Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна
 Za Olumpus 8080-zashto tolkova go hvalite?
Автор: Bail   
Дата:   14-01-05 20:02

a pro1 na canona??? tova oli me pritesnqvat raw vremenata? vas ne vi li pritesnqva? ako iskash da snimash samo na raw malko se obesmislq?

Отговори на това съобщение
 Re: Za Olumpus 8080-zashto tolkova go hvalite?
Автор: Георги   
Дата:   14-01-05 20:08

ми 9-10 сек. писане

затова пък пали по-бързо от канона. батерията носи повече, мисля че има повече резолюция и т.н. има си сайтове за технически сравнения.

единия има едни предимства, дургия други. ти си избираш на кое държиш повече.

Автор: Canon   
Дата:   14-01-05 20:39

Георги
Ми не си сравнявал коректно батериите.
Канона с оригинална 911А държи 400 минути ~ над 6 часа! зарежда се за 2 часа.
с някаква евтина 911 е три пъти по-малко, но тя пък се зарежда за около един час ~ 1-2 бири време.

Bail
Аз съм много доволен от Про-1, има къде 10000 кадъра (барабар със снимките, дето децата ми правят с него), Снимах и с Olumpus 8080, но ако сега отново трябва да избирам, ще избера Канона отново. Има си той и кусури (потърси из старите теми), Но трепе много ДСЛР и други по моя комплексна оценка, особено, ако знаеш всичко което може.
А дали е бавен, прецени сам:
От момента на включване на апарата, еднократно снимане с максимално изтеглено варио с аутофокусиране на обекта и включително превюто за избор между RAW /JPG/изтриване/+INFO, както преглеждане в мащаб 1:1 (пиксел Образ/пиксел дисплей) във визьора е около 10 секунди.
Време за Абсолютно пълно възстановяване на снимачни параметри, включително ND, фокусно и фокусирано разстояние на обектива (хе хе много ще си мечтаят, ако я знаят тази екстра) е 5 сек. при температура 5 градуса.
С новия фърмуер на Канон, около 2 Мб.

Автор: jumbo   
Дата:   14-01-05 20:54

трепе много дслр [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]
това кърти гранитогреса пред НДК

Дата:   14-01-05 21:11

Сори,jumbo т-ва е положението. Кат не ти ти харесва, твой си проблем.
Голема наивност има около ДСЛР-те (щото не говорим за високия им клас и белите обективи), ама нейсе. Пий си бирата,а на лято, по фиести и ваканции ще си ги премерим[smile]
[beer]

Дата:   14-01-05 21:21

Каноне, преди време в спор с Кънчо беше писал на кой да вярваме на dpreview или на Кънчо на тестовете. Аз батерии не съм тествал, гледах на дпревю.

Айде да не спорим кой апарат е по-добрия? Щото е тъп спор. Има си сравнителни параметри. Няма абсолютен избор, няма перфектен избор. Има претеглени компромиси. Да ходи да чете да тества и да си направи избора си за него.

Наздраве [beer] [beer] [beer]

п.с. палене за 0.3 сек сравнявай ми ги още с 5-10 сек

Дата:   14-01-05 21:25

Canon PowerShot Pro1
BP-511A 10.2 Wh 2 hr 36 mins 265

Olympus C-8080
WZ BLM-1 10.8 Wh 5 hr 52 mins 595

The C-8080 Wide Zoom lasted for almost six hours on its BLM-1 Lithium-Ion battery. Not only was this the best performance of any of our eight megapixel group but also was the longest lasting camera we've ever tested. Sufficient to say that even if you shoot all day the C-8080 and a single battery will last and probably even into the next day

говорим за стандартни пакети, като гледам и типа батерия е на кантар. 10.2 към 10.8

айде поздрави, че ще оакаме темата в безсмислени спорове :))

Автор: Kuncho   
Дата:   14-01-05 21:48

Аз с новия си battery grip освен и по-голямата стабилност която получих при снимане ... вече навлизам във втория месец без да помириша зарядно, а кадрите, които съм изснимал са 4-цифрено число, така че... без коментар [smilie7]
А относно резолюциите... видях как беше утрепан най-ниския DSLR и то с китовата мазня, чак още ми е смешно [smilie7]
А пропо... ако ме фаните в свободно време и заложите бутилка чивас, съм навит в реални условия пак да повторя тест-а [beer] [shtrak] [smilie25]

Дата:   14-01-05 21:49

Za olito kakvo pishe:

When in TIFF mode, the camera will be locked up for about 19 seconds while the image is being written to the memory card.
In RAW mode, the delay is around 14 seconds.

