Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

forum: Фото базар - Цифрова техника
 първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна
 За преминаващите към DSLR. ПРОДАДЕН !!! Честито на ПОБЕДИТЕЛЯ !!!
Автор: IDA   
Дата:   17-12-08 13:11

Уважаеми преминаващи към DSLR,

Ако обичате фотографията, посвещавате част от свободното си време на нея и, преминавайки от сапунерка към DSLR, сте решили да повишите нивото и възможностите си, тази обява е за вас. Ако нямате търпение да я прочетете, моля, потърсете това, което търсите, в друга обява.

Продавам следните неща:
=======================

1. Canon EOS 350D (Rebel XT), тяло, пълен комплект, като към него добавям CF-карта, резервна батерия и НОВ неразпечатван ремък, включени в цената;

2. 11-кратен варио обектив Sigma 28-300/3,5-6,3 с оригинален сенник и предна и задна капачки.

Всичко е в безупречно функционално и техническо състояние, а бройките са избирани и са много добри. Пълни подробности относно техниката, снимки на апарата и обектива и такива, правени с тях, можете да намерите в първата част от тази тема:

https://photo-forum.net/forum/read.php?f=2&i=......&t=......&phorum_uriauth=

ПЪРВОНАЧАЛНИ ЦЕНИ:
==================

1. На апарата (350Д-тяло): 449,- лв.
2. На обектива (Sigma 28-300/3,5-6,3): 499,- лв.
3. На пълния комплект: 899,- лв.

СЕРИОЗНА ОТСТЪПКА ЗА СНИМАЩИ !!! МОЛЯ, ЧЕТЕТЕ ВНИМАТЕЛНО !
================================================

Този фото форум е предназначен преди всичко за хора, занимаващи се с фотография. Тези хора, в това число и аз, искаме да гледаме все повече стойностна фотография. Поради тази причина, бих желал да продам техниката си на сериозен любител, който наистина обича фотографията и желае непрекъснато да повишава нивото си и да подобрява фотографските си умения. Моето желание е тя да му носи толкова радост и удовлетворение, колкото е носила и на мен. С тази техника аз не само се научих да снимам, но направих и най-добрите снимки в живота си. Благодарение на нея, в продължение на близо година бях и сред Тор 100 на авторите. Бих бил изключително щастлив, ако намеря купувач, който да оцени нейните достойнства и да е в състояние да се възползва максимално от нейните възможности. И тъй като в днешни дни не е лесно да се намерят такива хора, аз съм готов да стимулирам тяхното фотографско развитие, като им предложа СЕРИОЗНА ОТСТЪПКА. Тази отстъпка може да достигне ДО 200,- лв. за целия комплект или съответно ДО 50,- лв. за апарата и ДО 150,- лв. за обектива! НО, тъй като в днешни дни безплатен обяд няма, отстъпката няма да бъде получена даром, а ТРЯБВА ДА СЕ ЗАСЛУЖИ. Ето и регламентът:

1. За отстъпката могат да кандидатстват само СНИМАЩИ ФОРУМЦИ, които по своя преценка имат стойностни и съответно високо оценени снимки в профила си. Колко високо, оставям на тях самите да преценят;

2. Всеки, който проявява интерес към настоящата оферта и желае да се възползва от отстъпката, може да ми прати лично съобщение, в което да посочи, какво желае да закупи - целия комплект, само тялото или само обектива.

3. Профилът на всеки кандидат ще бъде внимателно разгледан от мен, а РАЗМЕРЪТ НА ОТСТЪПКАТА, която ще му предложа (от 0 до обявените по-горе стойности), ще зависи единствено от това, доколко снимките в профила му съответстват на общоприетите норми за фотография и доколко са ме впечатлили като идея, изпълнение и въздействие. Пазарлъци относно размера на отстъпката са недопустими.

4. За да се избегнат опити за измама и изкушението, в последния момент да се качат крадени снимки, в класацията ще участват само снимки, качени в профила на кандидата и пуснати за гласуване ПРЕДИ ДАТАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ НА ТАЗИ ОБЯВА, т. е. до вчерашна дата (16. 12. 2008 г.).

5. След изтичане на срока за кандидатстване за отстъпката (вижте по-долу), ще публикувам тук имената (никовете) на всички кандидати, от които съм получил заявка за участие, като срещу всяко име, ще посоча и размера на определената от мен отстъпка. ТЕХНИКАТА ЩЕ ПОЛУЧИ ТОЗИ, КОЙТО ЗАСЛУЖИ НАЙ-ГОЛЯМАТА ОТСТЪПКА !!! Ако той се откаже, техниката ще бъде предложена на следващия в класацията със съответния заслужен от него размер на отстъпката. Помислете! За най-добрия любител фотограф от кандидатите, цената на комплекта може да падне до 698,- лв.!

6. Предимство ще имат тези кандидати, които проявят интерес към целия комплект. Ако не се появи нито един кандидат за комплекта, ще бъдат разгледани заявките за тялото и обектива поотделно, като и в този случай ще важи написаното в #5.

СРОК НА КАНДИДАТСТВАНЕ ЗА ОТСТЪПКАТА:
=======================================

Желаещите да се възползват от отстъпката трябва да подадат на лични заявката си до 16:00 часа на 22. 12. тази година. След това, ще обявя тук резултатите от класирането и победителя. Ако до изтичане на крайния срок не се появи нито един кандидат, комплектът ще бъде снет от продажба и вероятно ще остане за дъщеричката ми, която макар и само 6-годишна, вече снима и то не зле.

ДОПЪЛНИТЕЛНИ БОНУСИ ПРИ ЗАКУПУВАНЕ НА ЦЕЛИЯ КОМПЛЕКТ:
==========================================================

На закупилия пълния комплект, ще бъдат предложени и два допълнителни бонуса. Подробности за тях също можете да намерите в първата част от темата (вж. по-горе).

----------------------------------------------------------------------------------------------------...

Ако някой прояви сериозен интерес към предлаганата в тази обява техника и желае да участва в класацията за отстъпката, като при това е готов да се съобрази с посочения по-горе регламент, нека ми пише ми на лични. Всички останали най-учтиво и настоятелно ги моля да се въздържат от спам и неуместни коментари в темата.

БЛАГОДАРЯ.

Отговори на това съобщение
 Re: За преминаващите към DSLR. СЕРИОЗНА ОТСТЪПКА ЗА СНИМАЩИ !!!
Автор: atin   
Дата:   17-12-08 13:33

Най-силния аргумент е ЦЕНАТА. Според мен излишно усложняваш нещата. Сега, когато всички продават и никой не купува, единствения шанс е да предложиш самоубийствена цена (така постъпих и аз, не че има голям ефект), или просто да го подариш на някого. В Книгата Библия е казано: "Ръката, която дарява, никога не остава празна!" Тук само ще те ръфат спамърчетата и ще пилиш нерви за нищо. Дано не съм прав...

Дата:   17-12-08 13:47

Atin,

Благодаря! По "самоубийствена цена" от тази в отстъпката лично аз не бих могъл да си представя за качеството и възможностите на тази техника. Не пиля нерви, тъй като не продавам на всяка цена! Ако се намери сериозен снимащ, който да приеме предизвикателството, добре, ако не, има кой да снима с комплекта :-)))!

Автор: uri64   
Дата:   17-12-08 15:14

Интересен подход [smilie24]

Автор: Viper   
Дата:   17-12-08 15:29

Аз още в предната обява щях да ти преложа да го оставиш за малката. 350D е доказано яка машинка, ще се ползва без проблем докато и на нея и "отеснее". Каквото и да си решил, успех ти желая [smilie24]

Дата:   17-12-08 19:49

Тези от вас, които обичат пейзажната фотография, могат да си изтеглят следната моя фотопрезентация:

https://photo-forum.net/sitepics/misc/ida.exe

Всичките снимки от нея са правени с фотоапарата от тази обява.

Приятна вечер.

Автор: fisk   
Дата:   17-12-08 20:40

IDA,

Поднесена по този Ви начин обявата, намалява шанса за продажба с поне 30%!
Ако пък наистина това е естественият ви израз, то потърсете последните 10 приключени оферти и вижте как се прави.
поздрави и успех

Автор: ivan.draganov   
Дата:   17-12-08 20:46

[smilie24] и за снимките !!

Автор: lz1we   
Дата:   17-12-08 21:10

Успех ти желая!Нали знаеш , за всеки влак рано или късно ще се намерят пътници,така че споко!

Публикацията е редактирана (17-12-08 21:12)

Автор: pm03   
Дата:   17-12-08 21:48

lz1we написа:

> Успех ти желая!Нали знаеш , за всеки влак рано или късно ще се
> намерят пътници,така че споко!
>

>
> Публикацията е редактирана (17-12-08 21:12)

Освен ако влака не е в обратна посока......[ezik]

(ъпче)

Автор: Insight   
Дата:   18-12-08 23:23

Човека се опитва да продаде качествена техника на достъпна и на моменти престъпно ниска цена, с убийствено уважение към изкуството наречено фотография ....но не то не са влакове, то не са селянии.[smilie23]

Автор: atin   
Дата:   19-12-08 10:29

То не са селянии, то не са спамотии...аман от чекиджии!

Автор: rider76   
Дата:   19-12-08 18:57

Идеално изработена обява.Успех с продажбата[smilie24]

Автор: vladovg   
Дата:   19-12-08 20:37

Кво ИСКАТЕ бе спамери човека се е аргоментирал и е описал всичко които не му изнася да не влиза и да не чете.ТЪПАЦИ като мухи на сладкиш сте никои не може да отмъкне сладкиша щото ама всеки сере върху него.

От вътре ми доди просто не се стърпях[smilie9]

Автор: Мартин_Илиев   
Дата:   19-12-08 20:47

Баси простотиите-на тоя ше има отстъпка ,на тоя няма!

Автор: ppopow   
Дата:   19-12-08 20:55

ма нещо ме редактира админа.накратко мисълта ми беше че без излишни изцепки може да се подари техниката на онзи дом чийто управител почти се молеше за една СМЯНА.а колегата изобщо не мисли за пари май-основна е изявата,щото май мечтаем типично по императорски да обучаваме ама да не даваме много и за това действие да ни целуват ръцете и да ни благославят.

Автор: uri64   
Дата:   19-12-08 23:00

Намирам обявата за интересна. Противниците и са излишно груби. Защитниците и - също. Въобще прекалено много страсти. Става въпрос за продажба с определени цени и отстъпки. На който не му харесват - да минава нататък или да се пазари. Свидетели сме тук в базара на обяви при които продавачите се отказват от приети оферти или продават на 6-тия обадил се...тук какво пречи не е ясно.
Може би и авторът на обявата е малко виновен за това - ако просто отсвирваше спамерите така както го прави ГенаДП и ги обявяваше за спам пред админите и триеше редовно глупавите постове, нямаше да стане такъв цирк.
Хайде да оставим човека да си продава, пък някой ако иска да купува...
[smilie24]

Автор: BirdOfPray   
Дата:   20-12-08 05:03

ПРОЧЕТОХ внимателно! НЕ мислиш ли, че проблема може би е в това, че този който има хубави кадри - вече най-вероятно има и подобен апарат от този клас или апарат от по-виск клас - не мислиш ли така, ИДА?

А има и един такъв момент - Аз примерно имам позната дето си търси DSLR сега, защото снима с един загубен панасоник "FZ-нам си колко"... ОБАЧЕ просто момичето няма много време да качва снимки от месеци - и съответно няма нещо кой знае какво в профила си!
Сега ми идва идея, че аз мога да пусна кандидатура - и ако ИДА прецени, че снимките ми чинат като за една прилична отстъпка (макар, че и аз от доста време не качвам кой знае какво свястно в профила си та се съмнявам нещо да го впечатли особено де [smilie18]) ... и освен това пейзажите ми са крайно малко!

П.П. А - забравих да кажа - то и аз имам такава сигма 28-300мм.
Готина е като нова когато е - ама много маже според мен..... осбено пък над 200мм, но мойта е пораздрънкана доста и бих я "подарил" за 200-300 кинта, макар да мисля да си я държа в шкафа за сега щото не я ползвам!

Дата:   20-12-08 11:35

BirdOfPray,

Не, не мисля! Твърдото ми убеждение е, че фотографската стойност на една снимка се определя единствено от идеите и уменията на фотографа, а не от класа на апарата, с който снима.

