Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

forum: Фото базар - Цифрова техника
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Не напълно функциониращ Тамрон 18-200
Автор: Iguasu   
Дата:   15-06-10 21:59

Купен преди 2-3 месеца от съфорумец, напълно работещ до преди няколко дни. Внезапно ми изписа Error01. Фокусира, потвърждава фокуса и прави снимката, но после вместо да я покаже, на дисплея се появява съобщението. Като изключа и пак включа камерата, мога да си разгледам заснетия кадър. Това го прави с моя Канон 450Д. Пробвах обектива и на един 350Д, но там пък е пълен мъртвец, нищо не прави, директно си изписва Error99. Почистването на контактите не даде резултат.
Носих обектива за дефектация, всичките му гъвкави кабели са наред, няма прекъснат. Явно някакъв сигнал се губи след като направи снимката и затова ми дава съобщението за грешката.
Продавам го за резервни части - могат да му се ползват кабелите, оптиката и корпуса са безупречни. Има си сенник, капачки. Може двама-трима съфорумци да си го "поделите", на кой каквото му трябва.
Ако в БГ имаше нормален сервиз, нямаше да го продам, защото съм доволна от резултатите с него, може и по-добра бройка да съм случила. Но като чета какви са ми вариантите - ЛАС или ВИП "Трейдинт" и отзивите за тях, не ми се ще да губя време и нерви.
Също приемам и съвети за евентуален ремонт, но не скъп, не държа да го продавам непременно. Но така просто да стои в шкафа, също не ме устройва.

Предлагайте адекватна цена или ми дайте идея какво да го правя.
Благодаря за вниманието.

Отговори на това съобщение
 Re: Не напълно функциониращ Тамрон 18-200
Автор: toplomer   
Дата:   15-06-10 22:11

Не го продавай защото ще бъде на безценица, а потърси в нета за тази грешка.Ето какво откривам на прима виста
http://www.gadgetvenue.com/canon-error-99-firmware-update-....../

Дата:   16-06-10 07:33

В нета открих какво пише за грешките, само това чета тия дни[smilie5] , но аз не мога да го поправя?
Естествено, че ми е кофти да пускам обектива на безценица, след като го ползвах едва за 100 кадъра, но какъв ми е варианта?
Докато Тамрон не си уреди сервиза в България, тази марка престава да съществува за мен.

Автор: GOSPODIN   
Дата:   16-06-10 10:52

Извод : НЕ си купувайте обективи, различни от марката на апарата ви. [shtrak] [beer]

Автор: nikel   
Дата:   16-06-10 11:11

А защо не го занесеш на Зентекс за ремонт?
Всички са много доволни от този сервиз, включително и аз. Там се ремонтира предимно Канон, но нищо не ти пречи да звъннеш един телефон на Николай Георгиев и да го попиташ за твоя случай
Зентекс: ...... [smilie3]

Дата:   16-06-10 11:45

GOSPODIN, тези грешки се получават и с фирмените обективи, разликата е, че там си дал доста повече пари [ezik]

Изводът е друг - купувайте си обективи, чийто сервиз е надежден, защото всичко рано или късно се скапва и опира до сервиз.

nikel, благодаря - Зентекс май не се занимава с Тамрони (от едни други теми във форума го попрочетох, че отказвали), пък и не съм от Софето...

Дата:   17-06-10 17:00

[smilie8]

Автор: guciguci   
Дата:   17-06-10 17:20

Имах такъв случай с една Сигма. Тя обаче беше за фулфрейм. Като я сложех на лентово тяло ,си снимаше нормално,като я сложа на 40Д-то трябваше след всеки кадър да изключвам и включвам апарата. Тъй като кропските Сигми могат да се слагат и на фулфрейм тела,пробвай дали не е възможно и с Тамрона. Ако се завие байонета,виж как ще се държи там. Ако е наред,значи е от платката,трябва да се препрограмира.
Обае тогава пак стигаме до момента,че в България това се прави..... никъде. [smilie5]
Ама ,ако работи на лента,ще можеш да го продадеш по-лесно.

Публикацията е редактирана (17-06-10 17:22)

Автор: etoshev   
Дата:   17-06-10 17:40

При сигмата е друго...ако е по-стар модел на лентово тяло си снима без проблем, за цифрови тела може да се подмени чипа ако въобще има наличен още.
Тамрона,най-вече 18-200 основно страда от лентовия кабел, но като са и казали че е друго...може и така да е.

Дата:   17-06-10 17:53

Кабелите са си в ред. Обективът си работи и снима с моя канон, просто като трябва да покаже снимката, не го прави. Чип ли се е сдухал някакъв...
Четох, че се оплакват от Тамрон 17-50, който на 20Д си работи, а сложен на 40Д изписва грешка и го отдават на някакви стари чипове, които не комуникират с новите тела. Ама моят си работеше, случаят е друг.

Публикацията е редактирана (17-06-10 17:56)

Автор: realnoncho   
Дата:   17-06-10 18:26

Щом дава различни резултати/грешки на различни тела пробвай на по-ново 500/550Д.

Дата:   17-06-10 18:38

realnoncho, и кат пробвам какво? Ново тяло ли ще си купя?
Продавам го като дефектен, за части, ако на някой му трябва, да свирка,
аз вече съм си поръчала друг обектив.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Секция Базар има нов софтуер, който е официален. След дата 20.11.2012 г. няма да може да пишете тук, в старата версия.

Използвайте новият софтуер, като преди това прочетете правилата за него:
НОВА СЕКЦИЯ БАЗАР