Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

forum: Фото базар - Цифрова техника
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Коника-Минолта А200-мнения
Автор: gerimo2   
Дата:   10-02-06 22:39

Ако някой има такав -моля да сподели не6то за него какви недостатъци има.Мерси

Отговори на това съобщение
 Re: Коника-Минолта А200-мнения
Автор: Viper   
Дата:   11-02-06 00:57

Един мой приятел и колега има KM A200.Снимал съм с него много пъти,апарата е страхотен - по шум не отстъпва на DSLR от класа на 300D (сравнявали сме ги с моя),изключително универсален и удобен е.Много голям плюс е Image Stabilizer-a.Има хубава оптика - снимките са детайлни,не се забелязват аберации поне в тези които аз съм снимал.Зума не е много голям(и по-добре),може да се наглася както при DSLR - с гривна на самия обектив,има гривна и за ръчно фокусиране.Прави страхотни видеоклипове с 30 кадъра в секунда.Менюто е лесно,удобно и интуитивно - свиква се много бързо.Това,което не ми допадна е,че са направили тялото много малко - губи ти се в ръцете.Ако имаш по-конкретни въпроси относно модела,питай. [smile] [shtrak]

Публикацията е редактирана (11-02-06 00:57)

Дата:   11-02-06 07:20

Мерси ,все пак.На мен ми хареса то4но това,4е е компактен.Мислех да си взема КМ 5Д,който е сериозен ДСЛ,но за моето ниво мисля,4е ще е рано за такъв апарат.Освен това се съобразявам и с факта,4е жена ми също снима от време на време,а 5Д е по-голям от главата и(със сигурност поне от мозъкът и).Абе 4овек като по4не да мисли за жена си всичко отива по дяволите!?!Иначе четох,някъде, че имал проблеми с автофокуса при по-тъмно,и 4е нямал ламп-систент за фокуса,поради което правел грешки.И освен това , 4е изображенията му били малко"меки"( в смисъл не толкова резки).Имаш ли ти такива впечатления? Мерси предварително!

Автор: PeterPAN   
Дата:   11-02-06 11:12

Аз имам такъв и съм много доволен, също смятам че по много малко неща отстъпва на ДСЛР, а даже има и много предимства пред тях, разбира се за какво ще го използваш все пак!

Голямо предимство е компактния размер и обектива 28-200 ф2.8 ф3.5 и Стабилизираната матрица

достатъчно бърз е при нормално осветление,

при слабо осветление автофокуса м у е изключително бавен (2-3) сек. но е много точен и не прави грешки ако фокусира!

при слабо осветление аз снимам с външна светкавица и изцяло на ръчни настройки и ръчен фокус използвайки ДОФ фактора и нямам грижа с този трик става по бърз от 300Д при всички случаи и през визьора гледам само за композиция на кадъра!

пускал съм доста теми търси за КМ А200 с търсачката, не ми се повтаря пак!

Аз съм изключително доволен до сега съм имал много възможности да го продам ма не съм го направил още и ще си го ползвам!

Иначе бях много навит на КМ 5Д, но не си струва в моя случай нищо качественно ново няма да постигна ако го сменя предпочитам да изчакам 1,2 год и тогава да си зема нещо ново което ще е коренно по добро!

Снимал съм и с Никон Д70 и с Канон 350Д и не съм много впечатлен!

пусни едно съобщение на p.petrov bultex.bg и ще ти пратя снимки правени със статив с Никон Д70 и КМ А200 при едни и същи настройки на Приоритет на бленда (5.6) при доста слабо осветление(в промишлено хале) без светкавица да прецениш сам!

просто това е един от малкото апарати който си заслужава всяка една стотинка от цената, стига да знаеш как да го използваш!

Виж профила ми всигки снимки са правени с него! има едно цвете на което са дадени данните за снимани снимано е от ръка на майтап, просто си щраках да видя какво ще се получи, нека някой с друг апарат 300Д, 350Д или какъвто си иска да го повтори при същите настойки и от ръка, при доста слабо осветление , беше доста късно вечер, малко преди стъмняване!(стабилизатора работи перфектно(мисля че на 1/15 беше снимано) докато с 350Д трябва да снимаш минимум на 1/100 1/120 да излезе снимка без размазване!

