Автор: clipse
Дата: 19-09-11 19:06
Верно, че Sony избиха рибата с тия промоции, но те са само за ограничени количества инвентар.
Като свърши стоката, ходете купувайте А33 за 800 лева...
И да, тогава цените в базара ще се вдигнат, защото, А33 си е хубава машинка и си заслужава парите, а това, че имало по-нов модел с нищо не прави А33 по-лош апарат.
Сега като Sony си пускат на безценица залежалия инвентар, та какво всички да продават за по 200 лева супер апарати ли?!
Ето, аз купих днес Canon 40D за 700 лева и считам, че съм направил добра покупка (и не само аз мисля така), нищо че за 100 лева отгоре можех да взема A33 (ако го намеря).
За един час продавача беше получил над 10 обаждания на тази цена.
Това, което искам да кажа е, че промоциите на Sony са изключение, не правило. Тия апарати не са сапунерки, нищо че сони ги третират като такива...
Не знам дали ще бъда правилно разбран, но не ми и пука особено, всеки сам си преценя откъде и какво да купи, но в случая нападките за цената не са много основателни според мен.
P.S. Ако апарата е купен на промоция, наистина не е коректно да се пуска на по-висока цена с цел печалба, но е напълно възможно човека да е дал доста повече пари за техниката (много лесно доказуемо) и затова да не му се разделя с нея за без пари.
P.P.S. Уау, сега разгледах какво се продава, ми че то А35 се продава за 1100 с обектив във фотосинтезис!
Sony правят сериозен дъмпинг като гледам. Забелязвам обаче, че само SLT-та и безогледалки са на тия страшно ниски цени. Малко ме съмнява от Sony да ги продават на загуба. По-скоро смятам, че просто им идват доста евтини за производство, защото нямат никаква механика вътре освен затвора. Нямат и оптичен визьор, който в случая на пентапризмите също е скъпичък. А и телата им са от пластмаса... (изключвам NEX-5)
Това ме кара да се замисля, колко ли точно им струва да произведат тия машинки и колко по-евтино можехме да си ги купим ако отрежем посредниците и Sony ги продава без печалба.
Публикацията е редактирана (19-09-11 19:38)
|
|