Автор: philipz
Дата: 05-07-09 13:28
Не смятам че си нахален и за сега не оттеглям обявата. Благодаря ти за мнението. Аз много се чудих какво да правя преди да предприема тази стъпка.
Преди да взема Пентакса четох из нетя и попадах само на положителни мнения. Като отидох в магазина да го купувам и направих няколко снимки отново бях приятно впечатлен особено от системата за стабилизация. След това започнах да откривам неща които не ми харесват и се оказа че за тях е писано, само че можеш да ги намериш ако конкретно ги търсиш. Преди една седмица ми дадоха един D90 и всички неща които ме мъчеха с Пентакса липсват като проблем при Никона, въпреки че е по-нисък клас, но на по-висока цена.
K20D има екстри които липсват на D90, като системата за стабилизация в тялото, скачащо огледало и снимка след 2 сек, автоматична снимка при обект на фокус, по-лесната работа с менютата, в пъти по-лесен баланс на бялото, микрокорекция на фокуса, възможност за ползване на аналогови обективи в това число и потвърждаване на фокус, по-удобно за хващане тяло, по-висока резолюция. Още нещо което го има при К20Д, а липсва при Д90 - pixel mapping в апарата - софтура намира дефектните пиксели и в jpg снимките ги няма. На Д90 имаше 2 пиксела които се виждат и още няколко които се откриват със софтуер, но за тях не съм казал на собственика за да не ги намира винаги. В началото и К20Д имаше такива, но след това от Фотопавилиона ми показаха как да ги оправя.
Вероятно щях да се примиря, ако не ми бяха дали Никона и щях да търся начин да заобиколя това което ме мъчеше.
Поне засега не оценявам загубата на 1000 лв. Надявам се да успея да го продам. Времето ще покаже, въпреки че нямам много търпение.
Публикацията е редактирана (05-07-09 21:39)
|
|