Айде успех, нема да съжеляваш!

Трябва да ме земат за реклама на А200 тея от ИДС[smilie5]

Дата:   11-02-06 14:01

Страшен си! Пусни някоя снимка на gerimo2@yahoo.com.Навил съм се на тоя апарат Сигурно ще играя на търг утре за него в Германия.Там гаранцията е 2 години.

Автор: PeterPAN   
Дата:   11-02-06 17:11

poluchi li snimki ot KM A200 i D70, che sum na drug komp i nemam Outlook a web meila nesto se buzika!

Дата:   11-02-06 19:11

Получух ги ,мерси.

Автор: ivannn   
Дата:   13-02-06 16:10

повече от 1 година отлагах покупката (по различни, най-често финансови причини). обаче скоро се сдобих с а200 и направо съжалявам, че толкова време съм го отлагал. отлична камера и доста малка - има и по-добри и по-скъпи модели, но тази и много универсална и с невероятно добро качество. препоръчвам [smilie24]

Автор: simbon4o   
Дата:   13-02-06 17:58

на мен ми се стори бавна и затова не купих нея:)

Дата:   13-02-06 19:15

Тези дни изчетох към 50 теста на тази и подобни камери.Първи извод-няма идеална камера,която да не е ДСЛ,втори извод-отношение цена / качество е най-добро при А200,трети извод-тук се продава доста по-скъпо от Германия( там съм я намерил чисто нова с 2 години мездународна гаранция,която естествено у нас НЕ важи, за 419 евро с ДДС).Сега проучвам въпроса с митото.Ако някои знае подробности-да пише.Мерси.

Дата:   13-02-06 19:17

Апропо,ако някой ми предложи тази камера нова с гаранция до 1000 лв-купувам я веднага,стига да е чисто нова...

Дата:   13-02-06 19:22

http://www.geizhals.at/eu/a.......htm-тук за цените на А200

Автор: Neli78   
Дата:   14-02-06 08:57

gerimo2, цената в IDS не е ли същата?
какво означава 'международна гаранция' - че ако се развали, ще трябва да я пращаш в чужбина?

simbon4o, FZ30 по-бърз от А200?[smilie10]

Дата:   15-02-06 22:10

Ами има сериозни разлики в цените.А200 струва 419 евро плюс 7 евро доставка в Германия.Т.е. около 800 лв.Обаче брат ми живее там амнайсет години вече и ще ми я донесе като личен апарат без мито.Последното,за което съм се запалил е 5Д с китовия и един до 300 мм(оригинални на Минолта) ,заедно с 1ГБ компакт флаш ,заедно с втори акумулатор ,заедно снякаква си чанта-650 евро, т.е 1300 лв с пратката до вкъщи(у брат ми).Големият обектив струва отделно към 280 евро(тук не съм много сигурен,щото цитирам по памет),картата е 80 скоростна и сструва около150 лв,чантичката струва около 40 лв,вторият акумулатор струва около 40 лв.Та какво излиза:все едно си купуваш 5Д с малкия китов обектив за...520 лв!!!?!!!Гаранцията е 2 години международна,което значи....,че НЕ важи само у нас!!!Кога ли ще влезем у Европата?Иначе брат ми си идва 3-4 пъти в годината.Абе, човек да чука на дърво.Всички тези цени ,които Ви цитирам са екстремно low.Дал съм от кой сайт.Благодаря на " dany.7"за съдействието!

Дата:   15-02-06 22:21

Ако допускам грешки при писането,моля за извинение,ама много ми е трудно да пиша на кирилица.Даже нямам такава на клавиатурата,та това го писах 3 минути.Мерси!

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Секция Базар има нов софтуер, който е официален. След дата 20.11.2012 г. няма да може да пишете тук, в старата версия.

Използвайте новият софтуер, като преди това прочетете правилата за него:
НОВА СЕКЦИЯ БАЗАР