Автор: d_ave
Дата: 13-03-09 00:57
novi4ok, казах каквотоимах да казвам. виждал съм как се обработва филм, а и годините ги имам. Е, и?
идеята ми е, че въпросната жена скача именно като "петле" когато се спомене дигитална фотография. пределно ясно ми е, че спорът дигитално изображение-филмово изображение вечно ще го има, аз не отричам нито единия процес, нито другия, просто мисля, че е глупаво човек, имащ се за голям фотограф и преподавател по фотографска практика, а като гледам и по философия на фотографията, да отрича с лека ръка съществуването на дигитална фотография и да слага под един общ знаменател всички хора, снимащи с цифрова техника. проблема е именно в това - за нея всеки, който не снима с филм, не е фотограф. по същия начин бих се издразнил на някой, който с лека ръка би казал, че фотографията е само дигитална и би отрекъл напълно филмовата фотография.
надявам се сега е станало ясно защо така скачам и защо реагирам толкова остро. според мен не може човек с толкова едностранчиво мислене като нея да води курс именно по философия на фотогафията. просто знам как си води лекциите и как ще започне още от началото с пропагандата - снимайте на филм, това е истинската фотография, оставете ги всички тези дигитални щуротии, не се занимавайте с глупости като post processing със софтуер и т.н., това не е фотография, това е глупост, достъпна за всеки, истинския фотограф снима на филм и т.н. и т.н.
|
|