Автор: Fortish
Дата: 28-06-10 01:09
Разпродавам си всичко - снимки ТУК
1. Canon 400D – Закупен от България със следи от употреба по едно от копчетата на панела, крачето на светкавицата и др. обичайни, виж снимките, пазен, не е изпускан, на кадри не знам точно, но като си ровя из снимките намирам по 3 различни кадъра с един и същ номер и си мисля брояча да е превъртял 3 или 4 пъти- цена: 400лв.
Комплект към фотоапарата :
USB кабел
Оригинално зарядно
Оригинална батерия - разреждана по-скоро за профилактика около 10-на пъти за 2 години.кутия книжки
При интерес ще пратя снимки - гумата на визьора я изгубих и сегашната е неоригинална. Има следи по копче на панела - полуизтрито. Става за 2-ро тяло или като за начално оборудване- цената търпи корекции в разумни граници. ПРОДАДЕН
=================================================================================================
2.Обектив Canon EF-S 60mm f/2.8 Macro с оригинални капачки и книжка. Обективът е в перфектно състояние с минимални следи от употреба. - ЦЕНА: 575лв.
3.Обектив Canon EF-S 18-55 IS Made in Japan закупен преди 1-2 месеца от съфорумец, снима отлично.Подарък сенник EW-60C - неоригинален - ЦЕНА: 150лв. ПРОДАДЕН
4.Обектив Sigma 18-200mm f3.5-6.3 DC OS за Канон - ползван с УВ филтър, с обичайни следи от употреба, капачки, сенник, гумените пръстени побеляха от потта прдполагам и при опит за почистване единият се отлепи на около 1/4 -1/3 от обиколката - не е фатално но се усеща като се пипне, че има надигане. ЦЕНА 400лв. Цената търпи коментар в разумни граници особено ако се комбинира с филтри или тяло. Идеален за туристически цели.- ПРОДАДЕН
===================================================================================================
5.Обектив Cosinon М42, 35mm/2.8 много запазен, аз когато го придобих си имаше чисто нова лепенка "Passed", да съм направил 100-на снимки с него, има си глухарче с чип със задна капачка. Има и предна капачка, която май не е неговата и за да не хлопа съм поставил "уплътнение" Чипът е програмируем от тялото. Настроен е да показва в екзифа 35/2.8. Може да се купят и отделно, мога да препрограмирам чипа по желание на купувача. Разполагам и с инструкции на английски - лесно е. Може да се променя и фронт и бек фокус, т.е. да се напасва обективът към съответното тяло ако има разминаване в потвърждението. Може да се преминава от AF към MF и обратно. Фокусът се движи плавно (мазно) без никакви следи от разхлопване. ЦЕНА: 35мм/2.8 - 90 лв. , преход с глухарче - 60 лв., Заедно за 140 лв - ПРОДАДЕН.
6.Обектив Cosinon М42, 55мм/2.8 - с автоматична бленда, ако ще се ползва преходник, трябва да има борд за притискане на лостчето на блендата. Има кусур, падна му едно ограничително болтче, което спира развиването на предните лещи и разделянето му на 2 части. Изгубен е и гуменият пръстен на фокусиращия ринг. за сметка на това си има UV HOYA 49mm с вграден гумен сенник. Фокусът се движи плавно (мазно) без никакви следи от разхлопване. Иначе си бачка добре, няма проблеми с оптика или механика - има странно боке, което мен лично много ме кефи - снимка, която съм паравил специално заради бокето - https://photo-forum.net/i/...... ЦЕНА: 70 лв. - ПРОДАДЕН.
7.Обектив Cosinon, М42 135мм/2.8 - леки следи от употреба по ринга за фокуса, работи си чудесно. Има си глухарче с чип със задна капачка Чипът е програмируем от тялото. Настроен е да показва в екзифа 135/2.8. Може да се купят и отделно, мога да препрограмирам чипа по желание на купувача. Разполагам и с инструкции на английски - лесно е. Може да се променя и фронт и бек фокус, т.е. да се напасва обективът към съответното тяло ако има разминаване в потвърждението. Може да се преминава от
AF към MF и обратно. Фокусът се движи плавно (мазно) без никакви следи от разхлопване. Също има боке, което не се среща много често - снимка, която съм правил специално заради бокето - текст ЦЕНА: 135мм/2.8 - 90 лв. , преход с глухарче - 60 лв., Заедно за 140 лв - ПРОДАДЕН.
