Автор: alffastar
Дата: 26-05-09 12:55
Искам да изразя мнение за продавача ivossss. Ще се опитам да бъда максимално обективен (идва от обективизъм, не от обектив ;) )! На 25 май закупих от него обектив никон 18-70. Обективът се продаваше заедно с Д40 и обявената му цена беше 280 лева (като част от кита, обаче). Аз му казах, че ще му платя 330 лева, ако наистина обективът е запазен и в добро състояние за да ми го продаде отделно. Видяхме се, обективът беше запазен, лещите не бяха надраскани. Изтествах го на различни бленди и приближения. Не показа проблеми, беше остър и го купих. На следващата сутрин рано-рано поснимах с него на балкона. Тогава, съвсем случайно, установих механичен проблем – при фокусиране от много близо на много далече, нещо в обектива скърцаше достатъчно силно за да ме притесни. Това ту се проявяваше правеше, ту не. Обадих се на продавача, видяхме се и успях да му демонстрирам проблема. За моя голяма изненада, продавача ми заяви, че той гаранция не е давал и ако не ми харесва да го продам на друг. Не ми върна парите!
Искам да изразя пълното несъгласие с тази постъпка. Платих 50 лева над обявената цена за обектив без проблеми!!! Направил съм доста продажби и има добри отзиви за мен във форума. Не смятам, че взаимоотношенията между хората, които продават тук трябва да са меркантилни и да наподобяват тези от 3 група в детската градина!!!
В крайна сметка, изразеното ми мнение не е само принципно, но е и също насочено срещу потребителя ivossss. Бъдете внимателни като пазарувате от него!
|
|