Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2  3  4     всички  напред  последна
 Краят на мита за фотогеничността
Автор: valjo   
Дата:   10-03-09 11:07

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Отговори на това съобщение
 Re: Краят на мита за фотогеничността
Дата:   10-03-09 11:08

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: deniac   
Дата:   10-03-09 11:12

На мен прабаба ми казваше: "Сине, хората с дълъг нос ги снимай с дългофокусен обектив, а тия с къс нос ги снимай с по-широк обектив..."

Сигурно някой се чувстват нефотогенични, защото са попаднали на неук фотограф [smilie5]

Автор: tofo   
Дата:   10-03-09 11:14

Ахам! Каквото застанало-това излезнало. Ако не знае, че го снимаш си излиза супер. Иначе се пъчи, кокори, прави физиономии и не става нищо, или поне крайно затруднява заниманието. [beer]

Автор: niagara   
Дата:   10-03-09 11:20

Вальо,
и да ме снимаш, и да не ме, все съм си нефотогенична и не ставам за снимане[smilie18]

Автор: asahi   
Дата:   10-03-09 11:24

Няма нефотогенични жени. Има слаби фотографи.
(аз съм го казал).

Има хора, дето позират успешно и други, които го правят неуспешно.

Автор: lipostok   
Дата:   10-03-09 11:27

Автор: HSGeorgiev   
Дата:   10-03-09 11:28

asahi написа:

> Няма нефотогенични жени. Има слаби фотографи.
> (аз съм го казал).
>

Така е [smilie24]
И аз съм го срещал многократно този цитат и навсякъде пишеше, че Людмил го е казал [smilie24]
[beer] [smilie24]

Дата:   10-03-09 11:30

Чувал съм го на части, но свързано не съм чул някой да го използва.

Автор: HSGeorgiev   
Дата:   10-03-09 11:31

[smile] ей, това е шега, нали се разбира [beer]

Дата:   10-03-09 11:32

Да бе, уточнявам. Репликата може да се употребява от фотографи, които са уверени в своите възможности и пред модели, които не са уверени в собствената си визия.

Автор: t.marev   
Дата:   10-03-09 11:34

valjo написа:

> Реших с тая тема да предложа дискусия за този мит, както и да
> докажа, че реално не съществува понятие фотогеничен/фотогенична
> съответно нефотогеничен/нефотогенична.

Мнозина преди тебе са опитвали.....но не са успяли! ИМА фотогенични хора и такива, които не са. Разгледай галерията портрети и ще видиш десетки "арт" напъни, но резултата е, както казваха едно време - магаре седяло, магаре излЯло! Понятието фотогеничен е доста събирателно и обхваща освен физически пропорции и способността на човешкото лице да изразява настроения. Обикновено по- фотогенични са вътрешно освободените хора. Фотогеничен, не означава непременно красив, а точно това в повечето случаи разбират дамите. В този смисъл, постиженията ти да убудиш дамите че са фотогенични, се дължат на други твои умения.... за което заслужаваш поздравления![smilie24] Тоест, ти си ги убедил че са красиви. А дали са фотогенични....

Има си хора, които с лекота се превъплъщават в различни образи, при това несъзнателно. Докато си говориш с тях в кафенето, за 10 минути можеш да им направиш 10 снимки и ще видиш на тях различен човек, докато има други, ще се потиш два часа с разни чалъми и резултатът ще бъде един - дърво.

Автор: d_ave   
Дата:   10-03-09 11:35

абе според мен

нефотогеничност = (знание, че го/я снимат + реакция от предишното (пъчи се, кокори се, дзвери се и т.н.)) + кадърност на фотографа

тез трите неща ако са ОК, снимката ще е хубава, едно от тях ако не е ОК, няма начин - колкото и добър да е фотографа, модела като гледа като застреляно теле хубава снимка не може да излезне. както и обратното - некадърен фотограф и на кадърен модел ще направи кофти снимки:)

Автор: valetvitor   
Дата:   10-03-09 11:38

Автор: lipostok
Дата: 10-03-09 11:27

Аз пък който съм снимал, никой не се е харесал досега.

При мен е обратното :)

Автор: cameraman   
Дата:   10-03-09 12:47

Не можете да отречете, обаче, че някои хора камерата ги обича... Не зная дали на това се казва фотогеничност, но познавам девойка, на която снимките оживяват... и това е независимо от нейното и моето настроение... Тя слага отпечатък от своята одухотворенст и въздейства .... в някои случаи даже повече от допустимото.....Е-е-ехх....[shtrak]

Автор: pc_genius   
Дата:   10-03-09 12:54

Автор: anatas   
Дата:   10-03-09 13:00

Вярно, че фотогеничността е относителна. Едно момиче, което упорито твърдеше, че не излиза добре на снимки и се съпротивляваше на опитите ми да я снимам, накрая се съгласи. И аз дето съм си любител (особено в портретите) й направих прекрасни снимки - и според нея, и според мен... Тя чак не можеше да повярва, че изглежда толкова добре [smile]

Автор: loki_in_disguise   
Дата:   10-03-09 13:18

В тази връзка си мислех....защо има хора, които в живота не са кой знае какво, а на снимка като че грейват? Изглеждат одухотворени, енергични, силни и красиви. И други, при които е обратното.
Е, има и такива, които нито в живота, нито на снимка стават[smilie18]

Автор: Ang3l   
Дата:   10-03-09 13:21

Според мен фотогенитичноста се изразя в това колко един човек се притеснява да застане пред обектива. Когато той е по отпуснат настроението което ще предаде, това настроение се отразява на снимката. И за мен добрият фотограф е този който съомява да предразположи моделът си. Няма значение в толкова голяма роля дали било той е грозен или красив.
П.С. напълно споделям и мнението на t.marev[smilie24]

Re:
Автор: dau   
Дата:   10-03-09 13:31

и аз да подкрепя асахи [smilie24]

и не важи само за жените това...

а че има хорора, които както и да ги снимаш си излизат добре и това е вярно... предполагам тука е фотогеничността... но по-скоро и без фото си важи :)

Дата:   10-03-09 13:54

Автор: mihayloff   
Дата:   10-03-09 14:06

valjo - така поставен въпроса Абсолютно никой няма да покаже снимка - защото покаже ли - веднага минава под равенството - калпав фотограф.
Мисля ,че темата за фотогеничността трябва да е в съвсем друга посока.

Дата:   10-03-09 14:10

Автор: mihayloff   
Дата:   10-03-09 14:16

[smilie21]
Като гледам ти започна дискусия - и като гледам си я и закриваш - като смяташ , че има само един възможен отговор [smilie21]

Автор: t.marev   
Дата:   10-03-09 14:49

valjo написа:

> Понеже аз не съм срещал нефотогенични хора, и за да докажа, че
> практически няма такова нещо - нефотогеничност, а за нея
> единствено се говори, ще заявя, че никой не може да покаже своя
> снимка на нефотогеничен човек - т.е. по някакъв начин да
> подкрепи мита за нефотогеничността

Чакай сега, ти изместваш темата!
Като се сетя, какви примери даде, че си убедил някои жени дето уж не са фотогенични и как харесали после снимките, щото били хубави, излиза че искаш да се похвалиш колко си добър и какви хубави снимки си направил! Ми добре, направил си! Добър си! И какво от това?!
Така наречената "фотогеничност" е качество на модела, а не на снимката, още по-малко на фотографа. Много често на добри снимки, на големи майстори си личи че модела си е дърво и единственото му качество е това че е позната на фотографа или той не е имал друг модел под ръка. И никой не обвинява фотографа за това!
Вярно е също, че добрият фотограф, ще забележи малкото зрънце от това рядко качество и ще съумее да го използва, ама пак казвам какво от това, фотогеничността си съществува и това го знае всеки, кото се е мъчил с някой "труден модел.

първа  назад  1  2  3  4     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »