък и гнездо за външна светкавица си имат.
Айде да спирам, че се поувлякох:).
|
|