Публикацията е редактирана (14-01-05 21:52)

Автор: Rebellious   
Дата:   14-01-05 21:49

Canon, на каква база правиш изводите по-горе? Би ли обяснил ако може,че така звучи доста категорично,но не съвсем аргуметирано. Имам предвид,че тук и не само тук де, никой не сравнява сериозно неща,които всъщност са от съвсем различни категории. DSLR-ите са и с по-голям физически размер матрица -> с много по-ниско ниво на шум,предлагат ИЗПОЛЗУВАЕМО високо ISО,което при много ситуации прави единствено възможно качественото улавяне на момента ,иначе недостижимо с каквото и да било друго дигитално ,по макар и много прехвалено маркетингово чудо. И още много предимства ...
Не говоря от позицията на DSLR собственик,напротив. Просто фактите са такива и аз ги приемам,независимо,че всичко зависи за какво ти е фотоапарата ,за какво мислиш,че ще го ползуваш и тогава да тръгваш да конкретизираш избора си . Когато аз избирах неотдавна, получих какви ли не съвети ,много хора ми отговориха и на мейли и тук също и в края на краищата просто се посъветвах с професионалисти-фотографи. Еднозначно ме посъветваха едно за моя казус и това бе и избора ми. Не универсален определено,но точен признавам им го впоследствие .Но това,че е мой не го прави крем дела креме и не съм тръгнал да го рекламирам по такъв абсурден начин. Извини ме,не го казвам с лоши мисли това,просто така мисля ! [beer]

Дата:   14-01-05 21:54

Кънчо,би ли дал ICQ да те питам нещо да не разводняваме тук общото пространство ?

Дата:   14-01-05 22:00

40662105
[smilie7]

Автор: TPECHAT   
Дата:   14-01-05 22:02

палищ за 0 секунди....
аз паля 300Д за 2.....
ти зумиш и фокусираш за 10 секунди...
аз за 2 за зумвам, фокусирам, снимам в RAW и гася апарата...
ти снимаш и записваш за 20 секунди...
ти си дал 1500 лв....
аз съм дал 1500 лв....[smilie21]

Дата:   14-01-05 22:04

Ти ги утепа и трите сапунери на куп бе Треснат [smilie7]

Дата:   14-01-05 22:07

да не говорим за качеството [smilie21]
ти снимаш на ниска скорост щото ако дигнеш ИСО-то над 400 сигурно ша видим кухненската мушама на баба ти [smilie21]
аз снимам на ИСО 800

ти си дал 1500 лв...
аз съм дал 1500 лв...

Дата:   14-01-05 22:10

Ok
Не знам, моята 511А държи наистина къде 6 часа при реално снимане (това е от април та досега не ме е издънвала) мога да ти я пратя.
Иначе всичките тестове на дпревюто за обектива, резолюции цветности, винетирания и прочие са си верни, аз лично пусках сравнителни тестове на 8080 и про1 (които аз съм снимал).
8080 (нов) от US на един приятел пристигна КИТ? без батерии, без сенник. Батериите са му купувани отделно, впечатлението му е ще падат бързо, но не знам как ги ескплотира/зарежда и т.н.
А колкото до времето за зареждане на 8080
Ми по-малко фърмуер - по-бързо зареждане. То и при компютрите е същото.
Не казвам че е лош апарат 8080, просто мен ме интересуват много повече показатели и възможности, отколкото 8080 ми дава.

Сега се сетих.
Има логика на канона да се изтощава по-бързо.
Има две нива на осветеност на дисплея.
Аз работя на по-ниското ниво на дисплея, Но дисплея на Канона е по-голям (и повече ток консумира). Сигурно е, че на по-високота яркост ще се изтощи по-бързо, но колко по-бързо не знам.

Дата:   14-01-05 22:12

е готиното е че на максимален зууууум си на 35 мм [smilie21]
нема се притенсяваш за ДОФ-а при малките ф [smilie21]

Дата:   14-01-05 22:14

TPECHAT, edinstveno reblcho po-gulqm i trudno vliza u joba. a i privlicha vnimanie tam, kydeto da si nezabelqzan e po-dobre.

Дата:   14-01-05 22:20

e tia drugite Pro1, Oly 8080 i te ne sa mnoo malki [smile]

ako iskash da ne te vijdat si zemi telefon s foto i se pravi che govorish [smilie21]

Автор: machine_head   
Дата:   14-01-05 22:41

ти палиш 300Д за 2.....
аз паля Д70 за 0.....

ти си дал 1500 лв...
аз съм дал 1500 лв...

[smilie19]

"Ти записа ли се в колхоза...." [smilie10]

Публикацията е редактирана (14-01-05 22:46)

Дата:   14-01-05 22:53

да де ама аз в 1500 лв включвам и обектив - големо варио [smilie21]
хехехе [smilie19]

Дата:   14-01-05 23:02

а на бас че и аз включвам обектив - още по-големо варио...

хохохо [smilie19]

Дата:   14-01-05 23:04

А на бас, че точно СЕГА на момента моа да зема чисто нов 300Дизел за 645 лева! Нито лев повече! Така че по полека с топките [smilie19]

Дата:   14-01-05 23:05

Треснат,по-скромно,бре! [smilie25]

Дата:   14-01-05 23:16

ми земи го и без пари ама 2 секунди са си 2 секунди....[smilie19]

първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна