Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

forum: Фото базар - Цифрова техника
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 към админа кога мислите да разделите пазара на купувам и продавам
Автор: look   
Дата:   20-11-07 19:17

мисля че ще е много полезно[smilie24]

Отговори на това съобщение
 Re: към админа кога мислите да разделите пазара на купувам и продавам
Автор: Loneliness   
Дата:   20-11-07 19:20

Много добре ще бъде ако стане така [smilie24]

Автор: devege   
Дата:   20-11-07 19:25

Дори ако не е затруднение например:фотоапарати,видеокамери,обективи,аксесоари,други...

Автор: Dady   
Дата:   20-11-07 19:28

[smilie10] [smilie10] [smilie10]

Автор: vladost1   
Дата:   20-11-07 19:31

супер предложение, с оглед на това, че в темата всеки пише каквото му падне

Автор: asahi   
Дата:   20-11-07 20:01

Аналогова техника - проста да подлудейш [smilie5]

Автор: misho   
Дата:   20-11-07 20:03

Ако може фотоапарати, обективи и всичко останало по раздели - марки и модели! Ами то сега хаос някакъв [smilie18]

Автор: yan   
Дата:   20-11-07 20:22

аз пък искам брояч за отварянията на обявата[smile]

Автор: Блясък   
Дата:   20-11-07 20:23

Брояча е интересна идея

Автор: samara   
Дата:   20-11-07 20:26

според мен базара си беше доста по-спретнат преди,когато беше един [smilie8] ... сега вече е муден и трудно се следи, а ако го разделят още направо ше умре [smilie21]
П.П...периодично, някой тръгва да реорганизира нещо...айде кротвайте се вече [ezik] [smilie18] [beer] [shtrak]

Автор: crazyman   
Дата:   20-11-07 22:12

за начало едно купувам /продавам е добра идея... както и рейтинг на продавачите

Автор: vladod   
Дата:   21-11-07 00:16

Смятам, че старият вариант си беше идеален. Сегашният е кофти, а следващо размиване ще го направи изключително смотан [shtrak]

твърдо против
Автор: EMILEN   
Дата:   21-11-07 00:18

На пръв поглед предложението за подразделение на пазара на "Купувам" и "Продавам" изглежда добро, но възоснова на мои лични наблюдения ще ви кажа, че това вобще не е вярно. Като обосновка, ще разкажа накратко една историйка по темата. Наскоро в един друг форум бях пуснал обява, че си търся да купя цифров фотоапарат, който да отговаря на еди какви си характеристики и да струва еди колко си пари долу-горе. Почти никой не ми писа. В същото време в "Продавам" се появи обява за цифров фотоапарат, който отговаряше на посочените от мен критерии, но въпросния човек не беше осъществил контакт с мен.

Случвало ми се е и обратното. Когато пускам обява, че продавам някакъв продукт, често пъти не се сещам да проверя в "Купувам" дали пък някой не си търси именно това, което се опитвам да продам.

Така че аз лично смятам, че не е в нашите интереси да се прави такова подразделение.

Иначе приветствам идеята за подразделение примерно на сапунерки, DSLR, аксесоари или нещо подобно. Предлагам освен това да се въведе като задължително условие при пускането на обява присъствието още в заглавието на темата точният модел фотоапарат и исканата за него сума, дори да подлежи на споразумение.

Току що ми хрумна и друга идея. Нека да има линк с картинки на всички фотоапарати, за които е пускана обява в рамките на последните 30 дена примерно и под всяка от тях да има линкове, които водят към съответната обява. Защото вероятно има много хора, които търсят конкретен модел фотоапарат, а би им отнело не малко време да ги прегледат ръчно едва ли не една по една.

Автор: pixel_s3m   
Дата:   21-11-07 00:19

Подкрепям идеята. Базара е доста зле от към функционалност!!![smilie24]

Автор: otvorenia   
Дата:   21-11-07 00:33

Мога да ви уверя че дори и в този вид се гледа от доста хора.
Иначе идеята е добра във photo.net това го има още от преди '90 година

Автор: doca   
Дата:   21-11-07 00:52

Толкова баластра има в този базар, че не зная как ще се оправи и изчисти.
Може би трябва да се въведе време за валидност на обявата и след това OUT от базара. Който иска да продава/купува, трябва отново да оферира.

Автор: ptizelov   
Дата:   21-11-07 01:10

и аз да изкажа мнение, добре е подреден базара, няма нужда още от "продава" "купува", ще се усложни съвсем, я си представете да ровите 5 или 6 категории, преди беше една сега 3, който е нахален си пуска обявите и в трите теми и винаги грешни, в аксесоари неведнъж видам обяви за обективи и обратното....няма смисъл, добре е за рейтинг на продавачите, но пак ще има монопол и недоволни, според мен е добре като идея, който си продаде стоката моментално да трие обявата си (да има функция да си изтрие човека обявата, а който го интересува да има секция изтрити или бекъп или както там искате и там да се ровят, и да има бутон активирай, отново да е активна обявата)

Проблема идва от обема обяви на ден, всеки продава по 10-20 различни неща и преди да си ляга си вдига всичките обяви и хоп на другия ден неможете и на 5-та страница да си намерите вашата обява, това кой как си пише обявата линкове цени прочие е до самия човек, непълни обяви винаги ще има, както се казва за всеки влак пътници.

Единственото, което според мен ще олекоти секциите е да се трият обявите след продажба, а не нещо да е продадено и да не се сменя заглавието и все да се влиза в една и съща обява а там благодарните клиетни пишат мерси това онова...глупости общо взето, или да има бутон неактива и който пише вътре да не се качва горе обявата поне. Може да се включи и опция за получаване отговорите на обявата на мейл, ако човека не влиза често или неможе да си намери обявата...

Друг въпрос към админа ми е защо неможе да се коригира първия пост на обявата? понякога е бъгава формата и някой думи неизлизат или не излизат изцяло, и помислете ако има бутон за триене на обявата дали ще е по-подредено според вас? и да има опция при промяна на заглавие да се ъпва обявата...а не да има 40 поста от човека с палец нагоре и докато стигнем до промяна в цена или коментар да сме си изтрили пръста да търкаляме мишката....всеки сам може да помисли как да промени това към по-добро! админите достатъчно са направили мисля, всички ние трябва да се опитаме да подобрим това, като започнем с описването и т.н. и да сме толерантни един към друг, не ми е и приятно хората които изказват мнение под всяка обява за каквото и да било...да не споменавам никове....хайде и ще гледам каква ще я натворите [beer]

Автор: da.fo   
Дата:   21-11-07 19:10

кервана си върви, а кучетата си лаят , лаят , лаят [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Автор: look   
Дата:   21-11-07 19:37

до тука не видях някакво мнение на админ.

Автор: canonio   
Дата:   21-11-07 22:05

asahi,
казва се "Проста челавек да откачает"

Автор: Petri   
Дата:   21-11-07 23:04

Базара си е екстра!
За какво са ви толкова категории - за да ги отваряме и там да има по 1 нова тема на ден ли? Все пак това е "фото базар".
Просто хората трябва културно да си пишат обявите, с достатъчно информация за това, което купуват или продават, и която да не изисква сумати доъплнителни въпроси в последствие.

Но аз съм твърдо за рейтинг на потребителите!!!

Автор: aldygreen   
Дата:   21-11-07 23:54

Не барайте базара!
[smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Автор: kalo11   
Дата:   22-11-07 12:36

Nqma da e nikak losho da ima i grafa
FOTOMASHINI[smilie24]

Автор: docenta   
Дата:   22-11-07 13:29

според мен базара си беше най-добре когато не беше разделен, но ако се раздели още ще се разводни.
не мисля че обявите трябва да се трият след като се продаде стоката, нека се вижда каква цена е имала дадена стока.

Автор: hp   
Дата:   22-11-07 15:11

базара ще е добре като изчезнат от постовете писания с въпроси от сорта : защо го продаваш? имах същия и го продадох със Н лева по-малко, в щатите ще си го купя за Н лева и т.н.
Много кофти идея да има коментари под обявата. Който се интересува имейл, телефон, адрес и толкоз.

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Секция Базар има нов софтуер, който е официален. След дата 20.11.2012 г. няма да може да пишете тук, в старата версия.

Използвайте новият софтуер, като преди това прочетете правилата за него:
НОВА СЕКЦИЯ БАЗАР