Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

форум: Фото базар - Цифрова техника
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Възползвайте се от ниския курс на долара!
Автор: diandimov   
Дата:   14-12-04 00:48

Казвам се Деян Димов и живея в Лас Вегас, USA.
В USA цените на фотоапаратитe (както и на много други продукти) са със средно 30 до 45 процента по-ниски от тези в България. Причините са много- например цените в БГ са определени от високия курс на еврото, ДДС в България е 20% (ако не се лъжа), а в USA продажната такса е само 7-8%...
Можете да се възползвате от ниския курс на долара- идеята е да ми пращате поръчки на желаните продукти и пари по Western Union, а аз да купувам оттук (Щатите) нещата и да ви ги пращам на адрес в България. Излиза доста по-евтино... Помислете за това!
[beer]
Моят E-mail e diandimov@netzero.net
GSM: 001 702 235 7058

Публикацията е редактирана (14-12-04 06:01)

Отговори на това съобщение
 Re: Възползвайте се от ниския курс на долара!
Автор: murnau   
Дата:   14-12-04 01:16

mi mitnicata?

Дата:   14-12-04 05:58

Каква митница- получаваш си го като колет вкъщи фотоапарата. Като подарък или нещо такова.

Автор: machine_head   
Дата:   14-12-04 08:15

а кво ще кажеш първо да пратиш нещата на адрес пък тогава да ти платим ако ще и с Western Union....

Автор: hifi   
Дата:   14-12-04 08:47

Митницата никога няма да пусне колет със стоиност над 50 долара без ДДС (по закон),дори и да се опиташ да се набуташ незнаеш на кой (това е незаконно де...)-това да си го получиш в къщи звучи добре....
А за Western Union -тва ако (обявата) се появи в щатски сайт ше те псуват мноо бе пич

Автор: speedlite   
Дата:   14-12-04 09:25

Де да беше така [smilie2]

Всички колети от чужбина минават през български митници и се преглеждат (не знам как, предполагам че използват рентген).

Малоценните пратки (със стойност под 45 евро) се пускат нататък и се получават в съответния пощенски клон.

Ако имат стойност 45 евро и повече, пратките се задържат в митницата и до получателя стига само митническо известие да се яви там, за да си плати митото (то се определя според Митническата тарифа на БГ). Едва тогава си получава пратката [smile]

Ако стойността на пратката е над 100 евро, се плаща и ДДС [smilie5]

Добавете таксата на Western Union (10-15% върху сумата) и пощенските разходи от САЩ ($20-30).

Автор: BuzzFuzz   
Дата:   14-12-04 10:59

Nikoi nqma da go psuva !! zakvo da go psuva !!nali se pak im izkupuva stokata !!
Az predi 1-2meseca se precakah taka na mitnicata 4i4o mi pisal 400$ i 100$ mito kofti no se okaza svesten i me pusna bez d pla6tam 6toto mu obqsnihme 4e e 2ra raka i e za podarak !!!
Samo4e wester Union zimat dosta pari4ki pri prevoda a i posle 50-70$ koleta !!!

Автор: machine_head   
Дата:   14-12-04 12:37

абе бъзфъз пак се изказваш неподготвен....

с Western union се изпращат пари на познат човек или сума която не ти пука ако я загубиш...

я ми кажи ако въпросния човек ми изпрати един гол... кво правиш от тук нататък? Ще отидеш във Western union и кво? Нали я пращаш сумата с ясното съзнание че трябва да я изпратиш и изцяло по собствено желание. Чат ли си сега що така става?

нищо лично спрямо Деян Димов....

Дата:   14-12-04 13:35

Става. Но първо със стоки на по-малки стойности. За да можем постепенно да си "за-имаме" доверие. (Това- за M. Head)

Относно правилата в БГ митниците- признавам,че не съм много наясно. Идеята за тази "търговия" ми хрумна като гледах разликите в цените. Би трябвало където има търсене да има и предлагане, и обратното.