Що се отнася до идеята ти да пуснеш кандидатура, за да уредиш своя позната, НАПРАВО ЗАБРАВИ! Това си е чиста проба измама. В заглавието, а и на няколко места в текста на двете теми СЪВСЕМ НЕДВУСМИСЛЕНО е посочено, към какви хора е отправена тази обява:

Ако обичате фотографията, посвещавате част от свободното си време на нея и, преминавайки от сапунерка към DSLR, сте решили да повишите нивото и възможностите си, тази обява е за вас.

Ако твоята позната снима и отговаря на тези критерии, нека САМА кандидатства за отстъпката. Ако наистина е добра, има всички шансове да спечели отстъпката и техниката.

Г-н Ppopow,

Погледнах 4-те снимки в профила Ви. За съжаление, те не се вписват в представите ми за фотография, така че, ако кандидатствате, за Вас отстъпката би била 0 лв.

Публикацията е редактирана (20-12-08 11:43)

Автор: BirdOfPray   
Дата:   20-12-08 18:18

IDA - ако смятах да ги правя едва ли щях да пиша тук! [smilie24]

Автор: ppopow   
Дата:   20-12-08 18:29

IDA нямащ право да пишеш несъществуващи неща-АЗ НЕ СЪМ КАНДИДАТСТВАЛ ЗА ТВОЯТА ТЕХНИКА просто изказах мнението си на което държа и в момента.
BirdOfPray -сега разбирам за какво са били всичките ти укори и простотии по мой адрес-за да се уредиш /себе си или близките си/и да се докопаш до евтина техника пък било то и с измама.
поздрави и на двама ви - п.попов

Автор: 5k0   
Дата:   20-12-08 22:06

Момчета! Не се принизявайте до нивото на две кучета намерили кокал.
Оценете опита на IDA да направи нещо различно (макар и да Ви изглежда Дон Кихотовско) с най добри чуства към "идващата смяна"
(IDA, прости ми, ако несъм предал правилно съзидателният ти душевен ти импулс)[smile]

Дата:   22-12-08 16:01

В ТОЗИ МОМЕНТ ИЗТИЧА СРОКЪТ ЗА ПОДАВАНЕ НА ЗАЯВКИТЕ !

В следващия пост ще обявя резултата от класацията.

Автор: d256h   
Дата:   22-12-08 16:18

Няма какво да се карате. Проблема е, че вече излизат на пазара по-често и по-хубави камери спрямо преди 3 години, примерно! Всеки който тогава си е купувал камера е трябвало да му бъде достатъчно ясно, че има вероятност камерата да си остане вечно негова. От това не значи, че техническите характеристики на камерата са лоши, а само, че времената и търговията се менят!

Публикацията е редактирана (22-12-08 16:19)

Дата:   22-12-08 16:31

И така, въпреки факта, че бяха отправени многобройни питания относно това своеобразно състезание, в крайна сметка само трима автори се решиха да ми изпратят категорична заявка за участие:

Техните профили са както следва (по реда на подаване на заявките):

1) Vagar
2) Galinko
3) Feebie

Това са и тримата автори, които участват в крайната класация.

Аз разгледах внимателно снимките на всички кандидати и с радост мога да заявя, че и тримата посочени по-горе кандидати СНИМАТ и по мое мнение имат сериозни перспективи за развитие във фотографията. С известно съжаление отбелязвам, че до момента на изтичане на крайния срок, (т. е. до настоящия момент), не се появи нито един кандидат, чиито снимки от фотографска гледна точка, заслужават пълния размер на предложената в тази тема отстъпка. НО, с чиста съвест мога да заявя, че една от кандидатките определено ме впечатли с някои от своите снимки, а такава беше и моята надежда. Поради тази причина, с радост и предлагам отстъпка в размер на 150,- лв., която е доста близка до максималната. Надявам се, тя да възприеме това като признание на нейните усилия за усъвършенстване в областта на фотографията и като стимул за бъдещо развитие на това прекрасно хоби.

първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Секция Базар има нов софтуер, който е официален. След дата 20.11.2012 г. няма да може да пишете тук, в старата версия.

Използвайте новият софтуер, като преди това прочетете правилата за него:
НОВА СЕКЦИЯ БАЗАР