Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

форум: Фото базар - Цифрова техника
 първа  назад  1  2  3  4     всички  напред  последна
 Относно една моя покупка от ivossss
Автор: alffastar   
Дата:   26-05-09 12:55

Искам да изразя мнение за продавача ivossss. Ще се опитам да бъда максимално обективен (идва от обективизъм, не от обектив ;) )! На 25 май закупих от него обектив никон 18-70. Обективът се продаваше заедно с Д40 и обявената му цена беше 280 лева (като част от кита, обаче). Аз му казах, че ще му платя 330 лева, ако наистина обективът е запазен и в добро състояние за да ми го продаде отделно. Видяхме се, обективът беше запазен, лещите не бяха надраскани. Изтествах го на различни бленди и приближения. Не показа проблеми, беше остър и го купих. На следващата сутрин рано-рано поснимах с него на балкона. Тогава, съвсем случайно, установих механичен проблем – при фокусиране от много близо на много далече, нещо в обектива скърцаше достатъчно силно за да ме притесни. Това ту се проявяваше правеше, ту не. Обадих се на продавача, видяхме се и успях да му демонстрирам проблема. За моя голяма изненада, продавача ми заяви, че той гаранция не е давал и ако не ми харесва да го продам на друг. Не ми върна парите!

Искам да изразя пълното несъгласие с тази постъпка. Платих 50 лева над обявената цена за обектив без проблеми!!! Направил съм доста продажби и има добри отзиви за мен във форума. Не смятам, че взаимоотношенията между хората, които продават тук трябва да са меркантилни и да наподобяват тези от 3 група в детската градина!!!

В крайна сметка, изразеното ми мнение не е само принципно, но е и също насочено срещу потребителя ivossss. Бъдете внимателни като пазарувате от него!

Отговори на това съобщение
 Re: Относно една моя покупка от ivossss
Автор: Petri   
Дата:   26-05-09 13:06

Неприятна ситуация...

Автор: slickie   
Дата:   26-05-09 13:52

Ще знаем. Мерси за инфото!

Автор: sen_shui   
Дата:   26-05-09 14:01

[smilie23] За 1 ден [smilie23]

Автор: guciguci   
Дата:   26-05-09 14:20

Брейй,имало и мошеници във форума. Не стига,че продава повредена стока,ами те съветва и ти да направиш същото.
Хубаво е да има такива теми,но сега този тарикат ще си смени ника и пак ще си продава. [smilie23]

Автор: ivan.draganov   
Дата:   26-05-09 14:36

Настоявай да му го върнеш ,или да го сервизира обектива ! Гадна работа .....[smilie23]

Автор: papito82   
Дата:   26-05-09 14:38

guciguci e mnogo prav 6e smeni....i.....

Автор: CanoniO   
Дата:   26-05-09 14:39

Изтествах го на различни бленди и приближения. Не показа проблеми, беше остър и го купих.

Неприятна ситуация, но след тестване, почти на всеки продавач в тоя форум ще му е все тая за твоите проблеми. Представи си, че наистина проблемът се е появил при теб и той не знае за него. Първото което ще ти каже, е че затова е дошъл да тествате, защото е сигурен, че всичко е наред.

Публикацията е редактирана (26-05-09 14:39)

Дата:   26-05-09 14:54

Вижте, по принцип, аз пускам изразеното принципно мнение главно заради собствените си разбирания. Напълно ми е ясно, че като си го изтествал и ... оправяй се. Само че, ми се иска в този форум да не е така, особено когато може да се прецени реално. Т.е. да се постъпва човешки и според ситуацията. Простт ми стана болно, след като аз се опитвам да съм винаги по-коректен от нормалното. Та това си е мое виждане. Всеки да си прецени за себе си дали го споделя и дали да се доверява на въпросният човек. Аз не знам, дали ivossss е знаел за установения от мен проблем, но в случая при неговия отговор и поведение, честно казано, това няма значение.

Автор: guciguci   
Дата:   26-05-09 14:57

Ааа,не бе,не е знаел... [smilie18]
И това,което казва CanoniO не е вярно,че на всеки тука му е все едно като си купил вече. Това звучи доста гадно. Демек на....х ти го вече,сега се оправяй. Прилича ми малко на автосалон...[smilie18]

Публикацията е редактирана (26-05-09 15:00)

Автор: burnmaster   
Дата:   26-05-09 15:23

Нито ти можеш да докажеш че си купил дефектен обектив ,нито продавача може да докаже че си го изпуснал след като си го взел.
Именно за това когато нещо се взима се тества подробно и ако ти харесва плащаш.За да няма после недоразумения.
Сега и двамата може да твърдите че за проблема е виновен другия,и двамата ще сте прави ,или и двамата сте измамници.

Дата:   26-05-09 15:25

Аз не искам и не мога нищо да докажа. Ако можех да докажа - щях да си взема парите и да върна обектива. Аз просто разказвам, не доказвам. Правя го заради себе си. Не искам да доказвам нищо...

Автор: ivossss   
Дата:   26-05-09 16:34

alffastar, ако имаш възможност, сложи обектива на някое друго тяло и пробвай, защото си пропуснал да споменеш че днес сутринта го сложихме на моето тяло и не скръцна! Възможно ли е да има проблем при подаването на ток към мотора на обектива, може би от батериятат ти, и нещо да не му харесва, нямам идея. Мотора мисля че е стъпков, съответно при определени обороти при определен подаден ток мотора може да издаде този иманно звук, когато се разкарва по целия диапазон на фокуса. Това е което ми идва на ум.

По повод моето решение, то се базира на логииката на burnmaster.

Дата:   26-05-09 16:52

Нищо не съм пропуснал да спомена - казах, че ту се проявява, ту не! Това, че при твоето тяло не се прояви за 1 минута тест, нищо не значи! Достатъчно беше, че го чу при мен. Като видя, че при мен има проблем и не ми се е случвало на нито един от другите 10 обектива, с които съм снимал, какво има да разсъзждаваш откъде идва проблема. Проблем има ли - има, обективът ти от вчера откак съм го купил не съм го наранил въобще, т.е. на мен този обектив ми е проблемен и ти го връщам в същото състояние, а ти не го приемаш!? Въобще не са ми нужни разсъжденията ти!! Това, че съм ти дал повече пари от предложените от теб, е напълно достатъчно да ми върнеш парите, ако установя някакъв проблем с твоя обектив и ти го покажа. Иначе дървената философия си я задръж за твоята дейстивтелност и твоя живот. На мен сега ми е гадно, защото пострадах от теб, но в крайна сметка ще ми мине, докато ти с твоите разсъждения ще живееш целия си живот! Имал си логиката на бурнмастър, аз пък тази на дугите 6-има съфорумци.

Автор: Tekumze   
Дата:   26-05-09 18:08

Като малки деца сте..... /верно 300 лв. не са малко пари/, но скоро мой близък си взе кола /втора ръка/ за **000 лева и след 1 седмица, като взе да щтрака скоростната кутия, познайте какво каза продавача......

Дата:   26-05-09 18:15

Ако изискването за коректност и да се бориш за това е да си като дете - да, като дете съм. По тази логика всички в Англия в момента са като деца, щом за няколко хиляди паунда ще свалят министри. Ние тука понеже сме все големи и приемаме цинизма, простотията и тарикатщините като за част от живота на големите - затова ни е толко готина действителността!!

Автор: victorcito1978   
Дата:   26-05-09 19:15

Познавам alffastar - достоен и честен човек е.

Не познавам ivossss, но пледирам да върне парите на човека, защото така е правилно.

Не сме за един ден тука. Може и така да е, както казва ivossss - а може и да не е така. И
ма ли дефект е нормално да се връщат парите. Все пак не са 2 бона, а 300 лева.

Коректността изисква по възможност двамата да пият бира след като развалят сделката :)

Сериозно е това. Ако не се развали сделката аз никога няма да купя нищо от ivossss, а ще посъветвам и приятелите си да не го правят...

Vice versa, разбира се

Автор: asahi   
Дата:   26-05-09 19:32

Важно е купувачът да е доволен.

Автор: nacho1   
Дата:   26-05-09 19:50

alffastar [smilie24] макар че това няма да ти помогне
Прав си, човече, възпитан си да страдаш ... и то не за 50 лв или 330 лв (макар че и скърцащ обектив и той си има някаква стойност) ... принципно си прав, но не е трябвало да плащаш 50 лв отгоре ... приеми го като пари, които можеше да ги дадеш сега за ремонта ... един вид задържаш си парите за гаранция на стоката. Аз също съм купувал подобен обектив (с малко по-различен проблем) за подобна сума, но момчето излезе много коректено - Ogich му е ника тук [smilie24] ... и до ден днешен си снимам с него и му се кефя
Явно на ivossss 50-100лв са му много важни щом поне не ти е предложил да поеми ремонта при условие, че е прибрал 50 лв отгоре от исканата му сума.

asahi [smile] ... има и такива случаи [smilie3]

Дата:   26-05-09 19:58

За к'ви деца говориш бе Tekumze?
Страшна логика извади, няма що.

Ивосссссс, връщай парите на човека, мишок смешен...

Автор: Славов   
Дата:   26-05-09 20:02

Прочетох внимателно темата, явно има проблем някакъв и да си го решат колегите, но аз съм купувал от тарикат и вервайте ми само с куриери бачкат, да не говорим за втора среща [smilie21] ....

Дата:   26-05-09 20:14

Петри, не познавам никой от двамата и не защитавам никой, купувал съм доста неща от тука и повечето пъти не съм имал проблем, но няколко случая съм имал и подобни.
При положение, че съм тествал стоката и след няколко дни или часа дори усетя че има проблем, как мога да знам, че не се е появил току що при мен???
Няма как нали...и си казвам късмета ми бил такъв и не ходя да рева, защото знам че всеки проблем може да се появи по всяко време, това няма нищо общо с хората.
Ако колегата върне парите и си вземе обектива, това ще е нещо много благородно от негова страна, въпреки, че не е длъжен да го прави.
Все пак не са регистрирани от вчера и двамата.

Дата:   26-05-09 20:18

Ами аз виждам нещата така - щом съм поел ангажимента да продавам стока в базара, стоя зад качеството на стоката. Ако нещо не е наред, не се скатавам, ами съдействам да се разреши "проблема", или връщам парите.

Дата:   26-05-09 20:25

Така трябва, а ти веднага "мишок" [smile]
Скоро на фиестата ми /20 г. барака/ сменяха съединител и си питах за гаранация, човека каза 1 месец имаш, и си е ОК всичко.....

Ти на обектив без гаранция колко даваш такава ?

[beer]

Публикацията е редактирана (26-05-09 20:26)

Дата:   26-05-09 20:41

"Мишок" - това е защото се крие...

първа  назад  1  2  3  4     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Секция Базар има нов софтуер, който е официален. След дата 20.11.2012 г. няма да може да пишете тук, в старата версия.

Използвайте новият софтуер, като преди това прочетете правилата за него:
НОВА СЕКЦИЯ БАЗАР