Законите и наредбите обаче в тези пощи и митници са направени доста по- отдавна,във времето в което не се е предполагало че толкова много хора ще могат "тайно" да се свържат и разговарят- както сега, в мрежата. Те вероятно не покриват всички случаи. Ще е ли необходимо например да се заплати мито или + ДДС, ако:
1. Пратката (фотоапарат) е в единична бройка и трябва да мине като подарък, примерно. Тоест- тя не е с комерсиална цел.
2. Пратката мине по някакаъв начин като "развалена", и следователно- с много по-ниска себестойност.
3. Ами ако тя си е ваша и аз просто ви я връщам в колет след като вие сте ми услужили с нея при последното ми гостуване в БГ? Пак ли мито и ДДС?

Питайте за тези неща като имате време. Мисля че бихме могли да си бъдем полезни взаимно.

Публикацията е редактирана (14-12-04 13:58)

Автор: bip   
Дата:   14-12-04 13:47

Тоя Пеликан( пардон Фараон)търси шарани тука. Вие праштате парите си и после си чакате,чааааакате...

Автор: digitalstore   
Дата:   14-12-04 15:07

Г-н Димов забрави да каже каква е неговата полза от всичко това и как това би се отразило на крайната цена.
А относно схемата...просто нямам думи.

Дата:   14-12-04 22:04

Естествено че бих си сложил малка комисионна, иначе защо въобще да се занимавам.
Един пример: не знам колко струва в БГ (но май го гледах за около 2000 лв) новият Canon EOS Digital Rebel (= Canon Digital 300, 6.3 MP), но тук той струва около 425 долара без обектив(ако си имате вече и не ви трябва друг),и съответно цените след това са между 630 и 800 долара. Но става дума за тоя фотоапарат с различни комплекти- 28-80, 28-105 + 100-300 USM Canon или Tamron обективи, триподи, чантички, комплекти за почистване на лещи и т.н.
Ако в БГ тази камера без тази комплектовка е 1400 или 1600 долара с ДДС (ако не бъркам,поправете ме!) то оттук тя с комплект обективи е 800 долара. Ако прибавим 200 долара за пощенски разходи и изпращането на пари, плюс съвсем разумната (вярвам) комисионна от 100 долара за мен, за свършената работа, крайната цена е около 1100 долара.
Проверете колко струва абсолютно нов Canon EOS Digital Rebel (или както е евро- модела) и ми пишете. С комплект от два USM обектива и прочее.
Темата май стана много дълга. Не знам дали въобще си струваше. Аз не съм нито мошеник, нито ваш враг- просто си мислех че можем да имаме взаимна полза ако измислим точно как и ако се разберем. Иначе аз си имам добра работа тук и не съм опрял на нож за тая далавера- просто за мен тя ако се осъществи е един нелош допълнителен доход.
Това е.
Няма нищо скрито-покрито.
Ако в нещо-цени разни-бъркам, поправете ме.
А ако се интересувате-пишете, или с SMS на моя GSM.
[smilie7]

Автор: zero   
Дата:   14-12-04 22:59

Ia po dobre si pora4aite ot EtronicsBg da vi e mirna glavata te pari na pred ne vzimat polu4avas si tehnikata i togava plastas. li4no sam gi probval i to dosta pati.Blagodarenie na tiah sega imam aparat za koito ot tuk ne bih si i pomislil da si kupia.[shtrak] [shtrak] [shtrak] [beer]

Автор: papi   
Дата:   14-12-04 23:26

мда, етроникс са и първите,аз също работя само с тях,не мога да се доверя на друг,дори и да ми предлагат по добра цена...поръчах си Никкор 80-200/2,8 и ще го чакам с нетърпение,да си го платя:)пари напред не ми търсят:)да за етроникс [smilie24] не за diandimov[smilie23] ...просто си доста закъснял,пък и тези комисионни-100 $ май милионер иска да става...

Дата:   15-12-04 02:55

Ти да си чувал за някой-някога и някъде-който да прави нещо за без пари?
Напълно естествено е да си сложа тая наистина малка сума от 100 долара на сделка.
Първо-защото това не са много пари, аз се връщам след работа вкъщи със 150-220 долара чисти, след удръжките, в джоба.
На ден!
Това по-скоро е компромис и един вид "прохождаща" комисионна.
Второ-100 долара комисионна заради осъществяването на сделка която би ти спестила до 800 долара много ли ти се виждат? Преди малко бях в БГ сайтовете пак за цени- Canon Digital Rebel 6.3 MP с два обектива (подобна на моята примерна оферта по-горе) е около 1890 долара с ДДС, а оттук след всички разходи и комисионни,ако намерим как да я прекараме по пощата без мито и т.н. ще ти струва около 1100 долара!
Трето-аз сигурно няма да стана милионер от някакви си 100 долара. А имам много повече начини да ги изкарам. И не виждам нищо лошо в това да си милионер, стига да е по честен начин постигнато.
А ти милионер ли си та да пазаруваш по-скъпо?

Публикацията е редактирана (15-12-04 06:37)

Автор: ararat   
Дата:   16-12-04 16:50

Здрасти Деяне,
"новият Canon EOS Digital Rebel (= Canon Digital 300, 6.3 MP), но тук той струва около 425 долара без обектив" - Доста време се рових из нета, но никъде не видях цена от 425 USD за 300D тяло. Ако имаш от къде да го намериш за толкова съм много навит да го взема. Кажи колко ще ми струва със твоята комисионна и как ще направим плащането или дай линк къде го има за толкова.

Автор: Mobby_Dick   
Дата:   16-12-04 17:32

Защо ли не видях тази комисионна в обявата!!
Не е малка, като се имат в предвид големите неяснотии на кандидат-американеца милионер по въпроса относно дребните подробности.
Да , в този свят се плаща за всичко..но не и да се учиш с материали/пари на клиента. Има си школи, чиракувания и калфи и т.н. преди това.
Етроникс - харесва ми, че при толко сделки не са се издънвали до сега /всеки ги хвали и не пита за комисионната им/.

Автор: solo5   
Дата:   16-12-04 18:38

и аз не бих се навил да дам една кола с пари на непознат :-))
Не го познавам, ама ако е решил да мами ще събира около 1-2 месеца пари и дим да го няма :-))
Не ми се обиждай но дори и в БГ е трудно да постигнеш недобре обмислената си идея :-)))
Да не говорим, че дори и при добро желание от твоя страна няма никаква гаранция за самата стока и дали изобщо някой ще си я получи, да не говорим ако "случайно" (което хич няма да е случайно) я обмитят на митницата :-)) ще мине цената в магазина :-)))))

P.S. ... НАПРАВО СЕ ОТКАЖИ!

Дата:   19-12-04 06:53

I`m back on the air.
Отне ми 2 дни да говоря с познати в БГ за това как може да се прати фотоапарат от САЩ. Май наистина е по-добре да се откажа, не че приличам на човек който се отказва само защото му е казал да го направи "Solo 5".
Единият от тях е на работа понастоящем в митниците и ми каза че шанса такава стока да се открадне с нормална поща е 90%, а с DHL (или подобни)е около 60%.
Просто в БГ много се краде, нищо че митниците са на не знам си кой.
Бях забравил някои грозни неща от БГ, иначе много си я обичам.

Фактите са следните:
1 В САЩ наистина е доста по-евтино отколкото в БГ.
2 Пратката може (теоретично) да мине през митницата, знам вече поне 3 начина.
3 В БГ има хора които да купуват на по-ниски цени.
4 Но канала не е сигурен. Или ще е сигурен в началото, но много скоро ще ме усетят и пратките просто ще изчезват.

Автор: ahab   
Дата:   20-12-04 01:16

Dimov:

Идеята ти е хрумнала на място, но доста късно. В България има клиенти за по-ниските цени, но вече си загубил позицията на първия.
Ако желаеш да се захванеш с такъв бизнес трябва да му отделиш повече време и усилия.

Имаш конкуренция в лицето на Етроникс. Анализираме ги:

- не искат парите предварително; поели са риска да изгърмят с някой некоректен купувач. Ти нямаш това предимство.

- гарантирано пратките им минават митница; тестваш на място преди да платиш. Ти нямаш това предимство.

- имат уебсайт с цени и подробни обяснения за начина на получаване на стоката / уреждане на евентуални гаранции. Ти нямаш това предимство

- имат 100% положителен фийдбек от всичките си клиенти; не си позволяват да спорят с некоректните клиенти а направо продават стоките на костуема цена (кой намаза Д70-то да си признае :). Това предимство го нямаш и най-трудно ще получиш.

Та за да надминеш конкуренцията първо трябва да я настигнеш. Поне по тези важни показатели.
Не мисли че те критикувам. Опитвам да съм обективен. Аз съм клиент и много щях да се радвам ако Етроникс не бяха сами. Искам да имам трима такива доставчици които да си свалят един на друг цените и вместо за 100$ комисионна да ми носят желязото за $59 например. Имаш мегдан да ги догониш, но хората са напред с материала.

Или се напъни здраво като тях или направо се откажи.

Дата:   21-12-04 08:49

Имам чувството че нещо не се разбираме.
Аз не съм фирма, а нормален човек без почти никакво свободно време (след 12 часов работен ден) и тая работа с изпращането оттук на фотоапарати с по-ниски цени трябва да се счита за неформална, ако мога така да се изразя.
Всички звучите като рекламни агенти на "Етроникс". Евалата на момчетата. Техните пратки минават през митница, защото те са фирма и си плащат митата и всичко. А моята идея беше да се мине без тези мита ДДС и акцизи, един вид не като организирана търговия, а като лична кореспонденция.
Освен това аз - за разлика от тях - нямам необходимия бюджет за да мога да купя дори 10-15 добри фотоапарата и да чакам после парите. Просто имам и разни сметки за плащане.
Дълга тема...
Весели празници, момчета!

Автор: Stanley   
Дата:   21-12-04 14:25

Ами значи си гола вода, бе приятелю... Нали точно това ти писаха хората - твоята история е абсолютна измекярщина, хабер си нямаш нито от митници, нито от пратки. "Лична кореспонденция" било - смешно е това, що не ми пратиш един пищов като "лична кореспонденция"????
Това се опитваме да ти кажем - головодници не трябват на никого, има си фирма, която си дава гаранция, осигурява си митническото обслужване, дават да се пробват нещата - всичко. Че и пари не вземат предварително. Ти дори митнически контрол не знаеш какво значи, а си тръгнал да печелиш. Не става.
Твоето е плямпане, ще ме прощаваш... Явно нещо има във въздуха там, че така оглупявате всички, които отидете за повече от седмица...

Автор: ahab   
Дата:   21-12-04 17:26

Абе никаква фирма не са Етроникс - двама души са. Един в щатско и един тук. Плюс един сайт. Намерили са начин да минават митница и внасят. Уважавам.

Не става въпрос обаче за плащане на акцизи, ДДС, фактури. А и не е такава идеята. Нали всички искаме тънкана да бъде. Ама и чисто ново и с гаранция :)

Няма нужда от рогите напред. Добре се е сетил човека и дори аз бих развъртял такъв бизнес с някого отвъд голямата вода стига да е сериозен. И наистина си трябва капиталец щото как да внеса 5 парчета Д70 "на зелено".

Мисля че скоро ще се появи конкурент на Етроникс. Търсенето определено е голямо, а магазините ни са скъпи.

Автор: Георги   
Дата:   21-12-04 18:13

а може и вносителите да започнат да се усещат, както са кк електроникс, както са амперел... :) кой знае

Автор: ognyan   
Дата:   21-12-04 20:30

diandimov shte ti triabva chovek tuka:(

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Секция Базар има нов софтуер, който е официален. След дата 20.11.2012 г. няма да може да пишете тук, в старата версия.

Използвайте новият софтуер, като преди това прочетете правилата за него:
НОВА СЕКЦИЯ БАЗАР