Автор: ShotlandetsaWildlife
Дата: 22-03-09 10:43
navy написа:
> Иначе с този супер-дупер адвансед 5Д ти пожелавам много
> бездъждовни дни и сухи блата, че скъпата ти фирма канон не е
> придвидила този апарат да стои на влажно и прашно ![[smilie18]](https://photo-forum.net/forum/smileys/smiley18.gif)
морски, не знам дали се усещаш поне от време на време, но си станал много нагъл и се опитваш да говориш за неща само на общо основание - нито лично си ги тествал, нито нищо. Конкретно това твое изказване на каква обективна основа почива? На едно ревю на някой си в интернет, който се разходил до антарктика ли? И край - тялото не ставало за нищо викаш , а? Знаеш ли от колко време подобни ревюта като прочета, точно от единия в другия крачол си го премествам? За 50Д се говореше колко уникален бил с детайл и аф едва ли не по-добър от мк3? Да ама не. Поснимах, тествах - нещата далеч не са такива както тръбят разни про-канон фотографи, обикновенно спонсорирани от канон по един или друг начин. Сега и ти за 5д2. Абе ти снимал ли си поне веднъж с това тяло на лек дъжд или при крайни клипатични ситуации, че да ти е сдал багажа тялото и да се дуеш с подобни язвителни изказвания? Щото аз съм снимал и мога да ти кажа че няма нищо такова. Преди седмица в стара планина (около 1300м над.вис) ходих да снимам орли и ме завари кошмарна зима - температурите не бяха много надолу - само около -5, но имаше постоянен насрещен ураганен вятър с около 70-90 км час. През отворите и прорезите за снимане и гледане така навяваше студ и сняг, който не спираше да вали, че трябваше да се отриваме през 40-50 мин. Целия обектив и тяло беше изложено на това явление около 4 часа, като поне през половината от времето беше покрит със сняг. Реалния студ се усещаше от снега и вятъра над -10. Аз бях със специални вятъро и термо устойчиви дрехи - добре екипиран, но въпреки това се наложи да извадя спалния чувал и да се загърна допълнително за да не замръзна. после в алпийската хижа като се стопли, и тялото и обектива станаха вир вода. Нарочно не съм ги разкачал за да не влиза навъптре. Но при тази климатични условия през целия ден тялото работеше безупречно - нито е увиснало нещо по менюто, нито е имало проблем с бързодействието. Така че от личния си опит искам да ти кажа, че това просто не е вярно което ти говориш. За твоите тела си говори каквото искаш, грам не ме вълнува, само моля те не се прави на велик спец и експерт, за тела които сигурно само си пипвал в магазина, защото настройваш ненужно срещу канон хората, които тепърва почват да избират каква марка DSLR да си вземат.
|
|