Още една снимка с макропръстени, ама с кой от последните два обектива е забравих - https://photo-forum.net/i/...... , май с 55/2.8.Снимки с и на Cosinon-ите цял размер са ТУК
. Правени са в дъждовно време и на високо ИСО. Ако има слънце бокето е страхотно.
===================================================================================================
8.Китайска батерия ползвана за основна - издържа почти колкото оригиналната - ЦЕНА: 10 лв.
9.Китайска батерия, ползвана за резерва, разреждана 1 или 2 пъти за 5-6 месеца - ЦЕНА: 15 лв.
10.SanDisk Extreme III CF 2GB - ползвана като основна - ЦЕНА: 30 лв. ПРОДАДЕНА
11.SanDisk Extreme III CF 4GB - ползвана като допълнителна - ЦЕНА: 80 лв. ПРОДАДЕНА
12.Kingston CF 8GB - ползвана няколко пъти ( да речем 10-на ), закупена от МОЛ - ЦЕНА: 30 лв. ПРОДАДЕНА
13.A-Data CF 8GB - нова, неразпечатана, закупена от МОЛ, носена от мен като резерва по екскурзии - ЦЕНА: 30 лв. ПРОДАДЕНА
14.Зарядно за автомобил за батерия NB-2L - Става и за контакт, но щепселът е американски стандарт и е необходим преходник - употребявано няколкко пъти - ЦЕНА: 10 лв. ПРОДАДЕНО
15.Зарядно за автомобил за батерия NB-2L - Става и за контакт, но щепселът е американски стандарт и е необходим преходник - ново - ЦЕНА: 15 лв.
16. Дистанционен спусък китайски, JJC RM-E6. ЦЕНА: 10 лв. ПРОДАДЕН
17. Макро мехче на М42 купувано от съфорумец - почти ново Made in G.D.R. - ЦЕНА: 40лв. - ПРОДАДЕН.
18. Фото банка - устройство за "разтоварване" на карти със снимки върху хард диск. Има си зарядно и кабелче за USB. Изгубени 2 винтчета на капака на хард диска, подобни са на винтчетата от старите аудио касети. Продава се без хард диск - ЦЕНА: 30 лв.
19. Филтър - KENKO UV 72 mm - нов, неразпечатан - ЦЕНА 30 лв.
20. Филтър - HOYA UV 72 mm HMC SUPER Multicoated двустранно покритие- употребяван, като ТОЗИ, но по-старата версия, без "Pro1", кутийката е пукната - ЦЕНА 40 лв.- ПРОДАДЕН
21. Филтър KENKO CPL PRO1D 72 mm WideBand става за широкоъгълни обективи - ей ТОЗИ - употребяван - ЦЕНА 80 лв.- ПРОДАДЕН
22. Преходник М42 към ЕОС със платка за потвърждение на фокуса, може да се препрограмира от тялото, разполагам с инструкции на английски, лесно е. могат да се променят данните в екзифа , фронт и бек фокус ауто/мануал моде и други. - ЦЕНА: 60 лв - със задна капачка ЕОС - ПРОДАДЕН
23. Преходник М42 към ЕОС със платка за потвърждение на фокуса, може да се препрограмира от тялото, разполагам с инструкции на английски, лесно е. могат да се променят данните в екзифа , фронт и бек фокус ауто/мануал моде и други. - ЦЕНА: 60 лв.- със задна капачка ЕОС,- ПРОДАДЕН
========================================
НОВО!
24. EF-28мм/1:2.8 с предна и задна капачка безпроблемен, снимки ТУК- ЦЕНА 250 лв. ПРОДАДЕН
25. Обектив на резба M42 - WELTBLICK AUTO TELE 135mm,1:2.8 Made in Japan, чисти лещи, снима си перфектно, лостчето за ръчна-автоматична бленда не се показва, не знам по каква причина, може да е нарочно за да се ползва със преходници без борд за притискане на лостчето, мек рисунък, ламелите са специално нагласени за намаление на многоъгълното боке при свита бленда - виж снимките, без капачки, снимки на обектива ТУК - 50 лв. ПРОДАДЕН
Понеже са много неща, а и ще добавям още, разчитам на снизхождение ако омотам нещо :)
За пазарлъци на ЛС
За въпроси - тук
Публикацията е редактирана (22-08-10 16:47)
|
|