Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Фотография
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Добра новина за птичарите (и не само) относно 5Д2
Автор: ivodam   
Дата:   21-03-09 19:41

Днес тествах как и дали работи Канон 5Д Марк 2 с двойни конвертори на обективи с бленда 4. Както се и очакваше, през визьора не работи, но бях приятно изненадан, че през ЛВ-то работи, без никакви проблеми, и при единични снимки, и в режим видео.

По логика, щом не е ограничено софтуерно, на ЛВ-то при достатъчно светлина би трябвало в такъв случай да работят и обективи на 5.6 с двойни конвертори. Тези дни ще тестваме положението с Шоти. Ако това се потвърди, нещата стават страшни - 1600 мм... [smilie10] [smilie10] [smile] [cool]

Ето тук една снимка от днешното ми щракане, която можете да си опънете и да разгледате на десктопа. Снимката е направена на 1600 ИСО с всичко изключено в апарата (шумопотискания, актив лайтинг и тем подобни)

http://photo-zona.net/index.php?APP_ACTION=DISPLAY_IMAGE_BIG&IMAGE_ID=265751

Отговори на това съобщение
 Re: Добра новина за птичарите (и не само) относно 5Д2
Автор: ShotlandetsaWildlife   
Дата:   21-03-09 19:51

за далечни обекти е добре дошло, не съм и си мечтал за подобно нещо!
особено за фокусиране за снимане на видео е страхотно!

---
едит: сега остана някой ден да намеря и пари за двоен конвертор и ще е екстра.

Публикацията е редактирана (21-03-09 19:53)

Дата:   21-03-09 20:09

ShotlandetsaWildlife: В този ред на мисли да споменем, че за двойни конвертори Сигма рулезззз отсекъде, а и за 1,4х също още не съм решил окончателно кой е по-добър, канонският или сигместият.

Най-хубавото е обаче, че Канон откри още един хоризонт пред нас! Мисли за нас тая фирма, просто нема лабаво!!

[beer]

Re:
Автор: demiman   
Дата:   21-03-09 21:12

[smilie18] [smilie18] [smilie18] [shtrak] [shtrak] [shtrak]

Автор: ILiyanKirkov   
Дата:   21-03-09 21:19

Давайте още примери като сте готови :)

Дата:   21-03-09 21:21

ILiyanKirkov: Ми дано се оправи шибаното време, да можем да поизлезем, че да снимаме нещо в реални условия, иначе баси като оня Морския требе да снимаме паркирани коли. [smilie18]

Автор: navy   
Дата:   21-03-09 21:39

Той морския изобщо не се вълнува за такива кокоши неща като Вас [smilie18]

Автор: tantris   
Дата:   21-03-09 21:40

Ivodam, явно зависи от телеконвертора. Примерно 5Д-то фокусира с обектив ЕФ500/4.5 и двоен конвертор Tamron 2X C-AF1 MC7. Жалкото е, че този конвертор така влошава качеството, че снимката става практически неизползваема.

Дата:   21-03-09 21:42

tantris: Не, мисля, че не зависи от конвертора, а от това, че фокусирането е на друг принцип през ЛВ-то, което очевидно сваля някои от ограниченията с конверторите. Но е хубаво, че Канон не са сложили на ЛВ-то някакво софтуерно ограничение това да не може да се използва, за да се купуват апаратите от 1Д серията. Бащицата от Канон е добър и милостив към потребителите, вечна му слава! [smile] [smilie24] [smilie24]

Дата:   21-03-09 21:47

Я да те светна, че фокусирането с по тъмни обективи и конвертори над 1.4 ЗАВИСИ ИМЕННО от конвертора... Иводаме [smilie7] и от камерата, с която снимаш [smilie7]
Има си едни такива... протоколи, които текат от конвертора към тялото [smilie5]

Дата:   21-03-09 21:51

navy: Това важи за фокусирането през визьора, имаме колеги дето правят разни трикове да лъжат тялото, като затапват пинове, но аз не съм привърженик на такива експерименти.

За фокусиране през ЛВ-то не мисля, че конверторът е решаващ за самото фокусиране. Има големи разлики, разбира се, в качеството на картинката.

Дата:   21-03-09 23:12

Е нормално [smilie18]
Като е вдигнато огледалото просто нямаш ТТЛ [smilie5]

Автор: Georgi_Kocakov   
Дата:   21-03-09 23:28

Дилемата е , дали самия обектив с двоен конверктор ще вкара достатъчно детайл в матрица с такива пиксели. При Д300 ,2х с обектив на ф4 няма никакъв проблем с фокусирането, дори при по-лоша светлина, през визьора, но качеството....., абе става ама....Интересно ще е да се види текстура на перушина при тези обстоятелства с петицата. Щото при такива приближения /1600мм./ и въздуха/маранята/ дърпа детайл. Ники, качете някоя снимка.

Публикацията е редактирана (21-03-09 23:30)

Дата:   21-03-09 23:31

5Дмк2 е с доста по-тлъст пиксел от Д300.

Автор: Georgi_Kocakov   
Дата:   21-03-09 23:54

За това ми е интересно кво ще се получи.

Дата:   22-03-09 03:06

Georgi_Kocakov: Ще има достатъчно детайл и с двоен конвертор, не се притеснявай. 5Д2 има много пиксели, ама за фулфрейм, да не забравяме, че фф е наистина нещо огромно по сравнение дори с кроп 1.3. Така че гъстотата на пикселите на единица площ при 5Д2 е сравнима с тази на 1Д Марк 3 (доколкото си спомням, разликата е някъде от порядъка на 3-4 десети в показателя МП на кв.см., Марк 3 е около 2, другото 2 и нещо). А с тройката нямаше никакви проблеми с конвертора, виж това например:

http://212.36.3.59/site_pics/118/v_1224441873_flamingo6-ff.jpg

Д300 ти е с къде-къде по голяма гъстота на пикселите, над 3 МП/кв.см. което си носи проблемите, естествено.

Ами ще пробваме и ще видим, живот и здраве.

Дата:   22-03-09 03:30

Ivodam, я раздуй за фокусирането през ЛВ без да се сваля огледалото. При никон Д300 има трипод мод, но той си е точно само за статив -от ръка не можеш да фокусираш.
Канона как е в това отношение? Можеш ли да ползваш фокусиране по контраст при ЛВ режим при снимане от ръка?

Автор: Canon   
Дата:   22-03-09 03:46

Автор: tantris

Може от ръка по контраст при ЛВ или с ФД (фейс детекшън)

Дата:   22-03-09 04:07

tantris: Ами без да се сваля огледалото фокусира по контраст, директно квото пада върху матрицата като изображение. Това е малко по-бавно но много по-хубаво, защото е абсолютно точно - тука няма фронт- или бекфокус. Много е удобно от гледна точка на това, че с джойстикчето можеш да местиш насам-натам квадратчето за фокусиране и имаш страшно много зони, където ти е кеф, там фокусираш на практика. Особено ме кефи обаче, че и при 10х зуум пак можеш да фокусираш автоматично. Направо ти казвам, виждаш на птицата в окото не ириса, ами очното дъно [smile].

Разбира се, че може да фокусираш и от ръка по контраст, никакъв проблем, аз днес го пробвах на видеорежим и си фокусира на ръка, никакви ядове. Остави го тва Д300, това е един вече много стар и морално изхабен апарат.

[smile] [beer]

Публикацията е редактирана (22-03-09 04:08)

Дата:   22-03-09 04:16

https://photo-forum.net/joro/emoticons/EmoticonROFL2.gif

с много стария и морално изхабен Д300 фокус по контраст в ЛВ снимахме още преди година и половина

https://photo-forum.net/joro/emoticons/EmoticonROFL2.gif

Иначе с този супер-дупер адвансед 5Д ти пожелавам много бездъждовни дни и сухи блата, че скъпата ти фирма канон не е придвидила този апарат да стои на влажно и прашно [smilie18]

Дата:   22-03-09 04:19

Ние живеем сега, не гледаме назад. А апаратчето не го мисли, нема да си покривам главата с него, ако вали дъжд. [smilie25]

Автор: borisyankov   
Дата:   22-03-09 04:33

D300-то на navy беше изключително издържливо на природни бедствия защото си стоеше в шкафа [smilie5] [smilie5] [smilie5]

Дата:   22-03-09 04:35

Ама какво си приказвате [smilie18]

Ако 5ДМк2 беше уодърпрууф, сигурно Иво щеше да пусне 3 теми по този повод [smilie18]

Иво, броиш ли си канонските теми [smilie18]

Ти бетер мене преди една година си станал [smilie18]

Автор: ShotlandetsaWildlife   
Дата:   22-03-09 10:43

navy написа:

> Иначе с този супер-дупер адвансед 5Д ти пожелавам много
> бездъждовни дни и сухи блата, че скъпата ти фирма канон не е
> придвидила този апарат да стои на влажно и прашно [smilie18]

морски, не знам дали се усещаш поне от време на време, но си станал много нагъл и се опитваш да говориш за неща само на общо основание - нито лично си ги тествал, нито нищо. Конкретно това твое изказване на каква обективна основа почива? На едно ревю на някой си в интернет, който се разходил до антарктика ли? И край - тялото не ставало за нищо викаш , а? Знаеш ли от колко време подобни ревюта като прочета, точно от единия в другия крачол си го премествам? За 50Д се говореше колко уникален бил с детайл и аф едва ли не по-добър от мк3? Да ама не. Поснимах, тествах - нещата далеч не са такива както тръбят разни про-канон фотографи, обикновенно спонсорирани от канон по един или друг начин. Сега и ти за 5д2. Абе ти снимал ли си поне веднъж с това тяло на лек дъжд или при крайни клипатични ситуации, че да ти е сдал багажа тялото и да се дуеш с подобни язвителни изказвания? Щото аз съм снимал и мога да ти кажа че няма нищо такова. Преди седмица в стара планина (около 1300м над.вис) ходих да снимам орли и ме завари кошмарна зима - температурите не бяха много надолу - само около -5, но имаше постоянен насрещен ураганен вятър с около 70-90 км час. През отворите и прорезите за снимане и гледане така навяваше студ и сняг, който не спираше да вали, че трябваше да се отриваме през 40-50 мин. Целия обектив и тяло беше изложено на това явление около 4 часа, като поне през половината от времето беше покрит със сняг. Реалния студ се усещаше от снега и вятъра над -10. Аз бях със специални вятъро и термо устойчиви дрехи - добре екипиран, но въпреки това се наложи да извадя спалния чувал и да се загърна допълнително за да не замръзна. после в алпийската хижа като се стопли, и тялото и обектива станаха вир вода. Нарочно не съм ги разкачал за да не влиза навъптре. Но при тази климатични условия през целия ден тялото работеше безупречно - нито е увиснало нещо по менюто, нито е имало проблем с бързодействието. Така че от личния си опит искам да ти кажа, че това просто не е вярно което ти говориш. За твоите тела си говори каквото искаш, грам не ме вълнува, само моля те не се прави на велик спец и експерт, за тела които сигурно само си пипвал в магазина, защото настройваш ненужно срещу канон хората, които тепърва почват да избират каква марка DSLR да си вземат.

Дата:   22-03-09 13:22

Споко бе, и с 20Д съм снимал в дъжд [smilie7]

Това, че нищо не им става практически погледнато... а с 20Д снимах на -18 с вятър близо 3 часа... не го прави про тяло [smilie7]

Те и като спецификации го дават не добре влаго и прахо защитено... а иначе Вие пак си снимайте...

5Д никога няма да стане като марковците като тяло [smilie7]
Докато при никон не е така [smilie3]

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Албум преди 6 часа
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг: