Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Фотография
 първа  назад  1  2  3  4     всички  напред  последна
 Философия на фотографията - курс
Автор: sas   
Дата:   12-03-09 14:51

Започва курсът по философия на фотографията. Той се провежда за втори път и водещи отново са професорът по философия Цочо Бояджиев /запален фотограф/, изкуствоведката Катерина Гаджева /специалист в областта на фотографското изкуство/ и фотографът Николай Трейман /дългогодишен организатор на курсове и автор на множество фотоизложби/.

Курсът е предназначен за хора с интерес към смисловия и светогледния аспект на фотографското творчество. Неговите цели са провеждането на сериозен и задълбочен разговор върху естеството и основанията на фотографията, както и принасянето на индиректна практическа полза за участниците.
Програмата включва теми като: обектът на фотографията; видимо и невидимо, присъствие и отсъствие; мястото на твореца и диалогичният модус на фотографското творчество; апаратът; времето и пространството във фотографския образ; движението; светлината и цветът; спомен и памет, история и разказ.
Курсът включва 10 лекции и се провежда в сряда от 18.30 часа в помещението на ул Лом 1а (виж картата). Началната сбирка е на 18.3.2009. Цената е 290 лв.

За информация: Николай Трейман 0889220050,phototreyman@gmail.com

https://photo-forum.net/static/forum/2009-03/gwcm9016.JPG

http://85.11.164.169/karta-fotokl-small.jpg

Отговори на това съобщение
 Re: Философия на фотографията - курс
Автор: ivodam   
Дата:   12-03-09 15:35

Проявявам интерес, но 18,30 е рано, поне 19.00 ч. Някои хора все пак работиме в тая държава :))

Автор: captainme   
Дата:   12-03-09 15:44

интересува ме дали ще има практическа част и обсъждане на работата на курсистите или курса ще бъде чисто теоритичен

Автор: GioX   
Дата:   12-03-09 15:49

Интересно

Автор: d_ave   
Дата:   12-03-09 16:32

Катерина Гаджева може и да е специалист в областта на някакви изкуства, но определено фотографията не е сред тях. лекциите й са лишени от смисъл и единственото нещо, което остава като спомен от тях е втълпяването, че фотографията е снимане САМО на филм. отношението и спрямо хората, снимащи с дигитална техника, не искам да го коментирам, само искам да отбележа, че според нея една снимка за да има някаква стойност задължително трябва да е снимана на филм, тъй като "цифровата фотография не е фотография, защото се губи магията на това да си проявиш снимките сам".
интересно ми е каква "философия на фотографията" може да преподава такъв човек:)

Автор: ilia_dm   
Дата:   12-03-09 18:32

За другите не знам,но само заради Цочо Бояджиев си струва.Идеите във фотографията,философия на фотографията-това е есенцията,действително си заслужава да се чуе и дискутира.
ПП-надявам се тази година пак да се видим...

Автор: Мартин_Илиев   
Дата:   12-03-09 19:38

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: MarinY   
Дата:   12-03-09 19:54

Дейв, Споделил ли си, това твое мнение, с нея лично?

Ако не си ... си голям мъжага! (във форума).
(и Мартин, явно е от същия калибьр) [smilie23]

Не познавам хората водещи лекциите, но не мога да не реагирам на безсмислената злоба и дребното удоволствие да скапеш и унизиш някого. Вечно да се търси само лошото. Да надраскаш на някого колата. Да счупиш чужда вещ.

Нямам вече никаква толерантност и извинение към ширещата се арогантност, ниЗкото възпитание и чувството за безотговорност.

Дата:   12-03-09 20:01

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: seith   
Дата:   12-03-09 20:05

Познавам лично Катя Гаджева и Коко Трейман... те наистина заслужават уважение! Такива изказвания са изключително плоски. Нямам думи за тази злоба от страна на Дейв и Мартин...

Публикацията е редактирана (12-03-09 20:06)

Автор: alsash   
Дата:   12-03-09 20:11

поздрави на КОКО...желая успех на курса!

Автор: Lalinda   
Дата:   12-03-09 20:13

[smilie24] [smilie24] [smilie24]

Аз пък ги познавам!
Запознах се с Катя още преди десетина години, именно на курса на Коко Трейман.

Често питах администраторите тук, пък и не само тук, защо в нашите форуми не може да се обсъжда философията на фотографията, и сега съм изключително обнадеждена да разбера, че има такъв курс!

Мисля, че тонът, който се оформя и в тази тема добре показва, уви, ЗАЩО тук не може да се обсъжда и философията на фотографията.

То и аз снимам само на филм, красиво жить не запретишь.

Престанете с тази безсмислена агресия. Фотографията е нещо повече от базар за размяна на техника, калибриране на монитори или фотошопия.

Впрочем, винаги по филм фестовете и киноманиите срещах някого от курса ни (тогава нямаше масова и широкодостъпна фотография, всички снимахме на филм) и ми беше приятно!
[smilie24]

Дата:   12-03-09 20:19

Дата:   12-03-09 20:26

Мартине, най-странното е, че защитаваш теза, (редакция) - "и обиждаш НЕПОЗНАТ човек", опирайки се на едно мнение и продължаваш да не виждаш, другите.
Е, те за това, почнах спама тук.

П.П. Тук, май говорим за философия. Дай някакъв друг пример, освен бокса.

Публикацията е редактирана (12-03-09 20:28)

Автор: admin   
Дата:   12-03-09 20:29

Мартин Илиев, всеки има право на мнение. Никой няма право обаче на призиви към насилие от този сорт :
" хванете тая за раменете и с кеф и забийте един шут отзад да се претъркули 2-3 пъти."

Блокирам Ви профила за писане в сайта за една седмица.
При следваща подобна проява и подобен език в този сайт, следва директна деактивация.

Автор: lakosta   
Дата:   12-03-09 20:39

Бокса и различните бойни искуства може да имат очарованието на шао лин но и готвенето на огън и поливане с канче имат свое обаяние...[ezik]

Автор: next_time   
Дата:   12-03-09 22:43

Никъде не видях да пише че курса е задължителен, следователно е излишно да се изпъват нерви.[smilie24]

Дата:   12-03-09 22:52

MarinY, водили сме спорове с нея на тази тема, по-специално за развитието на фотографията от техническа гледна точка и съм и казвал в очите, че снимането с дигитален апарат не е по-малко изкуство от снимането на филм. в резултат на което АЗ бях обвинен, че гледам едностранчиво на нещата и че с хора като мен не може да се спори, защото "при снимането на филм се постига по-жива снимка, тъй като триизмерността на емулсията успява по-точно да пресъздаде истинския образ, а плоскостта на дигиталния сензор пресъздава само една плоска снимка, която не носи никакви чуства". не знам вие как ще си го разтълкувате, аз след като чух това реших, че по-нататъшни спорове с нея са безпредметни.
само да отбележа, че известно време след този спор тя самата не успя да познае снимки, правени със сапунерка и извадени черно-бяло във фото измежду такива, правени на черно-бял филм.
относно Николай Трейман - не го познавам, нямам нищо против него, него не го намесвам изобщо в нещата, които казвам. нея също не искам да обидя, просто споделям наблюденията си над нейната "философия на фотографията". нямам нищо против и темата на курса, само ми е интересно за каква ли точно философия ще става въпрос на него:)
мисля, че с това моето участие в темата приключва, казах каквото имах да казвам, а вие го тълкувайте както искате.

Дата:   12-03-09 23:01

Дейв, [beer]

Автор: emax   
Дата:   12-03-09 23:10

Звучи интересно и ако бих имала възможност, непременно бих присъствала. притеснява ме все пак заглавието. Философия на фотографията в 10 лекции[smilie11] пяк дори и в 100[smilie11] По скоро нещо от сорта на филосовски идеи в областа на фотографията или о подобно. Извинявам се ако прозвуча грубо но ме ужасява подобо генерализиране като факт в България[smilie8] SaS написа:

Автор: asahi   
Дата:   12-03-09 23:32

Тематиката ме интересува.
Каква е продължителността на лекциите?
Веднъж седмично не е ли прекалено разтягане във времето?
Може ли да се издаде фактура за таксата?

Автор: aliengg   
Дата:   12-03-09 23:32

d_ave, Мартин_Илиев - [smilie23]

Публикацията е редактирана (12-03-09 23:33)

Автор: penchev79   
Дата:   13-03-09 00:27

темата на курса определено е интересна, поне за мен
но цената не е ли малко височка? [smilie11]

Автор: novi4ok   
Дата:   13-03-09 00:30

d_ave, едва ли някой от по-опитните тук ще седне да спори с теб за това дали си прав да отричаш мнението на зрял или уважаван човек, просто защото не пасва на твоето модерно виждане. Едва ли имаш повече от 25г, да не говорим, че силно се съмнявам някога да си виждал как се обработва филм на ръка. И не скачай като петле - никой не те кара на сила да ходиш на подобни лекции. Аз искрено съжалявам, че нямам възможност да отида, въпреки, че снимам на дигиталка [cool]. Спомням си преди години как подобни младежи в университета бяха готови да отричат до посиняване предметът "семиотика на киното". И тогава по-опитните си замълчахме и сега работим по професиите си, а "петлетата" се пръснаха и станаха кой търговец, кой бияч... [smilie18]
Колкото до Мартин... много са ми смешни хора, които разбрали-недоразбрали изказват "компетентно" мнение, без дори да имат понятие каква е темата. Нарича се "комплекс за малоценност" и нужда от внимание. [smilie23] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Дата:   13-03-09 00:57

novi4ok, казах каквотоимах да казвам. виждал съм как се обработва филм, а и годините ги имам. Е, и?
идеята ми е, че въпросната жена скача именно като "петле" когато се спомене дигитална фотография. пределно ясно ми е, че спорът дигитално изображение-филмово изображение вечно ще го има, аз не отричам нито единия процес, нито другия, просто мисля, че е глупаво човек, имащ се за голям фотограф и преподавател по фотографска практика, а като гледам и по философия на фотографията, да отрича с лека ръка съществуването на дигитална фотография и да слага под един общ знаменател всички хора, снимащи с цифрова техника. проблема е именно в това - за нея всеки, който не снима с филм, не е фотограф. по същия начин бих се издразнил на някой, който с лека ръка би казал, че фотографията е само дигитална и би отрекъл напълно филмовата фотография.
надявам се сега е станало ясно защо така скачам и защо реагирам толкова остро. според мен не може човек с толкова едностранчиво мислене като нея да води курс именно по философия на фотогафията. просто знам как си води лекциите и как ще започне още от началото с пропагандата - снимайте на филм, това е истинската фотография, оставете ги всички тези дигитални щуротии, не се занимавайте с глупости като post processing със софтуер и т.н., това не е фотография, това е глупост, достъпна за всеки, истинския фотограф снима на филм и т.н. и т.н.

първа  назад  1  2  3  4     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Албум преди 6 часа
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг: