Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

форум: Фото базар - Цифрова техника
 първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна
 За триене.
Автор: philipz   
Дата:   29-06-09 23:23

Подробности в следващия пост

Отговори на това съобщение
 Re: Обективи и принадлежности
Автор: guciguci   
Дата:   29-06-09 23:40

[smilie18] Ostavi za utre .

Re: Обективи и принадлежности
Дата:   29-06-09 23:46

Продават се:

1. Обектив Sigma 18-200mm f/3.5-6.3 DC с UV филтър без забележки, с всички принадлежсности предна и задна капачки, кутия и книжки на 700 кадъра ако това има значение за някой, минал настройка в сервиза на Сигма. Купен от Фотопавилион на 9 май 2009 в гаранция. Продаден

2. SMC FA 50/1.4 с UV филтър Tyffen HAZE-1 в идеално състояние, с всички принадлежсности предна и задна капачки, кутия и книжки. Продаден.

3. Дистанционно Pentax Remote Control F. С нов собстеник

Причина - минах на Никон.

Намирам се в София, а позиция 1 може да се види във "Фото павилион" на бул. Арсеналски N7

За връзка - лични.

Публикацията е редактирана (27-10-09 11:20)

Re: К20D, oбективи и принадлежности
Автор: spa   
Дата:   30-06-09 01:35

Каква загуба на пари е това наливане от една марка на друга. Поне да беше поснимал с нещо качествено на пентакс. Успех с продажбата де :)

Автор: boncho_marinov   
Дата:   30-06-09 10:43

[smilie24]

Автор: peter_s   
Дата:   30-06-09 11:12

л.с.

Автор: vaslav   
Дата:   30-06-09 12:36

Позиция 3. SMC FA 50/1.4 гаранционен ли е?

Дата:   30-06-09 17:35

Нещата които имат гаранция съм ги написал. Не позиция 3 е купен от човек и е без гаранция.

Дата:   03-07-09 09:33

[smilie24]

Автор: vector85   
Дата:   03-07-09 13:37

Писах ти ЛС. Защо не ми отговори на питането?

Автор: borgot   
Дата:   03-07-09 19:29

Имаш ЛС

Дата:   03-07-09 23:01

До vector85
В обявата е написано:
"5. До седмица пристига 45 Split Focus Screen Pentax K10D K20D и O-ME53"

Как да ти отговоря за нещо което още не е при мен?

Публикацията е редактирана (11-07-09 19:59)

Автор: Bumerang   
Дата:   04-07-09 16:09

За т.2 Как става настройката към тялото и значи ли че за моето тяло ще изисква допълнителна настройка?[smilie7]

Дата:   04-07-09 16:41

Най-вероятно след като обектива вече е настроен в сервиза на Сигма в София няма да има нужда. АКО има нужда от допълнителна настройка тя става през потребителското меню Select [35. AF Adjustment] in the [A Custom Setting]

П.С. Видях че ти снимаш с К200Д - за него незнам дали има в потребителското меню микронастройка на фокуса, но ако там няма в мрежата има информация как се отключват допълнителните настройки. Ако не ти се занимава пак повтарям - отиваш на "Ангелов връх" 8 и след един час си готов.

Публикацията е редактирана (04-07-09 16:46)

Автор: kolcho   
Дата:   04-07-09 17:44

Смяната на система два месеца след покупката й е скъпо удоволствие.
Предстои ти да го разбереш.....

Автор: ptizelov   
Дата:   04-07-09 20:15

евала [smilie24]

Публикацията е редактирана (04-07-09 20:16)

Автор: Нели   
Дата:   04-07-09 22:07

[smilie24]

Дата:   05-07-09 01:11

Човек се учи докато е жив, а някой уроци излизат скъпo - C'est la vie[smile]

Дата:   05-07-09 12:21

philipz написа:

> Човек се учи докато е жив, а някой уроци излизат скъпo - C'est
> la vie[smile]
.............................

С риск да бъда нахален - ще ти препоръчам да оттеглиш офертата. Уверявам те, че като любител, с Никон няма да можеш да направиш нищо по-добро, отколкото с Пентакс. Ако 1000 лева са от значение за теб - запази си Пентакса !
Е, ако имаш пари и загубата им не те вълнува особено - сменяй[smilie3]
Успех[smile]

Дата:   05-07-09 13:28

Не смятам че си нахален [smile] и за сега не оттеглям обявата. Благодаря ти за мнението. Аз много се чудих какво да правя преди да предприема тази стъпка.
Преди да взема Пентакса четох из нетя и попадах само на положителни мнения. Като отидох в магазина да го купувам и направих няколко снимки отново бях приятно впечатлен особено от системата за стабилизация. След това започнах да откривам неща които не ми харесват и се оказа че за тях е писано, само че можеш да ги намериш ако конкретно ги търсиш. Преди една седмица ми дадоха един D90 и всички неща които ме мъчеха с Пентакса липсват като проблем при Никона, въпреки че е по-нисък клас, но на по-висока цена.
K20D има екстри които липсват на D90, като системата за стабилизация в тялото, скачащо огледало и снимка след 2 сек, автоматична снимка при обект на фокус, по-лесната работа с менютата, в пъти по-лесен баланс на бялото, микрокорекция на фокуса, възможност за ползване на аналогови обективи в това число и потвърждаване на фокус, по-удобно за хващане тяло, по-висока резолюция. Още нещо което го има при К20Д, а липсва при Д90 - pixel mapping в апарата - софтура намира дефектните пиксели и в jpg снимките ги няма. На Д90 имаше 2 пиксела които се виждат и още няколко които се откриват със софтуер, но за тях не съм казал на собственика за да не ги намира винаги. В началото и К20Д имаше такива, но след това от Фотопавилиона ми показаха как да ги оправя.
Вероятно щях да се примиря, ако не ми бяха дали Никона и щях да търся начин да заобиколя това което ме мъчеше.
Поне засега не оценявам загубата на 1000 лв. Надявам се да успея да го продам. Времето ще покаже, въпреки че нямам много търпение.

Публикацията е редактирана (05-07-09 21:39)

Автор: adept   
Дата:   05-07-09 14:09

Това е най-вярното,човек трябва да има конфорт с това с което снима.
Всяка система има предимства и недостатъци.
Мен Никон не ми е удобен,което съвсем не означава,че не са отличен избор!

Автор: mbs   
Дата:   05-07-09 15:00

Съзнавам, че това не е форум, а базар, но... все пак - инструментът си е само инструмент. Трябва да му посветиш време и то не малко. Иначе ще излезе, че продаваш нещо, на което не си стигнал до предела на възможностите, особено като оптика. Сигурен съм, че ако инвестираш тези 1000 лв в DA 70 или FA 77 или DA* 50-135 вместо да ги хвърляш на вятъра, ще прогледнеш, както много други в положение като твоето. Вземи под наем това, което си си харесал - поснимай и с него. Сравни го на място. И гледай да не стане като с предишното, защото нещата не опират само до ергономия и врътки. Резултатът също е важен, ако не и... най-важният.

Дата:   05-07-09 18:44

philipz написа:

Преди една седмица
> ми дадоха един D90 и всички неща които ме мъчеха с Пентакса
> липсват като проблем при Никона, въпреки че е по-нисък клас, но
> на по-висока цена.
....................................

Така и така се заприказвахме - можеш ли да си по-конкретен за тези предимства на деветдесетката?
Просто съм любопитен[smile]

Автор: harp   
Дата:   05-07-09 19:53

Може да не му е мястото тук, но и аз искам да попитам нещо. Когато е купувана тази система на Пентакс, каква е била целта? Замяна на апарат от по-нисък клас, за да бъдат разширени техническите възможности ли? Моля колегата да каже любител ли е, или е купил техниката с определена цел като професионалист? Питам, защото и аз като че ли се ориентирам към Пентакс и бих искал да знам, дали конкретната конфигурация е закупувана с конкретна цел и се оказва, че не става за нея, или просто Пентакс наистина са по-долу от съответните си аналози от други марки.

Автор: Bumerang   
Дата:   05-07-09 20:22

Ще е малко трудно да се докаже колко "по=долу" е Пентакса от съответния клас други марки[smilie7]

първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Секция Базар има нов софтуер, който е официален. След дата 20.11.2012 г. няма да може да пишете тук, в старата версия.

Използвайте новият софтуер, като преди това прочетете правилата за него:
НОВА СЕКЦИЯ БАЗАР